طراحی نقشه

هوشمند سازی ساختمان

در این مقاله به بررسی کامل و دقیق هوشمند سازی ساختمان می پردازیم. بهترین روش های هوشمند سازی خانه و اساس کار خانه هوشمند را بررسی میکنیم. همچنین سناریو های مختلف هوشمند سازی را بیان میکنیم. در ادامه مزایای آن را مطرح میکنیم و تجهیزات هوشمند سازی را به طور کامل معرفی میکنیم و پیرامون هزینه هوشمند سازی صحبت میکنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و دقیقی در رابطه با هوشمند سازی خانه بدست بیاورید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای هوشمند سازی ساختمان خود میگردید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید. تیم بناباما با سال ها تجربه و تخصص در زمینه هوشمند سازی ساختمان آماده ارائه خدمات به شما عزیزان میباشد.

هوشمند سازی ساختمان
هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان به همان میزان طراحی نقشه ساختمان و استقامت و زیبایی نمای داخلی و خارجی آن اهمیت دارد. به همین سبب است که امروزه بسیاری از سازندگان بناها، به هوشمند سازی خانه خویش، بیش از همیشه توجه می‌کنند. اگر شما عزیزان نیز دوست دارید در مورد هوشمند سازی خانه، اطلاعات جامع و کاملی به دست آورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مشاوره با تیم فنی مهندسی بناباما

مشاوره رایگان در زمینه هوشمند سازی ساختمان

مدت زمان تخمینی مطالعه: 34 دقیقه

فهرست مطالب

هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هوشمند سازی ساختمان اصطلاحی است که این روزها برای یکپارچه سازی و کنترل دقیق تمامی تجهیزات ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع یکی از مهم‌ترین المان‌هایی که در هوشمند سازی خانه و ساختمان تاثیر بسزایی دارد، وجود یک سیستم یکپارچه و کارآمد است که تمامی تجهیزات ساختمان را کنترل نماید. این موضوع، امنیت و آسایش فراوانی را برای ساکنین ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری به وجود می‌آورد. در فرایند هوشمند سازی یک ساختمان، تمامی لوازم و سیستم‌های آن را به یک شبکه مشترک متصل نموده و از راه دور آن‌ها را با دقت کنترل می‌نمایند.

این روزها ساختمان‌ها نیز از تکنولوژی و پیشرفت‌های روز افزون آن بی نصب نمانده‌اند و سیستم هوشمند سازی با هدف افزایش بهره وری ساختمان و ایجاد امنیت برای آن، ابداع شده است. اولین اقدام در هوشمند سازی بسیاری از ساختمان‌های مدرن و امروزی، نصب تجهیزاتی مجهز به جدیدترین تکنولوژی‌ها و استفاده از آن‌هاست. این تجهیزات امکاناتی مانند کنترل از راه دور، مدیریت صحیح مصرف انرژی، اتصال به اینترنت و… را به همراه دارند.

خانه هوشمند
هوشمند سازی ساختمان چیست؟

سفارش هوشمند سازی ساختمان در بناباما

در فرایند هوشمند سازی ساختمان می توان بخش های مختلف ساختمان مانند تاسیسات مکانیکی، سیستم تهویه مطبوع، تجهیزات روشنایی، سیستم های ایمنی، آتش نشانی و تامین اضطراری برق را به یک شبکه وصل کرد و به طور مستقل و هوشمندانه کنترل کرد. هدف از هوشمند سازی ساختمان فراهم آوردن آسایش و امنیت برای ساکنین است. تیم مهندسین بناباما با سال ها تجربه و تخصص در این زمینه افتخار ارائه خدمات هوشمند سازی ساختمان را دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا ویدیو زیر را تماشا بفرمایید.

همه چیز درباره یک خانه هوشمند

خانه هوشمند در واقع به ساختمانی گفته می‌شود که تمامی اجزا و لوازم برقی که در آن وجود دارند. با استفاده از سیستم مرکزی، به صورت یکپارچه و هماهنگ کنترل می‌شوند. در خانه هوشمند، حتی اگر شما مسافت‌های طولانی از ساختمان خود دور شده باشید. به راحتی می‌توانید توسط تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، آن را کنترل نمایید. در این سیستم می‌توان برای قسمت‌های مختلف خانه، برنامه‌هایی را از پیش تعیین نمود. تا در زمان مقرر انجام شوند؛ یکی از شگفتی‌های یک خانه هوشمند این است که علاوه بر دارا بودن قابلیت کنترل دقیق، با عادت‌های روزمره شما هماهنگ می‌گردد. از جمله مزایای یک خانه هوشمند، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. یک خانه هوشمند از ایمنی و امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
  2. در این سیستم، می‌توان تمامی وسایل برقی خانه را کنترل نموده و باعث مصرف بهینه انرژی شد.
  3. با استفاده از سیستم خانه هوشمند، می‌توانیم حتی در زمان‌هایی که در خانه حضور نداریم، به راحتی تمامی تجهیزات آن را کنترل کنیم.
  4. این سیستم برای کودکان و سالمندان نیز به راحتی قابل استفاده است.
  5. هوشمند سازی خانه، با هزینه نسبتاً مناسبی انجام می‌شود و شما در برابر هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید. امکانات بی شماری دریافت نموده و بر ارزش افزوده خانه خود به میزان فراوانی اضافه می‌کنید.

