طراحی نمای مجتمع مسکونی
طراحی نمای ساختمان مسکونی، در واقع ترکیبی از هنر، خلاقیت، دانش، مهارت و تجربههای ارزشمند است. قرار گرفتن تمام این اصول در کنار هم، هارمونی و زیبایی خاصی برای بنا به وجود میآورد. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا در مورد سبک، مصالح و اصول و مقررات طراحی نمای مجتمع مسکونی، اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی نمای ساختمان می گردید، همین حالا با کارشناسان بناباما تماس بگیرید. مهندسان ما صبورانه پاسخگو تمامی سوالات شما خواهند بود.
مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای مجتمع مسکونی
نمای ساختمان، فارغ از تمام محدودیتهایی که زمان و مکان برای آن به وجود می آورد، می تواند تبدیل به یک اثر جاودانه شود. نمای ساختمان مانند لباس یک انسان، بیانگر هویت و شخصیت بنا میباشد. ما از روی نمای ساختمان، میتوانیم به هویت درونی آن پی ببریم و با آن ارتباط برقرار کنیم. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که از کنار یک ساختمان در حال عبور هستید و محو زیبایی و شکوه نمای آن میشوید. زیبایی نمای ساختمان، حس آرامش و تعلق خاطر بینظیری برای مخاطب به وجود میآورد. ما اگر بتوانیم با نمای خارجی یک بنا ارتباط برقرار کنیم، در داخل ساختمان نیز احساس امنیت و شادی خواهیم نمود. مواردی که ذکر کردیم، به تنهایی کافی هستند تا به اهمیت طراحی نمای ساختمان پی ببریم و برای طراحی و اجرای بهترین نوع آن، تمام توان خود را به کار ببریم.
مدت زمان تخمینی مطالعه: 19 دقیقه
فهرست مطالب
- چرا طراحی نما اهمیت زیادی دارد؟
- اصول طراحی نمای مجتمع مسکونی
- پرکاربرد ترین مصالحی در طراحی نمای ساختمان مسکونی به کار میروند
- 4 سبک محبوب طراحی نمای مجتمع مسکونی
- قوانین و ضوابط برای طراحی نمای مجتمع مسکونی
- قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی
- 4 نکته کلیدی که در طراحی نمای مجتمع مسکونی، باید به آنها توجه کنیم
- سفارش طراحی نمای مجتمع مسکونی در بناباما
- سخن پایانی
- سوالات متداول
چرا طراحی نما اهمیت زیادی دارد؟
قبل از این که در مورد طراحی نمای مجتمع مسکونی صحبت کنیم، ابتدا باید ببینیم نما چیست؟ نما از یک واژه ایتالیایی به نام Faccia گرفته شده است که معنای اصلی آن «صورت یک چیز» است. در واقع نمای یک ساختمان مسکونی مانند صورت، بیانگر احوالات داخلی بنا است. این نما اگر به زیبایی طراحی شده باشد، در چشم مخاطب نیز زیبا جلوه خواهد کرد و اگر در طراحی آن به اصول، سبک و مصالح مورد استفاده دقت نشود، شکوه و زیبایی بنا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
از همان زمانی که معماری به صورت کاملاً جدی در تار و پود زندگی بشر نفوذ کرد، نمای ساختمان نیز به عنوان یکی از عناصر مهم هنر معماری مورد توجه قرار گرفت. نما بیانگر هویت یک ساختمان است و در همان نگاه اول، به صورت ناخودآگاه ساختمان را به بیننده معرفی میکند. علاوه بر این، نما نقش بسیار مهمی در استحکام ساختمان در برابر تغییرات جوی مانند بارش باران، برف، سیل و زلزله دارد. برخی از نماها، عایق قدرتمندی در برابر صدا و گرما هستند و به این صورت آسایش و آرامش فراوانی را برای ساکنین به ارمغان میآورند.
این روزها طراحی نمای ساختمان مسکونی، تبدیل به یک هنر و دانش واقعی شده است. بسیاری از افرادی که قصد ساخت یک بنا را دارند، در طراحی نمای آن بیش از پیش حساسیت به خرج میدهند. خوشبختانه این روزها افراد و مجموعههای توانمندی در زمینه طراحی نمای مجتمع مسکونی، به فعالیت مشغول هستند. بناباما، با مهندسان و طراحان با تجربه خویش، یکی از این مجموعههاست. بنابراین شما میتوانید روی کمک ما برای طراحی اصولی و دقیق مجتمع مسکونی خویش حساب کنید.
