طراحی نمای مغازه
آیا میدانید طراحی نمای مغازه، یکی از آیتمهای اصلی جذب مشتری و فروش بیشتر است؟ آیا دوست دارید در مورد اصول طراحی نما برای مغازه، اطلاعات و آگاهیهای لازم را دریافت کنید؟ اگر این چنین است ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید. ما در این مقاله قصد داریم به صورت جامع و کامل به انواع سبکها و متریالهای مختلف در طراحی نمای فروشگاه بپردازیم؛ پس اگر تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی نمای مغازه خود هستید، همین حالا با کارشناسان بناباما تماس بگیرید. مهندسان ما صبورانه پاسخگو تمامی سوالات شما خواهند بود.
به عقیده بسیاری از طراحان و مهندسین معماری، طراحی دکوراسیون مغازه و نمای مغازه به عنوان یک پل ارتباطی موثر میان فروشگاه و مشتریان است. بنابراین باید در طراحی آن نهایت دقت و ظرافت را به کار برد و از یک تیم قدرتمند در این زمینه کمک گرفت. طراحی نمای مغازه باید بیانگر ویژگیها، هویت و عملکرد فروشگاه باشد. بدون شک اگر مشتریان با نمای مغازه ارتباط خوبی برقرار نمایند، احتمال این که وارد مغازه شده و خرید کنند، بسیار زیاد است.
مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای مغازه
مدت زمان تخمینی مطالعه: 16 دقیقه
فهرست مطالب
انواع دسته بندی نمای فروشگاه
این روزها انواع سبکها و متریالهای مختلفی وجود دارند که میتوان از آنها برای طراحی یک نمای اصولی و کامل برای مغازه استفاده نمود. یک نمای استاندارد، باید به گونهای طراحی شود که به صورت ناخودآگاه از مشتریان دعوت نماید تا از داخل مغازه دیدن کنند. بنابراین باید به سبک، نورپردازی و مصالحی که برای آن استفاده میشود، توجه ویژه ای نمود. خوشبختانه میتوان خلاقیت فراوانی برای طراحی نمای فروشگاه به کار برد و آن را بر اساس میل و سلیقه کارفرما و مشتریان طراحی نمود. نمای مغازه بر اساس پارامترهای زیر، به انواع و اقسام مختلفی تقسیم بندی میشود:
- نمای مغازه بر اساس سبک
- نمای مغازه بر اساس مصالح
- نمای مغازه بر اساس رنگ
در ادامه مطلب، سعی میکنیم هر کدام از این موارد را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داده و شما را با ویژگیهای هر کدام از آنها آشنا کنیم.
طراحی نمای مغازه بر اساس سبک
اولین پارامتری که در طراحی یک نمای زیبا و کامل برای مغازه مطرح میشود، انتخاب یک سبک مناسب است. برای انتخاب سبک نمای مغازه باید به موارد مختلفی توجه نمود. یکی از این موارد، سبک سایر بناهای اطراف مغازه است که باید با همدیگر همخوانی داشته باشند. همخوانی و هماهنگی نمای مغازهها و ساختمانهای تجاری در یک شهر، بافت آن را زیبا نموده و یک هویت خاص به آن منطقه از شهر میبخشد. همچنین سلیقه کارفرما، مصالحی که باید برای این امر استفاده شوند و هزینه طراحی نما، از جمله پارامترهای مهم در انتخاب یک سبک مناسب برای طراحی نمای مغازه به شمار میروند. در ادامه مطلب، شما را با 3 سبک متداول و کاربردی برای نمای مغازه آشنا خواهیم کرد؛ این 3 سبک عبارتند از:
- نمای کلاسیک مغازه
- نمای رومی مغازه
- نمای مدرن مغازه
نمای کلاسیک مغازه
یکی از متداولترین نماهایی که در کشورمان ایران از محبوبیت فراوانی برخوردار است، نمای کلاسیک مغازه میباشد. بسیاری از مراکزی که به عنوان فروشگاه لباس، طلافروشی، مغازه کیک و شیرینی و… به فعالیت مشغول هستند، ترجیح میدهند از سبک نمای کلاسیک برای طراحی نمای مغازه خود استفاده کنند. در طراحی نمای کلاسیک مغازه، سنگ نقش بسیار مهمی دارد. سنگهای طبیعی و مصنوعی، جلوه و شکوه خاصی به مغازه بخشیده و باعث جذب مشتری میشوند. البته به سبب قیمت بالای سنگ در طراحی نما، برخی از کارفرمایان ترجیح میدهند به جای سنگ از متریالهای دیگری مانند سیمان، جی اف آر سی یا پلی استایرن نیز استفاده کنند.
