طراحی نما

طراحی نمای جی اف آر سی

یکی از جدیدترین متریال هایی که این روزها در طراحی نمای بسیاری از ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، جی اف ار سی است. با ما همراه باشید تا در مورد طراحی نمای جی اف آر سی GFRC، ویژگی ها، قیمت، مزایا و کاربردهای آن مطالبی را به اطلاع شما عزیزان برسانیم. همچنین فراموش نکنید که مهندسین و طراحان مجموعه بناباما، همواره آماده هستند تا تجربه و دانش خود را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهند.

طراحی نمای جی اف آر سی
طراحی نمای جی اف آر سی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 17 دقیقه

مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای ساختمان با GFRC

نمای جی اف آر سی (GFRC) چیست؟

در زمان‌ های نه چندان دور، برای طراحی نمای بسیاری از ساختمان ‌ها، از بتن استفاده می ‌کردند. بتن وزن بالایی داشت و در برابر شرایط جوی مختلف، مقاومت و دوام خود را از دست می ‌داد. اما خوشبختانه ما امروزه با نسل جدیدی از متریال ها در طراحی نما برای ساختمان مواجه هستیم که یکی از بهترین آن ها، جی اف آر سی (GFRC) نام دارد. GFRC در واقع مخفف بتن با الیاف شیشه است که برخی از افراد آن را به نام نمای خشک هم می‌ شناسند. جالب است بدانید که GFRC بیش از 50 سال است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما در ایران کمتر شناخته شده است.

GFRC در واقع یک نوع کامپوزیت است که ترکیبات اصلی آن را سیمان پرتلند، سنگدانه های ریز، پلیمر اکریلیک، آب، تقویت کننده الیاف شیشه و برخی دیگر از مواد افزودنی تشکیل داده است.‌ ترکیب بتن و الیاف شیشه سبب شده است که مقاومت کششی GFRC بیش از پیش افزایش پیدا کند.‌ زمانی که از این متریال برای طراحی نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود، دوام و استقامت آن بیش از پیش افزایش پیدا می کند.‌

پنل های GFRC
پنل های GFRC

تجربه نشان دهنده آن است ساختمان هایی که از طراحی نمای جی اف آر سی برخوردار هستند، در برابر آتش و تغییرات جوی، بیش از پیش مقاومت می‌ کنند. نمای جی اف آر سی، وزن چندان زیادی به ساختمان تحمیل نمی کند. همچنین سرعت اجرای آن بسیار بالاست و طراحان و معماران، برای طراحی و اجرای آن، آزادی عمل زیادی دارند. به همین سبب است که این روزها ساختمان هایی با طرح های متنوع و منحصر به فردی را مشاهده می کنیم که طراحی آن ها با متریال جی اف آر سی انجام شده است.

طراحی نمای جی اف آر سی (GFRC) چه ویژگی‌ هایی دارد؟

این روزها طراحی نمای جی اف آر سی، بیش از پیش توجه معماران، طراحان و کارفرمایان را به خود اختصاص داده است. این موضوع به سبب ویژگی های منحصر به فردی است که در ساختار این متریال مشاهده می کنیم. یکی از مهم ترین ویژگی های نمای جی اف آر سی، استفاده راحت در سطوح ناهموار و منحنی است. چرا که برای تولید جی اف آر سی، به آنچه بیش از پیش توجه شده است، بهبود خصوصیات شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی بتن است. به همین سبب است که طراحان می توانند از آن به صورت کاملاً یکپارچه و هماهنگ، حتی بر روی سطوح ناهموار و منحنی استفاده کنند. در واقع برای طراحی نمای زیبای جی اف ار سی، هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و می توان طرح های خلاقانه و زیبایی توسط آن خلق کرد.

برای تولید GFRC به جای فولاد، از الیاف شیشه استفاده شده است؛ این الیاف برای افزایش مقاومت GFRC به کار رفته اند. بر خلاف فولاد، الیاف شیشه دچار زنگ زدگی نمی شود، بنابراین نیازی نیست بر روی این متریال از پوشش ضد زنگ استفاده شود. مقاومت بالایی که GFRC دارد، به مهندسین و طراحان این امکان را می دهد تا بتوانند در تمامی شرایطی آب و هوایی، برای طراحی نمای بیرونی ساختمان ها، از GFRC استفاده کنند.