اصول طراحی نمای مجتمع مسکونی
حتماً شما نیز به خوبی میدانید که نمای یک ساختمان، یکی از مهمترین قسمتهای تشکیل دهنده آن است که در هنگام مشاهده بنا، بر روی بیننده تاثیر خاصی میگذارد. بنابراین باید به طراحی اصولی و اساسی آن توجه فراوانی نمود. در این قسمت از مطلب قصد داریم برخی از مهمترین اصولی که در طراحی نمای مجتمع مسکونی باید به آن توجه نمود، اشاره کنیم.
توجه به معماری ساختمان
همانگونه که میدانید یک ساختمان مسکونی، عمری حدود 30 تا 50 ساله دارد. بسیاری از افراد ممکن است در طول این مدت، ساختار اصلی بنا و همچنین نمای آن را تغییر ندهند. بنابراین در طراحی نمای ساختمان مسکونی باید دقت فراوانی به خرج داد و آن را به شکلی هنرمندانه و جذاب طراحی نمود. بنای چنین ساختمانهایی باید به گونهای طراحی شود که حتی پس از گذشت سالهای بسیار، از زیبایی و ابهت ساختمان چیزی کم نشود.
هماهنگی با معماری شهری
بدون شک هر شهر و منطقهای، از نظر تاریخی، فرهنگی، دینی و شرایط اقلیمی، هویت خاص خود را دارد. بنابراین طراحی نمای ساختمان مسکونی باید به گونهای انجام شود که به خوبی با هویت و معماری منطقه هماهنگ باشد. این موضوع باعث ایجاد بافت بسیار زیبا و هماهنگی برای شهر و محله میگردد.
خوانایی نمای مجتمع مسکونی
بسیاری از افراد تمایل دارند که طراحی نمای ساختمان مسکونی آنها به شیوهای ساده و زیبا طراحی شود. این سادگی باعث خوانایی نما شده و همواره زیبایی خاص خود را دارد. بهتر است که در طراحی بناهای مسکونی، تنوع چندان زیادی به خرج ندهیم و از مصالح تک رنگ و المانهای ساده استفاده کنیم.
به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نما ساختمان مسکونی خود میگردید؟
پرکاربرد ترین مصالحی در طراحی نمای ساختمان مسکونی به کار میروند
علاوه بر سبک نما، مصالح نیز نقش بسیار مهمی در هویت و کاربری بنا ایفا میکنند. بنابراین در پروسه طراحی نمای مجتمع مسکونی، باید در زمینه انتخاب مصالح مناسب، دقت و توجه فراوانی به خرج داد. این مصالح نه تنها باید از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار باشند، بلکه زیبایی و جلوه ظاهری آنها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. همانگونه که اشاره شد، نمای ساختمان در واقع هویت و صورت آن به شمار میرود و باید با استفاده از متریالهای مناسب و درجه یک ساخته شود. در ادامه مطلب شما را با برخی از این مصالح آشنا میکنیم.
این روزها برخی از طراحان خوش ذوق و ماهر، از ترکیب چندین مصالح مختلف برای طراحی نمای ساختمان مسکونی استفاده میکنند. از جمله این مصالح میتوان به آجر، سنگ، گرانیت، کامپوزیت، چوب، بتن اکسپوز، بایرامیکس و … اشاره نمود. البته همانگونه که ذکر شد، بهتر است طراحی نمای مجتمع مسکونی، به صورتی ساده و گیرا انجام پذیرد. بنابراین ترکیب بیش از دو یا سه نوع مصالح، باعث شلوغی نمای ساختمان شده و جذابیت چندان زیادی به همراه ندارد.
1. سنگهای طبیعی
سنگهای طبیعی همواره نقش بسیار مهمی در ساخت و ساز بناهای ما ایفا میکردند. این سنگها از قرن های بسیار دور تاکنون، مورد استفاده قرار میگرفتند و هنوز هم محبوبیت خاص خود را دارند. از جمله مناسب ترین سنگهای طبیعی که می توان برای طراحی نمای سنگی ساختمان از آن بهرهمند شد، سنگهای آهکی و آذرین هستند. این سنگها در ساختار خود رگههایی دارند که باعث ایجاد استقامت و دوام بالا برای بنا میشود. همچنین قدرت چسبندگی آنها نیز بسیار عالی است و به راحتی میتوان از آنها برای اجرای نمای ساختمان استفاده کرد.