نمای رومی مغازه
یکی از نماهای زیبا و با شکوهی که برای طراحی نمای فروشگاهها و مغازهها مورد استفاده قرار میگیرد، نمای رومی مغازه است. از جمله شاخصههای برجسته این نما، تقارن بسیار زیبایی است که در بخشهای مختلف آن وجود دارد. همچنین در نمای رومی از المانها و تزئینات بسیار زیادی استفاده میشود که شکوه و عظمت یک بنا را چندین و چند برابر افزایش میدهد. معمولاً نمای رومی مغازه، برای مراکز و فروشگاههای بزرگ، انتخاب مناسبی است. اصلیترین مصالحی که در طراحی نمای رومی به کار میروند، شامل سنگهای طبیعی و سیمان هستند. نمای رومی جزئیات و پیچیدگیهای زیادی دارد و در آن به عناصری مانند ستون، کتیبه، صراحی و مجسمه توجه ویژهای شده است.
نمای مدرن مغازه
اگر بخواهیم به یکی از کاربردیترین و محبوبترین سبکهای طراحی نمای فروشگاه اشاره کنیم، بدون شک از نمای مدرن نام خواهیم برد. در نمای مدرن مغازه (برخلاف نمای کلاسیک و رومی) از المانهای تزئینی چندان زیادی استفاده نمیشود. در واقع نمای مدرن دارای سادگی و زیبایی خاصی است که معمولاً با استفاده از خطوط افقی و عمودی طراحی میشود. برای طراحی این نوع نما، از جدیدترین دانش و تکنولوژی روز دنیا استفاده میشود. بسیاری از سبکهای مدرن نما و به روز جهان را در این سبک مشاهده میکنیم. یکی از ویژگیهای نمای مدرن مغازه این است که میتوان به صورت ترکیبی از متریالهای مختلفی برای طراحی آن استفاده نمود. تلفیق این مصالح با همدیگر، نه تنها یک نمای خلاقانه و زیبا پدید میآورد، بلکه موجب کاهش هزینهها نیز میگردد. اصلترین متریالهایی که در طراحی نمای مدرن مغازه مشاهده میکنیم، شامل موارد زیر هستند:
- شیشه
- سرامیک
- سنگ
- آجر
- کامپوزیت
- چوب
- سمنت برد
- بتن اکسپوز
طراحی نمای فروشگاه بر اساس متریال
خوشبختانه این روزها متریالهای مختلفی وجود دارند که میتوان از آنها برای طراحی یک نمای زیبا برای فروشگاه استفاده نمود. برخی از این متریالها از زمانهای بسیار قدیم تاکنون برای طراحی ساختمانهای مختلف مورد استفاده قرار میگرفتند و برخی دیگر از آنها کاملاً جدید هستند. این مصالح را میتوان به صورت تکی یا ترکیبی استفاده نمود و یک نمای زیبا و چشم نواز برای مغازه به وجود آورد. معمولاً مواردی مانند موقعیت جغرافیایی منطقه، قیمت مصالح، سبک نمای مغازه و سلیقه کارفرما بر روی انتخاب مصالح موثر هستند. در این قسمت به برخی از متداولترین نوع این مصالح اشاره کرده و در ادامه مطلب، به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم:
- کامپوزیت
- چوب
- شیشه
- سنگ
به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نمای فروشگاه خود میگردید؟
طراحی نمای کامپوزیت مغازه
یکی از مصالح مدرنی که این روزها در طراحی نمای بسیاری از مغازهها مورد استفاده قرار میگیرد، کامپوزیت است. کامپوزیتها در کارخانه و به صورت تایلهای آماده تولید میشوند. این تایلها از نظر طرح، رنگ و ضخامت دارای تنوع فراوانی هستند. از جمله محبوبترین آنها میتوان از ورق کامپوزیت رنگی، نانو، طرح دار و ورق PVDF نام برد. ورق کامپوزیت دارای وزن سبکی است و بار سنگینی بر ساختمان تحمیل نمیکند. همچنین این ورقها دارای قدرت انعطاف پذیری بسیار بالایی بوده و برای اجرای طرحهای پیچیده، انتخاب مناسبی هستند.