شما می‌توانید طراحی خانه هوشمند خود را به تیم مهندسین بناباما بسپارید. ما با کمترین هزینه، یک سیستم هوشمند و مدرن را برای افزایش ایمنی و امنیت خانه شما طراحی می‌کنیم.

معرفی بهترین روش هوشمند سازی ساختمان

این روزها در کشورمان، از سه روش متداول برای هوشمند سازی خانه و سایر ساختمان‌ها استفاده می‌شود. هر کدام از این روش‌ها استانداردهای خاص خود را دارند و زمینه اصلی هوشمند سازی بر مبنای آن‌ها تعریف می‌شود. در این بخش، به صورت خلاصه این 3 روش را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم.

هوشمند سازی خانه

استفاده از USB مجزا

اگر بخواهیم به نمونه‌های معتبر و معروف حوزه اتوماسیون اشاره کنیم، مسلماً از KNX، EIB ، BACnet ، LON ، S-Busو…نام خواهیم برد. در این نوع سیستم، تمامی اطلاعات و داده‌های مورد نظر با توجه به استانداردی که دارند بر روی 1، 2 یا 4 زوج سیم انتقال پیدا می‌کنند. لازم به ذکر است که سیم‌های انتقال دهنده اطلاعات، از سیم‌های که برای انتقال جریان اصلی برق طراحی شده‌اند، کاملاً مجزا و مستقل هستند. در این شیوه از هوشمند سازی خانه و ساختمان، تمامی اطلاعات توسط سنسورهای قدرتمندی به مرکز کنترل ارسال می‌شوند. سپس داده‌ها در مرکز کنترل به صورت دقیق تجزیه و تحلیل شده و سپس یک دستور به عملگرهایی که در مرکز کنترل نصب شده‌اند ارسال می‌نماید. در نهایت جریان برق توسط عملگرها قطع یا وصل می‌گردد.

استفاده از سیم‌های برق

بررسی‌ها نشان دهنده آن است که معتبرترین استانداردی که در این سیستم وجود دارد، X10 است. در این شیوه از طراحی خانه هوشمند، تمامی اطلاعات بدون این که نیازی به کابل‌کشی جداگانه داشته باشند. بر روی سیم‌های برقی که از قبل وجود داشتند، منتقل می‌شوند. همچنین در هر کدام از نقاط کنترلی، ماژول‌هایی را نصب می‌نمایند که اطلاعات را به صورت دقیق از مرکز کنترل دریافت نموده و در برابر آن واکنشی از خود بروز دهند که این امر باعث روشن و خاموش شدن دستگاه‌های متصل می‌گردد. مرکز کنترل این سیستم به خوبی اقدام به ذخیره سازی سناریوها نموده و از طریق ریموت کنترل، کد‌های مورد نظر را دریافت نموده و آن را به سمت ماژول ارسال می‌کند.

استفاده از سیستم Wireless

یکی دیگر از محبوب‌ترین روش‌هایی که این روزها برای هوشمند سازی ساختمان‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. بهره‌گیری از سیگنال‌های بی‌سیم یا همان Wireless است که به عنوان یک بستر ارتباطی سیستم هوشمند، مورد توجه بسیاری از سازندگان بنا قرار گرفته است. در این شیوه، تمامی دستورات از طریق سیگنال‌های قدرتمند Wireless ارسال و دریافت می‌شوند.

اگر بخواهیم به دو نمونه از اصلی‌ترین استانداردهای این روش اشاره کنیم، بدون شک از Z-Wave  و Zigbee نام خواهیم برد. در این شیوه مدرن و دقیق، تمامی دستگاه‌ها، علاوه بر دریافت کامل اطلاعات، آن را مجدداً ارسال می‌نمایند و به این صورت باعث گسترش محوطه تحت پوشش سیستم می‌شوند. سیستم هوشمند سازی wireless، علاوه بر این که سرعت بسیار بالایی در انتقال داده‌ها و اطلاعات دارد. بلکه برای استفاده از آن نیازی به سیم کشی دوباره ساختمان وجود ندارد. بنابراین ساختمان‌هایی که از قبل برای هوشمند سازی آماده نشده‌اند، می‌توانند از این سیستم مجهز و عالی استفاده کنند.

مشاوره با تیم فنی مهندسی بناباما

به دنبال یک تیم حرفه ای برای هوشمند سازی خانه خود میگردید؟

سیستم هوشمند سازی خانه چگونه کار می‌کند؟

سیستم هوشمند سازی خانه، در واقع به برنامه‌های از پیش تعیین شده‌ای گفته می‌شود که در اصطلاح سناریو نامیده می‌شوند. تمامی این سناریوها به شما کمک می‌کنند که در زمان حضور در خانه و یا زمان‌هایی که در بیرون از خانه به سر می‌برید، به خوبی امنیت آن را برقرار نموده و در مصرف انرژی صرفه جویی کنید. در ادامه مطلب شما را با برخی از سناریوهای یک خانه هوشمند آشنا می‌کنیم.