2. نمای آجری
آجر یکی از مصالحی است که از زمانهای قدیم، برای ساخت بنا و طراحی نمای آن کاربرد فراوانی داشت. این روزها اگر در گوشه و کنار کشورمان بنایی از زمانهای قدیم بر جای مانده باشد، بدون شک در ساختار آن از آجر استفاده شده است. این روزها با وجود آنکه مصالح مدرن و جدیدی به بازار آمدهاند، اما آجر هنوز هم به عنوان یک متریال پرطرفدار برای طراحی نمای ساختمان مسکونی، به شمار میرود و طراحی نمای آجری در بین سازندگان و طراحان از محبوبیت بالایی برخوردار است.. آجرها دارای تنوع فراوانی در رنگ و طرح خود هستند و استحکام بالایی را برای بنا به همراه میآورند.
3. نمای بتن اکسپوز
بتن اکسپوز یکی از متریالهای نسبتاً جدیدی است که در سالهای اخیر در طراحی نمای مجتمع مسکونی، به شدت مورد توجه طراحان، معماران و کارفرمایان قرار گرفته است. این نوع بتن دارای سطحی صاف و صیقلی است و میتوان آن را با سرعت بالا در تمامی قسمتهای نمای ساختمان اجرا نمود. همچنین این متریال، تاثیر بسزایی در استحکام و دوام بنا دارد. معمولاً این قطعات بتنی در کارخانه و به صورت پیش ساخته تولید میشوند. توسط آنها می توان نمایی ساده، جذاب و گیرا برای ساختمان اجرا نمود.
4. نمای بایرامیکس
بایرامیکس نیز یکی از مصالح زیبایی است که معمولاً از آن به عنوان ملات تزئینی برای طراحی نمای ساختمانهای ویلایی استفاده مینمایند. در ساختار متریال نمای بایرامیکس، از ترکیب سنگهای طبیعی مانند گرانیت و رزینهای طبیعی و مصنوعی استفاده شده است. بایرامیکس را حتی میتوان بر روی مصالحی مانند چوب، سیمان، شیشه، بتن و… نیز اجرا نمود. بایرامیکس، پس از خشک شدن حالتی شبیه به سنگ های تزئینی پیدا کرده و زیبایی و شکوه خاصی برای بنا به ارمغان میآورد.
4 سبک محبوب طراحی نمای مجتمع مسکونی
خوشبختانه سبکهای بسیار زیبا و متنوعی وجود دارند که میتوان از آنها برای طراحی نمای ساختمان مسکونی استفاده نمود. این سبکها معمولاً بر اساس سلیقه کارفرما، هویت و بافت منطقه و بودجهای که برای طراحی نما اختصاص داده شده است، انتخاب میشوند. در ادامه مطلب، با برخی از مهمترین نوع این سبکها، آشنا خواهیم شد.
سبک مدرن
طراحی نمای مدرن، بسیار پرطرفدار است. از جمله ویژگیهای سبک مدرن میتوان به سادگی، کارایی و ظرافت آن اشاره نمود. علاوه بر این که سبک مدرن، سادگی خاص خود را دارد، اما طراحان میتوانند از خلاقیت خود برای طراحی سبکهای جدید و منحصر به فرد نیز استفاده کنند. در این سبک از انواع مصالح مانند سنگ، چوب، آجر، شیشه، بتن و… به شیوه هایی کاملاً جدید و مدرن استفاده میشود. در سبک مدرن معمولاً بر روی رنگ طبیعی مصالح تاکید زیادی میشود. در این سبک میتوان دیوارهای شیشهای و پنجرههای بزرگی را مشاهده نمود.
سبک پست مدرن
این سبک علاوه بر این که تمامی ویژگیهای سبک نمای مدرن را دارا میباشد، اما به مواردی مانند هویت فرهنگی، تاریخ، اقلیمی و بومی نیز اهمیت میدهد. طراحان خوش ذوق و ماهر در طراحی این سبک، پیشینه تاریخی و فرهنگی جامعه را نیز در نظر میگیرند. البته این سبک دارای تزئینات و جزئیات بسیار زیادی است. از این رو ممکن است کمتر برای طراحی نمای ساختمان مسکونی مورد استفاده قرار گیرد. اما ساختمان هایی که به سبک پست مدرن طراحی میشوند با خطوط شکسته، منحنیها و نمادهای پیچیده، زیبایی و جذابیت خاص خود را دارند.
سبک آرت دکو
کشور فرانسه، مبداء اصلی شکل گیری سبک آرت دکو است. معمولاً ساختمانهایی که به سبک آرت دکو طراحی میشوند، از سقفهای مسطح و همچنین تزئینات بیرونی برجسته و زیبایی برخوردار هستند.