طراحی نمای بیرونی ساختمان دانشگاه با GFRC

بسیاری از تولید کنندگان، GFRC را در ضخامت های بسیار کم (اما در عین حال مقاوم) تولید می کنند. بنابراین می توان بسیاری از طرح های ظریف و پیچیده را توسط آن اجرا نمود. علاوه بر این موارد، GFRC یک مصالح از پیش ساخته شده است و برای طراحی و اجرای آن، نیازی به صرف وقت و انرژی چندان زیادی نیست. این نمای زیبا، در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود و زیبایی با شکوهی برای ساختمان شما به ارمغان می آورد.‌

با مزایای طراحی نمای جی اف ار سی برای ساختمان آشنا شوید

بدون شک بتن GFRC دارای مزایا و مواهب بسیار زیادی است اگر غیر از این بود، تا این میزان توجه طراحان و معماران را به خود جلب نمی کرد. در حال حاضر، بناها و ساختمان های زیادی را در شهرهای کشورمان مشاهده میکنیم که از طراحی نمای جی اف آر سی برخوردار هستند. این ساختمان ها، در عین حال که طراحی منحصر به فرد و زیبایی دارند، بلکه بسیار مقاوم و با دوام هستند.  ما در این قسمت قصد داریم شما را با برخی از مهم ترین مزایای نمای جی اف ار سی برای ساختمان آشنا کنیم؛ خوشحال می شویم اگر همچنان با ما همراه باشید:

افزایش ارزش ساختمان

بدون شک یک نمای منحصر به فرد و مقاوم، می تواند ارزش یک ساختمان را برای چندین و چند برابر افزایش می دهد. همان گونه که می دانید نمای یک ساختمان، هویت اصلی آن به شمار می رود و اولین چیزی است که در ذهن مخاطب حک می شود.‌ نمای جی اف آر سی، به سبب ویژگی های منحصر به فرد خود، ارزش و اعتبار بالایی برای یک بنا به وجود می آورد. بدون شک GFRC ارزش آن را دارد که برای طراحی و اجرای آن، هر نوع هزینه ای را صرف کنید. چرا که بودجه شما هرگز از بین نمی رود و به عنوان ارزش افزوده، بر قیمت و بهای ساختمان شما می افزاید.

طراحی نمای بیرونی ساختمان با GFRC
طراحی نمای بیرونی ساختمان با GFRC

مقاومت در برابر زلزله و ضربه

‌یکی از اصلی ترین مواد اولیه ای که در بتن GFRC وجود دارد، الیاف شیشه هستند. این الیاف در برابر ضربه و تنش، بسیار مقاوم و با دوام هستند. همچنین GFRC هیچ بار اضافه ای بر ساختمان تحمیل نمی کند و این موضوع باعث می شود که ساختمان شما در هنگام بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، کمتر دچار آسیب شود.‌

سرعت بالا در اجرا

در طراحی نمای جی اف ار سی، آن چه بیش از پیش توجه ما را به خود جلب می کند، سرعت بالا در اجراست. همان گونه که اشاره شد GFRC یک نمای از پیش ساخته شده است و می توان با سرعت بالایی آن را در نمای بیرونی ساختمان اجرا نمود. این موضوع از نظر اقتصادی، بسیار با صرفه است، چرا که هزینه های اضافی مانند دستمزد کارگر و… را روی دست کارفرما نمی گذارد.

دارای وزن سبک

این روزها بسیاری از طراحان و معماران، به دنبال متریالی هستند که وزن سنگینی برای ساختمان به وجود نیاورد. GFRC از آن دسته مصالحی است که می توان آن را بدون نیاز به ملات و به صورت کاملاً خشک اجرا نمود. این موضوع ایمنی بسیار خوبی را برای ساختمان به وجود می آورد و یکی از مهم ترین علت های محبوبیت نمای جی اف ار سی است.‌

طراحی نمای سقف و ستون با GFRC
طراحی نمای سقف و ستون با GFRC

مقاومت بالا در برابر تغییرات جوی

نمای جی اف ار سی را می توان در بسیاری از شرایطی اقلیمی اجرا نمود و از بابت استحکام آن نگران نبود.‌ یکی از مهم ترین ویژگی های GFRC این است که قدرت جذب آب بسیار پایینی دارد و حتی در یخبندان و شرایطی آب و هوایی سخت نیز، مقاومت خود را حفظ می کند. بنابراین می توان با خیال راحت از این نوع بتن، در تمامی شرایط آب و هوایی استفاده نمود.

مقاومت در برابر حریق

گاهی اوقات ممکن است حوادثی مانند آتش سوزی و حریق برای یک ساختمان اتفاق بیفتد. به همین سبب در تمامی کشورهای جهان، استفاده از متریال های ضد حریق، تبدیل به یک اصل مهم و حیاتی در طراحی نما شده است. خوشبختانه بتن GFRC در برابر حریق بسیار مقاوم است و از این جهت، ایمنی بسیار خوبی برای ساختمان به وجود می آورد.