سناریوهای یک خانه هوشمند

  • سناریو خواب: سیستم هوشمند سازی خانه در این سناریو، به گونه‌ای تعریف شده است که در زمان مقرر باعث خاموش شدن روشنایی‌ها، بسته شدن پرده‌های برقی، افزایش درجه حرارت اتاق‌ها و همچنین فعال شدن سیستم‌‌های امنیتی گردد.
  • سناریو سفر: در این سناریو شما می‌توانید برای آبیاری باغچه خود برنامه‌ای از قبل تعیین نمایید؛ همچنین هر‌گونه تغییری در ساختمان توسط ایمیل یا پیامک به شما ارسال می‌گردد.
  • سناریو ورود کودکان بدون والدین: گاهی اوقات ممکن است کودکان بدون پدر و مادر در خانه تنها بمانند؛ در چنین شرایطی می‌توان از این سناریو استفاده نمود و امنیت خانه را افزایش داد. توسط این سناریو می‌توان اقدام به خاموش کردن هارد و سینمای خانگی نمود و حتی کنسول‌های بازی را قفل کرد. همچنین سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی را فعال نمود و شیرهای گاز را بست.
  • سناریو سینمای خانگی: در این سناریو شما می‌توانید صدا و نور هماهنگی را با توجه به فیلم و برنامه مورد نظر خود طراحی نموده و از آن لذت ببرید.
  • سناریو ورود مهمان: با فعال کردن این گزینه، خانه هوشمند شما از ورود شما به ساختمان و یا ورود مهمانان با خبر شده و اقدام به خوشامدگویی می‌کند.

هوشمند سازی ساختمان، نه تنها ایمنی و امنیت آن را تا حدود بسیار زیادی افزایش می‌دهد. بلکه جان تازه‌ای در کالبد خانه دمیده و حس زندگی را در آن به وجود می‌آورد. تیم مهندسین بناباما، همواره آماده ارائه خدمات در جهت طراحی یک خانه هوشمند و مدرن برای شما عزیزان هستند.

مزایای هوشمند سازی خانه

مهم ترین مزایای هوشمند سازی خانه عبارت اندز:

  • هوشمند سازی نه تنها جلوه‌ای لوکس و مدرن برای ساختمان به ارمغان می‌آورد، بلکه قیمت و بهای آن را نیز به میزان فراوانی افزایش می‌دهد.
  • با هوشمند سازی خانه، می‌توان در مصرف انرژی صرفه جویی نمود و هزینه‌های مصرف انرژی ساختمان را تا حدود زیادی کاهش داد.
  • با استفاده از روش هوشمند سازی، می‌توانید طول عمر تجهیزات ساختمان خود را به میزان فراوانی افزایش دهید.
  • یک خانه هوشمند، نیاز به کابل کشی کمتری دارد . این موضوع علاوه بر صرفه‌جویی‌های مالی، نظم و زیبایی بسیار خوبی برای ساختمان به همراه می‌آورد.
  • تجربه نشان دهنده آن است که هوشمند سازی خانه، باعث کاهش چشمگیر هزینه‌های خدماتی ساختمان شده و این موضوع به کاهش شارژ خدماتی ساختمان منجر می‌شود.
  • در سیستم هوشمند سازی خانه و ساختمان، می‌توان با استفاده از تجهیزاتی مانند گوشی موبایل، لپ تاپ، کامپیوتر و اینترنت، از هر جا و مکانی در دنیا، به خوبی قسمت‌های مختلف ساختمان را کنترل نمود.
  • هوشمند سازی، امنیت یک ساختمان را به میزان فراوانی افزایش داده و ساختمان را در برابر حوادثی مانند آتش سوزی ایمن می‌کند.
  • با بهره‌گیری از این روش مدرن و کارآمد، می‌توان یک برنامه زمانی دقیق برای عملکردهای ساختمان انجام داد. به عنوان مثال شما می‌توانید با استفاده از این سیستم، خانه هوشمند خود را به گونه‌ای طراحی کنید که در یک ساعت خاصی از صبح، پرده برقی پنجره بالا رفته و یا تلویزیون روشن شود.

آشنایی با انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

این روزها سیستم‌هایی که برای هوشمند سازی خانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، بسیار گسترده هستند. پیاده سازی و برقراری ارتباط میان هر کدام از آن‌ها، پیچیدگی خاص خود را دارد. ما در ادامه مطلب، قصد داریم شما را با انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان آشنا کنیم؛ پس همچنان با ما همراه باشید تا به معرفی این تجهیزات بپردازیم.

تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

سیستم امنیتی ضد سرقت

یکی از مهم‌ترین مباحثی که در زمینه طراحی خانه هوشمند مطرح می‌گردد، سیستم امنیتی ضد سرقت و کنترل تردد آن است. این سیستم همان‌گونه که از نام آن پیداست، برای جلوگیری از سرقت و افزایش امنیت ساختمان‌ها طراحی شده است. با استفاده از تجهیزات ضد سرقت ساختمان، می‌توان انجام هرگونه سرقتی را برای سارقان سخت و دشوار نمود. اصلی‌ترین بخش‌های تشکیل دهنده این سیستم، شامل فرستنده و گیرنده است. معمولاً فرستنده‌ها را در نزدیکی اشیا‌ء قیمتی و گرانبهای ساختمان قرار می دهند و با سنسورهایی که در این سیستم وجود دارد، هر نوع حرکتی را از طریق گیرنده، به کاربر اطلاع می دهند. همچنین در این سیستم می‌توان در قسمت درب‌ها و پنجره‌ها از سوئیچ‌های مغناطیسی استفاده نمود. این سوئیچ‌ها هنگام باز و بسته شدن پنجره‌ها شروع به کار نموده و به کاربر از طریق گیرنده، هشدارهایی ارسال می‌نمایند.