سبک مینیمال
اگر بخواهیم به یکی از محبوبترین سبکها برای طراحی نمای ساختمان مسکونی اشاره کنیم، بدون شک از سبک مینیمال نام خواهیم برد. در این سبک زیبا، همواره بر روی سادگی، تاکید بسیار زیادی وجود دارد. اگر نمای ساختمانهایی که به سبک مینیمال طراحی شده اند را به خوبی مشاهده کنید، خواهید دید که هیچ نوع تجملات و تزئینات اضافهای در ساختار آنها وجود دارد. رنگها ساده و خنثی هستند و خطوط به شکلی کاملاً صاف و بدون انحناء طراحی شدهاند. در این سبک از متریال هایی مانند بتن، شیشه، فلز، سنگ و کامپوزیت استفاده میشود. سبک مینیمال علاوه بر سادگی، بسیار مقرون به صرفه است و به همین سبب طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.
قوانین و ضوابط برای طراحی نمای مجتمع مسکونی
مسلماً هر کشوری قوانین و ضوابط خاص خود را برای طراحی نمای ساختمانها دارد. بنابراین در طراحی نمای ساختمان مسکونی، علاوه بر توجه به سبک و مصالح نما، باید به قوانین و ضوابط آن نیز توجه فراوانی نمود. ما در این قسمت برخی از نکاتی که توسط کمیته نمای کمیسیون طراحی شهری ارائه شدهاند را برای شما عزیزان بیان میکنیم:
- در طراحی نمای ساختمان مسکونی باید به کاربری و عملکرد ساختمان، توجه ویژهای نمود و بر اساس آن سبک و مصالح را انتخاب کرد. به عنوان مثال استفاده از کامپوزیت برای طراحی نمای بناهای مسکونی توصیه نمیشود.
- ترجیحاً در طراحی نمای مجتمع مسکونی، از دو نوع مصالح با رنگهای روشن مانند سفید، کرم و شیری استفاده نمایید.
- مصالحی که برای اجرای نمای مسکونی مورد استفاده قرار میگیرند، باید از میان نمونه های مرغوب و با کیفیت انتخاب شده باشند.
- در قسمت هایی از نما که با انسان در ارتباط است، نباید مصالح سنگین و یا مصالح فلزی و اجسام بُرنده و شکننده به کار برده شود.
- در طراحی نمای ساختمان مسکونی، باید از خطوط متوازن و هماهنگ استفاده شود.
- از تزئینات و المانهایی که با تاریخ، مذهب و سنتهای ما مغایرت دارد، نباید استفاده نمود.
قیمت طراحی نمای ساختمان مسکونی
علاوه بر نکاتی که تا کنون به آنها اشاره کردیم، قیمت طراحی نمای مجتمع مسکونی نیز، یکی از پارامترهایی است که اهمیت بسزایی دارد. موارد مختلفی وجود دارند که بر روی قیمت نهایی طراحی نما برای ساختمانهای مسکونی تاثیر گذار هستند. ما در این قسمت، به برخی از مهمترین موارد موثر بر قیمت نما اشاره میکنیم:
- سبکی که برای طراحی نمای ساختمان خود انتخاب کردهاید
- مصالح و متریالهایی که برای ساخت نما به کار میروند
- متراژ و ابعاد مجتمع مسکونی
- حق الزحمه پیمانکاران و سایر عوامل
شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات دقیق و کامل در مورد قیمت طراحی نمای مجتمع مسکونی، با کارشناسان ما در مجموعه بناباما تماس حاصل فرمایید.
4 نکته کلیدی که در طراحی نمای مجتمع مسکونی، باید به آنها توجه کنیم
پارامترهای بسیار مهمی وجود دارند که در هنگام طراحی نمای ساختمان مسکونی، باید به آنها توجه نمود. ما در این قسمت شما را با برخی از این موارد آشنا میکنیم:
1. ایمنی نما
یک نما علاوه بر این که باید زیبا و چشم نواز باشد، بلکه باید ایمنی بسیار زیادی نیز برای ساکنین ساختمان به وجود آورد. به خصوص برای طراحی نمای ساختمانهای بزرگ، این موضوع بیش از پیش اهمیت پیدا میکند. عدم توجه به موارد ایمنی، ساختمان را در برابر عوامل جوی مانند زلزله، سیل، طوفان، باران و… آسیب پذیر نموده و جان انسانها را به خطر میاندازد.
2. توجه به هویت بومی
بدون شک هر شهر و منطقهای، هویت بومی خاص خود را دارند. اگر در هنگام طراحی نمای مجتمع مسکونی به هویت بومی توجه نمایید، تاثیر بصری آن بر روح و جان مخاطب، بیش از پیش خواهد بود.