قابلیت تعمیر آسان

یک نمای بیرونی، همواره در معرض خطرات و آسیب های مختلفی قرار دارد. اگر شما به هر دلیلی نیاز به تعویض و یا تعمیر یکی از قسمت های ساختمان پیدا کردید، به راحتی می توانید بتن GFRC را تعویض یا تعمیر نمایید.

قیمت نمای جی اف آر سی چقدر است؟

بدون شک یکی از مهم ترین پارامترهایی که برای بسیاری از افراد اهمیت دارد، قیمت نمای جی اف ار سی است. با توجه به نوساناتی که در بازار کشورمان وجود دارد نمی توان به طور قطع و یقین در مورد قیمت آن نظر دارد. شما می توانید با یک تماس ساده با کارشناسان ما در مجموعه بناباما، اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه به دست آورید. علاوه بر این، قیمت نمای جی اف آر سی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از جمله این پارامترها می توان به متراژ و مساحت بنا، کیفیت قطعات GFRC، ضخامت تایل ها، سبک نما، موقعیت جغرافیایی بنا و… اشاره نمود. 

پارامتر هاتاثیر بر روی قیمت
📏 متراژ و مساحت بنابا افزایش تعداد طبقات و متراژ قیمت نهایی افزایش خواهد یافت.
✅کیفیت قطعات GFRCقطعات با کیفیت بالاتر قیمت بیشتری دارند.
⏰مدت زمان تحویل نماهرچقدر ددلاین کمتر باشد قیمت طراحی و اجرای نما افزایش می یابد.
✅سبک نماهزینه های اجرا و شاسی کشی نما با یک طراحی اصولی کاهش می یابد.
پارامتر های موثر بر قیمت نمای جی اف آر سی

اما به طور کلی بتن جی اف آر سی، در قیاس با سایر مصالح مانند سنگ، آجر و… قیمت مناسب تری دارد. همچنین به سبب دوام و مقاومت بالای آن، طراحی نمای ساختمان با چنین متریالی، از نظر اقتصادی بسیار با صرفه است. چرا که این متریال، تا سال های سال قرص و پا بر جا باقی می ماند و شما می توانید از زیبایی و جذابیت آن برخوردار شوید.

کاهش هزینه های اجرا و طراحی به صرفه و اقتصادی شاسی کشی نما

طراحی نمای جی اف آر سی با بتن معمولی چه فرقی دارد؟

قبل از آن که بتن GFRC ابداع شده و به بازار آید، برای طراحی و اجرای نمای بیرونی بناها از بتن ساده استفاده می شد. این روزها نیز برخی از افراد، همچنان ترجیح می دهند از بتن ساده برای طراحی قسمت بیرونی ساختمان خود استفاده کنند. در چنین شرایطی ممکن است این سوال برای بعضی از افراد به وجود آید که چه تفاوت هایی میان نمای جی اف ار سی با بتن معمولی وجود دارد؟

طراحی نمای بیرونی پنجره با جی اف آر سی
طراحی نمای بیرونی پنجره با جی اف آر سی

7 تفاوت میان نمای جی اف ار سی با بتن معمولی

  1. در بتن جی آر سی، الیاف شیشه ای به جای فولاد جایگزین شده است. این موضوع مقاومت کششی و خمشی بتن را افزایش داده است. همچنین چگالی این بتن در قیاس با نوع ساده آن بسیار کمتر است، بنابراین حجم کمی را اشغال می کند.
  2. پنل های جی اف ار سی، دارای یکپارچگی و هماهنگی بسیار بالایی هستند و این موضوع به سبب همگونی بافت مواد در این نوع بتن است. در حالی که بتن معمولی این یکپارچگی را ندارد و از نظر مقاومت و دوام، در درجه پایین تری از بتن جی اف ار سی قرار دارد.‌
  3. تجربه نشان دهنده آن است که بتن جی اف ار سی، در قیاس با بتن معمولی، با بسیاری از شرایطی آب و هوایی، سازگاری بالایی دارد.
  4. در ساختار بتن معمولی، از فولاد استفاده شده است و این موضوع می تواند باعث زنگ زدگی آن در محیط های مرطوب و نمکی باشد. در صورتی که بتن جی اف ار سی در برابر زنگ زدگی مقاوم است.
  5. یکی از مزایای بتن جی اف ار سی این است که دچار ترک خوردگی و سایش نمی شود. به همین سبب با قرار گرفتن در معرض گرما و سرمای هوا، بر سطح آن ها هیچ ترکی مشاهده نمی کنیم. این نوع بتن در برابر انجماد و یخ زدگی، مقاومتی بسیار بیشتر از بتن معمولی دارد.
  6. پنل های از پیش ساخته شده جی اف ار سی، به عنوان یک عایق صوتی بسیار خوب شناخته شده اند و بتن معمولی از این ویژگی محروم است.
  7. بتن جی اف ار سی، به سبب مقاومت بالا و قابلیت انعطاف پذیری بسیار خوبی که دارد، می تواند وزن و بار بسیار زیادی را تحمل کند.
نمای مسجد با پنل جی اف آر سی
نمای مسجد با پنل های جی اف آر سی