سیستم کنترل دسترسی

یکی از مهم‌ترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، سیستم کنترل دسترسی است. توسط این سیستم می‌توان به بهترین شکل ممکن از ساختمان، کسب و کارها و ساکنین ساختمان محافظت نمود. این سیستم‌ها نه تنها ورود و خروج افراد را کنترل می‌کند، بلکه از نفوذ اطلاعات کاربران جلوگیری به عمل می‌آورد. سیستم کنترل دسترسی، دارای تنوع بسیار زیادی است و شما می‌توانید بر مبنای ساختمان خود، یکی از انواع آن‌ها را انتخاب نمایید. مشاوران ما در بناباما آماده ارائه هر نوع مشاوره برای انتخاب سیستم کنترل دسترسی بر اساس نوع کاربری ساختمان شما هستند. ما در این قسمت قصد داریم شما را با 7 مدل از پر کاربردترین سیستم‌های کنترل دسترسی آشنا کنیم؛ پس همچنان با ما همراه باشید.

1 . سیستم کنترل دسترسی اختیاری

با استفاده از این سیستم، صاحبان کسب و کارها می‌توانند در مورد این که چه کسی می‌تواند وارد ساختمان شود و چه کسی‌ می‌توانند به صورت شبکه‌ای به یک محل خاص دسترسی داشته باشد، تصمیم بگیرند. این سیستم محدودیت چندان زیادی برای کاربران خویش به وجود نمی‌آورد و افراد می‌توانند به صورت کامل، بر روی محیط مورد نظر خویش و یا نرم افزارهای سیستم، کنترل داشته باشند.

2 . سیستم کنترل دسترسی اجباری

از سیستم کنترل دسترسی اجباری، معمولاً برای ساختمان‌هایی که محرمانه بودن اطلاعات و داده‌های آن‌ها اهمیت بسیاری دارد، استفاده می‌شود. از جمله این ساختمان‌ها می‌توان به مراکز نظامی اشاره کرد. در این سیستم تنها کسی که کنترل‌های دسترسی را در اختیار دارد، مدیر مجموعه است؛ مدیر می‌تواند به راحتی تمامی کاربران نهایی را طبقه بندی نموده و بر مبنای آن‌، دستورالعمل‌های امنیتی را تعیین نماید.

3 . سیستم کنترل دسترسی با توجه به نقش

یکی از پرکاربردترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان که در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد، سیستم کنترل دسترسی بر اساس نقش است. علاوه بر ساختمان‌های مسکونی، بسیاری از ساختمان‌های تجاری و کسب و کارها نیز از امنیت و کارایی این سیستم بهره می‌برند. شخصی که دسترسی این سیستم را تعیین می‌کند، مدیر ساختمان است و بر مبنای نقش افراد در خانواده و یا سازمان، دسترسی‌ها را فراهم می‌آورد.

4 . سیستم کنترل دسترسی مبتنی بر تاریخچه

این سیستم هوشمند سازی ساختمان (همان گونه که از نام آن پیداست) بر اساس تاریخچه، اقدام به قرار دادن دسترسی می‌نماید. این سیستم قادر است در سریع‌ترین زمان ممکن، تاریخچه فعالیت فرد یا گروه مورد نظر را بررسی نموده و بر این اساس درخواست آن‌ها را تایید یا رد نماید.

5 . سیستم کنترل دسترسی بر اساس مشخصه

در این سیستم یک الگوی از قبل تعیین شده بر اساس مشخصه، سیستم دسترسی را هدایت می‌کند. از این جمله این مشخصات می‌توان به ویژگی‌های کاربران، ویژگی‌های منابع و همچنین شرایطی که بر محیط حاکم است اشاره نمود.

6 . سیستم کنترل دسترسی بر مبنای هویت

در این شیوه از کنترل دسترسی، تمامی فعالیت‌ها و دسترسی‌های کاربران بر اساس هویت و نیاز‌های شخصی آن‌ها مدیریت می‌شود.

7 . سیستم کنترل دسترسی سازمانی

این سیستم کنترلی، برای سازمان‌ها و ساختمان‌های اداری، انتخاب بسیار مفید و موثری است. با بهره گیری از این سیستم، می‌توان یک سیاست امنیتی قدرتمند و مستقل برای ساختمان تعریف نمود و به این صورت امنیت آن را به میزان فراوانی ارتقاء داد.

سیستم دوربین مدار بسته

بدون اغراق باید گفت این روزها دوربین­های مدار بسته، نقش بسیار مهمی در امنیت ساختمان­ها ایفا می­کنند. این دوربین­ها در قسمت­های مورد نظر نصب شده و با دقت هر چه تمام­تر اقدام به ضبط تصاویر می­نمایند. در حال حاضر، تامین امنیت بسیاری از ساختمان­ها و اماکن پر رفت و آمد، بدون وجود یک دوربین مدار بسته مجهز و قدرتمند، کاری سخت و غیر ممکن است. دوربین­های مدار بسته از نظر ساختار فیزیکی، نوع کاربرد و امکاناتی که در دسترس کاربران قرار می­دهند. دارای تنوع بسیار زیادی هستند؛ در ادامه مطلب به معرفی برخی از متداول­ ترین نوع این دوربین ­ها می­پردازیم.