3. رعایت تناسب رنگی
بدون شک یکی از مهمترین عناصر در طراحی نمای ساختمان، رنگ آن است. اگر از مصالحی استفاده کنید که تناسب رنگی خوبی با همدیگر نداشته باشند، زیبایی و شکوه بنا را از بین خواهید برد. نمای یک مجتمع مسکونی، در همان نگاه اول باید حس هماهنگی و تناسب را در روح مخاطب زنده کند.
4. استفاده از مصالح با کیفیت
اگر در طراحی نمای ساختمان مسکونی، از مصالح با کیفیت استفاده شود، بدون شک عمر آن طولانی تر خواهد بود. مصالحی که برای طراحی نما به کار میروند، باید به گونه ای انتخاب شوند که پس از گذشت مدتی، زیبایی ظاهری خود را از دست ندهند. همچنین بتوان آن ها را تمیز کرد و آلودگی ها را از روی آن برطرف نمود.
سفارش طراحی نمای مجتمع مسکونی در بناباما
تیم مهندسین بناباما، سالهای بسیار زیادی است که در زمینه طراحی ساختمانهای مختلف به فعالیت مشغول هستند. حیطه تخصصی آنها، طراحی نمای ساختمان، هوشمند سازی ساختمان، طراحی دکوراسیون داخلی و همچنین طراحی نقشه ساختمان است. شما میتوانید در تمامی این زمینهها، بر روی طراحان تیم ما حساب کنید. مهندسین مجموعه ما، علاوه بر این که اشراف کاملی بر معماری اصیل ایرانی دارند، بلکه با جدیدترین طرحها و سبک های مطرح دنیا نیز آشنا هستند. آن ها میتوانند بر اساس نوع کاربری ساختمان، هویت منطقه و بودجهای که قصد دارید برای طراحی نما صرف کنید، بهترین نما را طراحی نموده و در اختیار شما عزیزان قرار دهند. پس همین الان با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان و اختصاصی تیم بناباما برای طراحی نمای مجتمع مسکونی خویش استفاده کنید.
طراحی نمای مجتمع مسکونی را به بناباما بسپارید
مراحل ثبت سفارش طراحی نمای مجتمع مسکونی در بناباما
- مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
- ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
- بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
- ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و علایق ایشان
- عقد قرارداد با کارفرما
- برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
- طراحی اولیه پوسته نما
- اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
- طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلایق کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
- طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
- بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما
سخن پایانی
بسیار سپاسگزاریم که تا پایان مطلب با ما همراه بودید؛ در این مقاله در مورد طراحی نمای مجتمع مسکونی و اصول و ضوابط آن با نکات مهمی آشنا شدید. همچنین در قسمتی از مقاله در زمینه مصالح و سبک نما صحبت کردیم و در مورد قیمت آن نیز به موارد مهمی اشاره کردیم. امیدواریم با ارائه این مطالب، گامی هر چند کوچک در زمینه افزایش دانش و آگاهی شما در مورد طراحی نمای ساختمان مسکونی برداشته باشیم. فراموش نکنید که ساختمان مسکونی، از آن دسته بناهایی است که سالهای بسیار زیادی از عمر و زندگی ما در آن سپری میشود. بنابراین باید نمای آن به شکلی طراحی شود که همواره زیبایی، جذابیت، شکوه و تناسب خود را حفظ کند.
سوالات متداول
طراحی نما، علاوه بر این که یک چشم انداز زیبا برای ساختمان به وجود میآورد، بلکه از آلودگی صوتی و اتلاف انرژی ساختمان در فصول مختلف سال نیز جلوگیری میکند. همچنین یک نمای استاندارد و کامل، باعث استحکام بنا شده و آن را در برابر زلزله، باد، طوفان، باران و… مقاوم مینماید.
اولویت اول در طراحی هر نمایی، سبک آن است؛ چرا که سبک به عنوان یکی از شاخصههای اصلی و اساسی در طراحی نمای مجتمع مسکونی به شمار میرود. این سبک است که بر روی شکل ظاهری ساختمان، مصالحی که باید استفاده شوند و همچنین قیمت طراحی و اجرای نما تاثیر گذار است.
نما هویت خاصی به ساختمان شما بخشیده و آن را با ساختمانهای مجاور هماهنگ و همگن مینماید. برای این که بتوانید یک نمای زیبا و اصولی داشته باشید، باید از افراد و مجموعه های حرفهای که در زمینه طراحی نمای ساختمان مسکونی به فعالیت مشغول هستند، کمک بگیرید.