با توجه به تنوع فراوانی که ورقهای کامپوزیت دارند، میتوان بر اساس سلیقه کارفرما، یکی از طرحهای آن را برای مغازه اجرا نمود. طراحی نمای کامپوزیت مغازه، دارای محبوبیت فراوانی است و یکی از مهمترین علل این موضوع، مقاومت و دوام بالای آنهاست. نمای کامپوزیت مغازه نه تنها برای طراحی نمای بیرونی فروشگاه کاربرد دارد، بلکه برای طراحی دکوراسیون داخلی نیز یکی از بهترین گزینههای ممکن است.
نمای چوبی مغازه
اگر شما نیز دوست دارید یک فضای گرم، دلنشین و فوق العاده در اختیار مشتریان خود قرار دهید، طراحی نمای چوبی مغازه یکی از بهترین انتخابهای ممکن است. چوب حس نزدیکی به طبیعت را برای انسان به ارمغان میآورد و قرنهای بسیار زیادی است که در طراحی نمای داخلی و خارجی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. بررسیها نشان دهنده آن است که چوب میتواند احساس خوشایند و حالت روحی مثبتی برای انسانها به ارمغان آورد.
بنابراین نقش مهمی در جذب مشتری برای مغازههای مختلف ایفا میکند. با وجود آن که این روزها انواع متریالهای مدرن با قیمت مناسب در بازار وجود دارند، اما طراحی نمای مغازه با متریال چوب، هنوز هم طرفداران بیشماری را به خود اختصاص داده است. البته نباید از این موضوع غافل شد که چوب قیمت بالایی دارد و در برابر عواملی مانند رطوبت و حرارت آسیبپذیر است. به همین سبب، برخی از طراحان از تلفیق چوب با سایر مصالح، برای طراحی نمای مغازه استفاده میکنند.
نمای شیشهای مغازه
شیشه یکی از محبوبترین مصالح برای طراحی نمای فروشگاه است. اصلیترین ویژگی شیشه این است که شعاع دید بالایی به بینندگان میدهد. از طریق نمای شیشهای میتوان به راحتی فضای داخلی مغازه را مشاهده نمود؛ همین امر سبب جلب توجه مشتریان و مراجعه آنها به داخل مغازه میگردد. نمای شیشهای را میتوان به سرعت اجرا نمود و جلوه بی نظیری برای مغازه به وجود آورد. معمولاً برای طراحی نمای شیشهای مغازه، از شیشههایی مانند سکوریت و لمینت استفاده میشود. این نوع شیشهها نه تنها مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه دارند، بلکه به عنوان یک عایق قدرتمند صوتی و حرارتی نیز به شمار میروند.
نمای سنگ مغازه
سنگها به سبب تنوع فراوان و استقامت بالای خویش، همواره به عنوان یک انتخاب اصلی برای طراحی نمای مغازه به شمار میروند. معمولاً ساختمانهایی که با استفاده از نمای سنگی طراحی میشوند، شکوه خاصی دارند. به همین سبب مراکزی که به عنوان مغازه طلافروشی، مبلمان، دکوراسیون، لوازم الکتریکی، لباس و…به فعالیت مشغول هستند، از سنگ برای طراحی نمای فروشگاه خود استفاده میکنند. سنگها به سبب تنوع بالایی که دارند، برای طراحی نمای سبک کلاسیک، رومی، مدرن و… انتخاب مناسبی به شمار میروند. بسیاری از طراحان، متریال سنگ را با مصالحی مانند شیشه، کامپوزیت، چوب، آجر و سایر مصالح ترکیب نموده و یک نمای خلاقانه و زیبا به وجود میآورند.
قیمت طراحی نمای فروشگاه
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای برخی از افراد به وجود آید این است که طراحی نمای مغازه چقدر است؟ بدون شک اطلاع از قیمت نمای مغازه به کارفرمایان کمک میکند تا با برنامه ریزی هدفمندانه، بودجه خود را به این کار اختصاص دهند. در پاسخ به این سوال باید بگوییم پارامترهای مختلفی وجود دارند که بر روی قیمت طراحی یک نمای مناسب برای فروشگاه تاثیرگذار هستند. از جمله این پارامترها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- سبکی که برای نمای مغازه انتخاب شده است.