سیستم دوربین مدار بسته
سیستم دوربین مدار بسته در خانه هوشمند

1 . دوربین دید در شب

این دوربین­ها که به دارک فایتر نیز معروف هستند. قدرت ضبط تصاویر رنگی و با کیفیت را در طول شب دارند. البته این دوربین­ها برای ضبط تصاویر در طول روز نیز انتخاب مناسبی به شمار می روند و به سبب تجهیزات فراوانی که در ساختار آن­ها وجود دارد. قادر به ضبط تصاویر واضح و با کیفیت بدون نیاز به منبع نور اضافه هستند. دوربین­های مدار بسته دید در شب، به عنوان یکی از اصلی ترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان شناخته شده ­اند و برای نگهبانی در شب انتخاب مناسبی به شمار می روند.

2 . دوربین دام

این دوربین­ها که به دوربین گنبدی نیز شهرت دارند، یکی از بهترین گزینه ها برای قسمت­های داخلی و خارجی بسیاری از ساختمان­های مسکونی، تجاری و اداری به شمار می روند. از جمله ویژگی­های مهم دوربین دام این است که دارای طراحی خاصی بوده و معمولاً تشخیص آن برای سایر افراد بسیار سخت و دشوار است.

3 . دوربین بولت

هر چند دوربین­های بولت نیز به عنوان یکی از بهترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به شمار می روند، اما برای فضاهای باز، انتخاب مناسب تری هستند. این موضوع به سبب آن است که دوربین­های بولت، قدرت ضبط تصاویر در فاصله دور را دارند. از جمله­ ویژگی­های منحصر به فرد این دوربین­ها که توجه بسیاری از کاربران را به خود اختصاص داده این است که دوربین در یک محفظه قرار دارد. بنابراین در برابر شرایط جوی مانند بارش باران و برف، تابش نور خورشید و نفوذ گرد و غبار، مقاومت بسیار بالایی دارد.

4 . دوربین مدار بسته گردان

این دوربین­ها از قابلیت چرخش به اطراف و بزگ‌نمایی و کوچک­نمایی تصاویر برخوردار هستند. بنابراین بسیاری از اپراتورها و نگهبانان، از طریق این دوربین­ها می توانند تمامی قسمت­های مورد نظر خویش را به خوبی مشاهده نمایند.

5 . دوربین­  حرارتی

یکی دیگر از دوربین­های مداربسته ای که برای هوشمند سازی ساختمان به کار می­روند، دوربین­های حرارتی یا مادون قرمز هستند. این دوربین­ ها در طول شبانه روز، قادر به ضبط و ثبت بسیاری از تصاویر با کیفیت بوده و معمولاً در مکان­هایی که دارای زیرساخت های حیاتی هستند. بیش از پیش مورد استفاده قرار می­گیرند. در طراحی این دوربین­ها، چراغ­های led در اطراف لنز تعبیه شده است که موجب عملکرد بی نظیر این دوربین، در هنگام شناسایی اجسام متحرک در هنگام شب می‌شوند.

6 . دوربین HD

قابلیت بی نظیر دوربین HD، ضبط تصاویر با وضوح و کیفیت بسیار بالاست. به همین سبب معمولاً از آن­ها در مکان­ هایی که امکان وقوع جرم در آن‌ها زیاد است (مانند بانک­ها و موسسات مالی) استفاده می شود. برای این که بتوان امنیت ساختمان مورد نظر را به خوبی برقرار نمود، با استفاده از این دوربین­ها، رفت و آمد افراد به خوبی ثبت و ضبط می­گردد.

7 . دوربین مداربسته شبکه ای

اگر بخواهیم به یکی از مدرن ترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان اشاره کنیم، بدون شک از دوربین­های مدار بسته شبکه­ ای نام خواهیم برد. این نوع دوربین­ ها پس از آن که تصاویر را ضبط و ثبت نمودند، با استفاده از شبکه جهانی اینترنت، در دسترس کاربران قرار می­دهند. به همین سبب است که بسیاری از سازمان­ها و مراکز تجاری، از این دوربین برای افزایش امنیت ساختمان خود استفاده می­کنند.

8 . دوربین مدار بسته متغیر

دوربین­های مدار بسته متغیر به گونه ای طراحی شده ­اند که کاربران می­توانند توسط آن­ها تصاویر را بزرگ و کوچک نمایند. بدون این که از شفافیت و وضوح آن­ها کاسته شود. این دوربین­ها برای فضاهای بسته و اتاق هایی که به صورت مربع طراحی شده­اند، یک انتخاب مناسب و عالی به شمار می روند.

سیستم اعلام حریق

مسلماً نمی­توان در مورد هوشمند سازی ساختمان و خانه سخن گفت و به سیستم اعلام حریق آن اشاره نکرد! همان گونه که می­دانید یکی از بزرگ­ترین حوادثی که ممکن است برای یک ساختمان به وجود آمده و آسیب­های فراوانی برای آن به همراه آورد، حریق و آتش سوزی است. بنابراین برای طراحی یک ساختمان و خانه هوشمند، باید به سیستم اعلام حریق، توجه ویژه­ای نمود و آن را به بهترین شکل ممکن طراحی کرد. بهترین نوع این سیستم­ها به گونه ای طراحی شده­اند که با شروع آتش سوزی و پخش دود، منوکسید کربن، آتش و… به سرعت شروع به هشدار می­نماید.