طراحی نمای جی اف آر سی با بناباما

این روزها یکی از مهم ترین دغدغه های کارفرمایان، نمای بیرونی ساختمان است. چرا که نمای بیرونی بنا تاثیر بسزایی در زیبایی و استقامت بنا ایفا می کند. همچنین نمای ساختمان، اولین چیزی است که مخاطبان با آن مواجه می شوند. نمای بیرونی ساختمان، حس و حال درون بنا و ساکنین را معرفی می کند. بنابراین برای طراحی آن، باید تمام تلاش خود را به خرج داد و از یک تیم حرفه ای و قدرتمند کمک گرفت. اگر شما عزیزان نیز قصد دارید طراحی نمای جی اف آر سی بنای خود را به یک تیم متخصص و با تجربه بسپارید، می توانید بر روی دانش و تجربه مهندسان و طراحان ما در مجموعه بناباما حساب کنید. ما در تمامی مراحل طراحی و اجرای این نمای زیبا در کنار شما هستیم و بر اساس اصول و استانداردهای جهانی، بهترین نما را برای ساختمان شما طراحی می کنیم.

طراحی نمای جی اف آر سی خود را به بناباما بسپارید

مراحل ثبت سفارش طراحی نما جی اف آر سی در بناباما

  • مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
  • ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
  • بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
  • ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و علایق ایشان
  • عقد قرارداد با کارفرما
  • برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
  • طراحی اولیه پوسته نما
  • اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
  • طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلیقه کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
  • طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
  • بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما

سخن پایانی

بدون شک یکی از بهترین و مناسب ترین مصالح مدرنی که این روزها برای طراحی نمای ساختمان از آن استفاده می شود، GFRC است. این نمای پیشرفته و زیبا، به سبب مزایای بی شمار خود توجه بسیاری از کارفرمایان، معماران و طراحان را به خود اختصاص داده است. پارامترهایی مانند مقاومت در برابر آتش سوزی، عایق بودن، زیبایی، سبک بودن و سرعت بالای اجرا، همان چیزی است که GFRC را تبدیل به یکی از محبوب ترین مصالح برای طراحی نمای مدرن ساختمان ها نموده است.‌

ما با ارائه این مقاله تلاش کردیم شما را با طراحی نمای جی اف آر سی آشنا کنیم. از ویژگی‌ ها و مزایای این متریال مدرن برای شما گفتیم و شما را با کاربردها و قیمت آن آشنا کردیم. امیدواریم با مطالعه این مطالب، آگاهی کاملی در زمینه GFRC به دست آورده باشید و بتوانید یک انتخاب عالی و مناسب برای طراحی نمای ساختمان خود انتخاب کنید.

سوالات متداول

طراحی نمای جی اف ار سی برای چه ساختمان هایی مناسب است؟

جی اف آر سی به سبب ضخامت کمی که دارد، برای طراحی نمای بسیاری از ساختمان ها، انتخاب بسیار مناسبی به شمار می رود.‌ این روزها بسیاری از ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و آموزشی را مشاهده می کنیم که نمای بیرونی آن ها با استفاده از جی اف آر سی طراحی و اجرا شده است.

آیا بتن جی اف ار سی برای سبک کلاسیک نما انتخاب مناسب است؟

بله؛ این روزها برای تولید برخی از جزئیات در نمای کلاسیک از جمله ستون، سر ستون، قاب پنجره، کنسول سراحی، حفاظ بالکن و… از GFRC استفاده می شود.

جی اف آر سی چه معایبی دارد؟

در ترکیبات جی اف آر سی مواد افزودنی رنگی وجود دارند که با قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ممکن است زیبایی و جلوه خود را از دست بدهند. همچنین بتنی که برای تولید آن به کار رفته است، اندکی خشن بوده و این موضوع ممکن است نصب آن را با دشواری هایی همراه نماید.‌

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
همین حالا تماس بگیرید