- مصالحی که قرار است در طراحی نما برای مغازه مورد استفاده قرار گیرند.
- شیوه اجرای نما که به صورت خشک اجرا میشود یا با ملات؟
- ارتفاع و متراژ نمای مغازه
- موقعیت جغرافیایی مغازه
طراحی نمای مغازه با تیم حرفهای بناباما
تا اینجای مطلب متوجه شدیم که یک طراحی حرفهای و زیبا برای مغازه، تا چه میزان میتواند بر روی جذب مشتری و افزایش فروش تاثیر بگذارد. مشتریان با نگاه به فضای بیرونی مغازه، به هویت داخلی آن پی میبرند. هر چقدر طراحی فضای بیرونی ساده، زیبا و در عین حال با شکوه انجام پذیرد، مشتریان نیز میل و رغبت بیشتری برای وارد شدن به درون مغازه پیدا میکنند. بنابراین شما باید طراحی نمای فروشگاه خود را، به یک تیم حرفهای و قدرتمند بسپارید. کارشناسان و مهندسین ما در تیم طراحی بناباما، با سالها تجربه و دانش و تخصص خویش، همواره در کنار شما عزیزان هستند. شما میتوانید با خیال راحت طراحی نمای اصولی و مناسب برای فروشگاه خود را به تیم کارشناسان ما سپرده و آن را به زیباترین شکل ممکن تحویل بگیرید.
طراحی نمای فروشگاه خود را به بناباما بسپارید
مراحل ثبت سفارش طراحی نما در بناباما
- مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
- ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
- بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
- ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و سلایق ایشان
- عقد قرارداد با کارفرما
- برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
- طراحی اولیه پوسته نما
- اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
- طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلایق کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
- طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
- بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما
سخن پایانی
از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که ما را تا انتهای مقاله همراهی کردید. ما با ارائه این مطالب تلاش کردیم شما را با طراحی نمای مغازه آشنا کنیم. همچنین به سبکهای مختلف و مصالح متداولی که در طراحی یک نمای استاندارد و زیبا برای فروشگاه مورد استفاده قرار میگیرند پرداختیم. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که هرگز اهمیت نمای بیرونی مغازه را نادیده نگیرید. خلاقیت و هنر معماری، در این زمینه میتوانند به شما کمک فراوانی نموده و یک نمای منحصر به فرد و زیبا با خود به ارمغان آورند. یک نمای مناسب و چشم نواز، اولین پارامتری است که مشتریان را دعوت به حضور در فضای داخلی مغازه و خرید کردن از شما مینماید، بنابراین نباید آن را دست کم بگیرید.
سوالات متداول
هر چند تمامی قسمتهای خارجی نمای مغازه مهم هستند، اما بدون شک جایگاه ویترین از اهمیت بیشتری در این زمینه برخوردار است. در واقع نقطه تمرکز محصولات و نقطه اوج نما، ویترین است. به همین سبب باید در طراحی آن نهایت دقت را به خرج داده و آن را با شکوه و زیبایی خاصی طراحی نمود.
مسلماً رنگ یکی از شاخصهای مهمی است که در طراحی یک نمای زیبا و چشم نواز برای مغازه کاربرد دارد. در انتخاب رنگ باید به بافت ساختمانهای مجاور توجه نمود و رنگی را انتخاب کرد که بیشترین هماهنگی را با سایر ساختمانهای اطراف داشته باشد. همچنین استفاده از یک رنگ خاص در طراحی نما، باعث میشود که ذهن مشتری دچار آشفتگی نشده و تمرکز اصلی آن بر روی نمای مغازه و ویترین قرار گیرد.
بدون شک بله؛ نور پردازی یکی از مهمترین المانها در طراحی نمای مغازه به شمار میرود. یک نورپردازی اصولی و زیبا، نه تنها محصولات داخل ویترین را به خوبی نمایش میدهد، بلکه در هنگام شب نیز جلوه و شکوه بسیار خوبی برای مغازه به ارمغان میآورد. البته نورپردازی باید بر اساس سبک نما و همچنین مصالح به کار رفته در آن انتخاب شود.