سیستم هشدار دهنده­ای که در طراحی این تجهیزات مشاهده می­کنیم به دو صورت فعال می­شود. یکی از این روش­ها فعال شدن خودکار از طریق سنسورهای حساس به دود و گرما است و روش دیگر فعال شدن از طریق کاربر می­باشد. در هر دو صورت، این سیستم در هنگام بروز آتش سوزی، افراد را از طریق آژیر خطر، زنگ، بوق، فلاشر و… مطلع می­کند. کاربران می­توانند سیستم اعلام حریق مورد نظر خود را بر مبنای محیط و نوع ساختمان خود فعال نموده و فرکانس­های مخصوصی برای آن در نظر بگیرند. به طور کلی، پنل­های سامانه اعلام حریق­، دارای 3 نوع مختلف هستند که در این قسمت به هر کدام از آن­ها اشاره کوتاهی می­کنیم.

سیستم اعلام حریق خانه هوشمند
سیستم اعلام حریق

1 . سیستم­های متعارف

سیستم­های متعارف، جزو قدیمی ترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به شمار می روند که دارای ابعاد و اندازه های متنوعی هستند. این روزها بسیاری از ساختمان­های بزرگ، برای این که بتوانند به سرعت متوجه آتش سوزی در ساختمان خود شوند، از این سیستم استفاده می­کنند. زیرا در سیستم متعارف، می­توان به راحتی از پنل­های دو سیم و آدرس پذیر استفاده نمود. جالب است بدانید که این سیستم، منطقه­ای که تحت پوشش خود دارد را به بخش­های 2، 4 و 8 گانه تقسیم نموده و معمولاً 32 دستگاه را تحت پشتیبانی خود قرار می­دهد. این روزها از سیستم متعارف برای هوشمند سازی مکان هایی مانند رستوران­ها، مدارس، سالن­های ورزشی، سالن­های اجتماعات و… استفاده می شود.

2 . سیستم­های دو سیم

از جمله بهترین تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، می­توان به سیستم­ های دو سیم اشاره نمود که برای مکان هایی با مساحت کم و متوسط، انتخاب بسیار خوبی به شمار می روند. این سیستم نیز مانند سیستم­های متعارف، تمامی قسمت­ هایی که تحت پوشش آن هستند را به نواحی 2، 4 و 8 گانه تقسیم نموده و به صورت جداگانه هر کدام از آن­ها را کنترل می کند. هر چند قیمت این پنل از پنل های متعارف کمی بیشتر است. اما در سریع­ترین زمان ممکن می­توان آن را راه اندازی نمود و از کارایی آن در زمینه اعلام حریق برخوردار شد.

3 . سیستم آدرس پذیر

یکی از پیشرفته ترین سیستم­های هوشمند سازی ساختمان و اعلام حریق که این روزها در بازار مشاهده می­کنیم، سیستم­های آدرس پذیر هستند. این سیستم­ها قدرت انعطاف پذیری بالایی دارند و در سریع­ترین زمان ممکن قادر به تشخیص حریق و فعال سازی هشدار­های سمعی و بصری می‌باشند. بسیاری از افراد از این سیستم برای ساختمان­هایی که احتمال بروز حریق در آن­ها زیاد است، استفاده می نمایند. تمامی دستگاه­هایی که در این سیستم وجود دارند. در یک مدار حلقه به هم متصل شده­اند و در هر حلقه، 126 دستگاه را پشتیبانی می نمایند. هر کدام از این دستگاه­ها، دارای آدرس خاص خود هستند که در صورت فعال شدن هر کدام از آن­ها، سامانه می­تواند آدرس و محل دقیق آن را تشخیص دهد. معمولاً بسیاری از ساختمان­های بزرگ مانند بیمارستان­ها، هتل­ها و مراکز خرید، از این سیستم برای اعلام حریق استفاده می نمایند.

سیستم کنترل دمای هوشمند ساختمان

خوشبختانه می­توان با استفاده از انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان، دمای ساختمان را به خوبی کنترل نموده و یک دمای متعادل و عالی برای آن به ارمغان آورد. همان گونه که می­دانید دمای داخل ساختمان، متاثر از دمای بیرون است. بنابراین با استفاده از سیستم کنترل دمای هوشمند، می­توان یک استاندارد دمایی عالی برای محیط داخلی ساختمان به وجود آورد. همچنین زمینه لازم را برای آسایش و آرامش ساکنین فراهم نمود. یکی از مهم­ترین بخش­های تشکیل دهنده سیستم کنترل دما در یک ساختمان هوشمند، ترموستات است. با کمک ترموستات می­توان دمای هوای داخل را به خوبی تنظیم نمود و به این صورت مصرف انرژی را بهینه سازی کرد. ترموست ها از نظر کارایی دارای دو نوع مختلف هستند که در این قسمت به آن­ها اشاره می­کنیم.

کنترل دمای هوشمند
کنترل دمای هوشمند ساختمان

ترموستات فن کویل

ترموستات فن کویل در واقع یکی از بهترین بخش­های تشکیل دهنده تمامی سیستم­های سرمایشی و گرمایشی است که با روشن و خاموش کردن فن­ها و کنترل جریان آب، باعث برقراری تعادل گرمایی می­شود. این تجهیز با دستوراتی که به شیر کنترل یا الکتروموتور مخابره می­کند، باعث تنظیم دمای محیط و صرفه جویی در مصرف انرژی می ­گردد.

ترموستات گرمایش از کف

بدون شک یکی از رایج ترین سیستم­های گرمایشی که این روزها در بسیاری از ساختمان­های مسکونی کاربرد دارد، ترموستات گرمایش از کف است. طراحی این سیستم به گونه ای انجام شده است که آب گرم از قسمت زیرین آن به جریان در آمده و دما را در فصل­های سرد سال، متعادل می­کند. این ترموستات نه تنها جریان آب را قطع و وصل می­نماید، بلکه دمای آن را نیز به خوبی اندازه گیری کرده و تنظیم می­کند.

سیستم تهویه مطبوع

یکی از مهم­ترین مواردی که در سیستم هوشمند سازی ساختمان باید به آن توجه فراوانی نمود، تهویه مطبوع است. با استفاده از این سیستم می­توان حرارت و برودت را کنترل نمود و دما را به شیوه­ای متعادل در ساختمان برقرار کرد. همچنین برقراری تعادل فشار هوا و بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان، یکی از مهم­ترین وظایف این سیستم به شمار می­رود. تجربه نشان دهنده آن است که کاربری بسیاری از بناهای مسکونی، درمانی، اداری، تجاری و … بدون یک سیستم تهویه مطبوع، دچار اختلال می گردد. به عنوان مثال بیمارستان­ هایی که از یک تهویه مطبوع خوب و استاندارد برخوردار نیستند. ممکن است جان بیماران آن­ها به خطر افتد و یا شرکت­های داروسازی بدون چنین سیستمی، از تولید داروهای با کیفیت ناتوان خواهند بود.

توسط سیستم تهویه مطبوع می­توان انواع بو، رطوبت، گرد و غبار، باکتری­های موجود در هوا، حرارت، دی اکسید کربن و سایر گازهای مضر را از ساختمان خارج نمود و هوای سالم و تمیز خارج را به داخل منتقل کرد. در واقع توسط این سیستم می­توان جریان هوا را به راه انداخت و از راکد شدن هوای داخل ساختمان جلوگیری به عمل آورد. هوای تازه نه تنها برای سلامتی انسان مفید است، بلکه قوای ذهنی و جسمی او را نیز بهبود می­بخشد.

سیستم کنترل روشنایی

یکی از اصلی‌ترین قسمت­هایی که در هوشمند سازی ساختمان باید به آن توجه ویژه­ای نمود، سیستم کنترل روشنایی است. در طراحی این سیستم، شبکه ای هوشمند را مشاهده می­کنیم که برای کاربران، امکان مدیریت و کنترل نور در فضای داخلی ساختمان را فراهم می­کنند. این سیستم­ دارای انواع و اقسام مختلفی است که در این قسمت در مورد آن­ها توضیحات کوتاهی ارائه می­دهیم.

سیستم کنترل روشنایی هوشمند ساختمان
سیستم کنترل روشنایی هوشمند

سیستم کنترل روشنایی ساده

شاید برای شما نیز جالب باشد بدانید که حتی سیستم‌های کنترل روشنایی ساده نیز، جزو تجهیزات هوشمند سازی ساختمان به شمار می‌روند. باید در هنگام خرید و نصب آن‌ها نهایت دقت را انجام داد و بهترین نوع این سیستم را تهیه کرد. ساختار کنترل‌های روشنایی ساده به گونه‌ای است که دارای یک کلید برای روشن و خاموش کردن است و توسط آن می‌توان صرفه‌جویی فراوانی در مصرف برق انجام داد.

کلید‌های دیمر

کلیدهای دیمر در قیاس با سیستم کنترل روشنایی ساده، ساختار مجهزتری دارند. با بهره گیری از این کلید‌ها می‌توان میزان روشنایی خانه هوشمند را در سطح استانداردی تنظیم نموده و به این شکل از برق کمتری استفاده کرد. همچنین اگر در کنار این کلیدها از لامپ‌های LED نیز استفاده شود، هزینه‌های برق مصرفی به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.

سنسورهای حرکتی مخصوص برای روشنایی فضای باز

برخی از افراد برای این که هزینه نورپردازی فضای باز ساختمان خود (مانند قسمت ورودی ساختمان) را کاهش دهند، از این سنسورها استفاده می‌نمایند. از جمله ویژگی‌های سنسورهای حرکتی فضای باز این است که تنها در هنگامی که یک فرد یا یک خودرو در فضای باز باشند، شروع به کار خواهد نمود.

سنسورهای حرکتی مخصوص روشنایی‌ در محیط های داخلی

سنسورهای تشخیص حضور برای روشنایی در قسمت‌های داخلی ساختمان نیز، جزو مهم‌ترین بخش های هوشمند سازی ساختمان به شمار می‌روند. طراحی این سیستم نیز به گونه‌ای است که در هنگام ورود افراد به راه پله یا اتاق، سیستم روشنایی شروع به کار نموده و پس از خروج افراد، به صورت اتوماتیک خاموش می‌شوند. این سنسورها علاوه بر ساختمان‌های مسکونی و اتاق‌ها، برای راه پله‌ها، حمام، اتاق کنفرانس و… انتخاب مناسبی هستند.

سیستم کنترل روشنایی به صورت شبکه‌ای

بدون شک سیستم کنترل روشنایی شبکه‌ای، جزو یکی از پیشرفته‌ترین تجهیزاتی است که برای هوشمند سازی ساختمان از آن استفاده می‌شود. کاربران با استفاده از این سیستم می‌توانند کنترل روشنایی ساختمان خود را از طریق سیستم کامپیوتری یا دستگاه‌های تنظیم دستی خویش انجام دهند. همچنین نرم افزارهای پیشرفته‌ای نیز برای این امر طراحی شده‌اند که می‌توان توسط آن‌ها داده‌ها را ذخیره نمود و با ایجاد نمودارهای مصرف انرژی، تا حدود زیادی در مصرف آن صرفه جویی کرد.

هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است برای هر کدام از افراد در هنگام طراحی یک خانه هوشمند به وجود آید این است که هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم پارامترهای متعددی بر روی این موضوع تاثیرگذار هستند. یکی از اصلی‌ترین موارد این است که شما تا چه میزان قصد هوشمند سازی خانه خود را دارید؟ بدون شک اگر می‌خواهید از تمامی تجهیزات طراحی خانه هوشمند که برای شما ذکر کردیم استفاده کنید. قیمت آن‌ بالاتر از مواقعی است که قصد دارید تنها از یک یا دو سیستم برای هوشمند سازی خانه خود بهره ببرید.

علاوه بر این، متراژ ساختمان نیز بر روی هزینه هوشمند سازی بسیار موثر است. مسلماً هر چقدر یک ساختمان دارای متراژ بالایی باشد، به تجهیزات بیشتری برای تبدیل کردن آن به یک خانه هوشمند نیاز است. بنابراین نمی‌توان یک قیمت دقیق در این زمینه ارائه نمود. شما عزیزان می‌توانید با کارشناسان ما در تیم بناباما تماس حاصل فرموده و در مورد هزینه هوشمند سازی ساختمان، اطلاعات جامع و کاملی به دست آورید.

هوشمند سازی ساختمان خود را به دست تیم قدرتمند بناباما بسپارید

در دنیایی که امروزه ما در آن زندگی می‌کنیم، بسیاری از انسان‌ها به دنبال امنیت، آرامش و آسایش هستند. بسیاری از ما ساعت‌های طولانی از روز را در محل کار سپری می‌کنیم. زمانی که به خانه خود باز می‌گردیم، دوست داریم در امنیت و آسایش کامل به استراحت پرداخته و ساعات خوشی را در کنار دوستان و خانواده خود سپری کنیم. هوشمند سازی ساختمان، نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. بنابراین شما می‌توانید با تماس با تیم مهندسین بناباما، یک خانه هوشمند، گرم و صمیمی برای خود طراحی نموده و از زندگی در آن لذت ببرید. تیم مهندسین ما با ارائه خدمات تخصصی در زمینه هوشمند سازی خانه، به شما عزیزان کمک می‌کنند تا با صرف‌ هزینه‌ای معقول و مناسب و در سریع‌ترین زمان ممکن، یک خانه هوشمند، امن و آرام برای خود و خانواده فراهم نمایید.

مشاوره با تیم فنی مهندسی بناباما

هوشمند سازی ساختمان خود را به بناباما بسپارید

کلام پایانی

از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که تا انتهای مطلب ما را همراهی کردید. ما در این مقاله تلاش کردیم تمامی اطلاعاتی که در مورد هوشمند سازی ساختمان به آن نیاز دارید را در اختیار شما قرار دهیم. بر همین اساس، بهترین روش‌ها و تجهیزات هوشمند سازی خانه را به شما معرفی کردیم. از هزینه و مزایای هوشمندی سازی سخن گفتیم و روش کار یک سیستم هوشمند را با هم بررسی نمودیم. خوشبختانه این روزها زندگی در یک خانه هوشمند و امن، دیگر یک رویا و آرزوی دست نیافتنی نیست. شما می‌توانید با کمک یک تیم حرفه‌ای و قدرتمند، چنین خانه و ساختمانی را در دنیای واقعی مشاهده نمود.

سوالات متداول

یک خانه هوشمند چه قابلیت‌هایی دارد؟

قابلیت‌های یک خانه هوشمند، فراوان هستند؛ از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کنترل قسمت‌های مختلف خانه مانند تجهیزات روشنایی، لوازم الکتریکی، درب پارکینگ، درب ورودی آپارتمان، شیرهای اصلی آب و برق، سیستم گرمایشی، سیستم امنیتی و… با استفاده از موبایل اشاره کرد.

در هنگام هوشمند سازی ساختمان، به چه نکاتی دقت کنیم؟

شما باید طراحی سیستم هوشمند ساختمان خود را به یک تیم حرفه‌ای و ماهر بسپارید که در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام به نصب و راه اندازی سیستم هوشمند خانه شما نمایند. همچنین این سیستم علاوه بر این که باید از قابلیت توسعه برخوردار باشد، بلکه باید ظاهر آن نیز زیبایی و جذابیت فراوانی داشته باشد. عملکرد مناسب و بدون درد سر، استاندارد بودن و خدمات پس از فروش نیز از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های یک سیستم هوشمند استاندارد و مدرن هستند.

در چه قسمت‌هایی از خانه باید سناریو هوشمند سازی ساختمان انجام پذیرد؟

سناریو یک خانه هوشمند در قسمت‌های سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان، سیستم روشنایی، سیستم دزدگیر، درب و پنجره‌ها و پریزهای برق، نوشته می‌شوند.

مهم‌ترین اهداف هوشمند سازی ساختمان چیست؟

با استفاده از هوشمند سازی خانه، می‌توان آسایش و رفاه فراوانی برای ساکنین ساختمان به همراه آورد و در عین حال در مصرف انرژی صرفه جویی نمود. همچنین این سیستم، امنیت ساختمان را به میزان فراوانی افزایش می‌دهد و از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری به عمل می‌آورد.

سایر خدمات پیشنهادی بناباما

دکمه بازگشت به بالا
همین حالا تماس بگیرید