طراحی نمای شیشه ای
در این مقاله به صورت جامع و کامل به بررسی طراحی نمای شیشه ای، اصول، ضوابط و انواع نمای شیشه ی ساختمان میپردازیم. همچنین بررسی میکنیم که این نما برای چه ساختمان هایی مناسب است و انواع شیشه بکار رفته در این نوع نما را معرفی میکنیم. در ادامه به بررسی مزایا، معایب و هزینه نمای شیشه ای میپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی نمای شیشه ای ساختمان خود میگردید، همین حالا با کارشناسان بناباما تماس بگیرید. مهندسان ما صبورانه پاسخگو تمامی سوالات شما خواهند بود.
یکی از نماهای مورد استفاده برای ساختمان های بلندمرتبه، نمای شیشه ای است. برای طراحی نمای شیشه ای ساختمان، باید هم به بعد زیبایی و هم سازه ای دقت شود. این نوع نما برای دسته ای از کاربری ها مانند اداری و تجاری، به دلایلی مناسب تر و محبوب تر هستند. انواع مختلف نمای شیشه ای با ویژگی های متفاوت وجود دارند که هر کدام مزایا و معایبی دارد. در این مطلب به بررسی دقیق نمای شیشه ای میپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای شیشه ای ساختمان
مدت زمان تخمینی مطالعه: 19 دقیقه
فهرست مطالب
- اصول طراحی نمای شیشه ای ساختمان
- ضوابط طراحی نمای شیشه ای ساختمان
- نمای شیشه ای اسپایدر
- نمای شیشه ای کرتین وال
- نمای کرتین وال قاب دار یا فیس کپ (Face Cap)
- نمای شیشه ای یوچنل
- نمای شیشه ای فریم لس
- نمای شیشه ای اسکای لایت
- نمای شیشه ای مناسب چه ساختمان هایی است؟
- انواع شیشه نما در نماهای شیشه ای
- مزایای انواع نمای شیشه ای ساختمان
- معایب انواع نمای شیشه ای ساختمان
- قیمت نمای شیشه ای ساختمان
- جمع بندی
- ثبت سفارش طراحی نمای شیشه ای در بناباما
- سایر خدمات پیشنهادی بناباما
اصول طراحی نمای شیشه ای ساختمان
برای طراحی نمای شیشه ای ساختمان، رعایت اصول و ضوابط خاصی لازم است. یک طراح برای طراحی این نوع نما باید نکات زیر را در نظر بگیرد:
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- انتقال نور طبیعی روز
- کاهش آلودگی صوتی
- امنیت
- زیبایی ظاهری و ترکیب خوب با سایر بخش ها
- نمای عایق در برابر رطوبت و عوامل جوی
- مقاومت در برابر حرارت زیاد و آتش سوزی
ضوابط طراحی نمای شیشه ای ساختمان
- استفاده از نمای شیشه ای ساختمان درصورت استفاده از شیشه های سکوریت با نوار دور شیشه یا مواد قابل انعطاف ترجیحا در اشکال منظم بصورتی که نمای شیشه ای از بر ساختمان پیش آمدگی نداشته باشد و همچنین در صورت تعبیه حفاظ و آستانه به منظور ریزش در سقف همکف، مجاز می باشد.
- اعضاء و قطعات غیر سازه ای بخصوص قطعات نما و شیشه ها به گونه ای طراحی و اجراء گردند که در هنگام حوادث از سازه جدا نشده و با فروریختن خود باعث بروز خسارات و حوادث ناگوار جانی نگردند.
برای طراحی نمای شیشه ای ساختمان، با توجه به نکات مذکور مخصوصاً درزگیری نما و عدم پیش آمدگی آن توجه کرد. مهمترین نکته در طراحی نمای ساختمان شیشه ای، اتصالات قطعات غیر سازه ای است. این اجزا باید با دقت در نقاط تلاقی، متصل شوند تا در زمان زلزله یا سایر عوامل جوی، خطری نداشته باشند.
به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نمای ساختمان خود میگردید؟
نمای شیشه ای اسپایدر
یکی از انواع نمای شیشه ای ساختمان، نمای اسپایدر است که ظاهری یکپارچه دارد. این نما از یک جداره کاملاً شیشه ای تشکیل می شود که به بخشی سازه ای متصل است. این بخش سازه ای در انواع نمای شیشه ای اسپایدر تفاوت دارد. نکته جالب این نما، عدم نمایش بخش سازه ای در نماست. در طراحی نمای شیشه ای اسپایدر، فقط یک دیوار شیشه ای پیوسته از بیرون ساختمان، مشخص است. این نوع نما برای کاربری های تجاری و اداری، انتخاب خوبی است.
نمای اسپایدر لوله ای
در میان انواع مدل های نمای شیشه ای، نمای اسپایدر لوله ای، معروف ترین و رایج ترین نوع نما از نوع اسپایدر است. همه نماهای اسپایدر دارای یک سازه اصلی روی جداره ساختمان هستند که شیشه ها به آنها متصل می شوند. در مدل نمای اسپایدر لوله ای، سازه نگهدارنده شیشه، لوله های فولادی است. این لوله ها معمولاً به نحوی طراحی و اجرا می شوند که ارتعاش جداره را جذب کنند و خاصیت ارتعاش گیر دارند. جنس این لوله ها می تواند فولادی، استیل یا غیره باشد که کاربرد لوله استیل در ایران رایج تر است. مزیت لوله استیل، سبکی و مقاومت آن در برابر زنگ زدگی است.
نمای اسپایدر فین گلس
در طراحی نمای شیشه ای فین گلس، به جای لوله های استیل یا فولادی از تیغه های شیشه ای استفاده می کنند. این تیغه ها وظیفه نگهداری شیشه ها و انتقال وزن آنها را به سازه اصلی دارند. تیغه های شیشه ای نما با محاسبات دقیق و رعایت استانداردها به سقف و کف سازه متصل می شوند. نمای شیشه ای فین گلس یک نمای تمام شیشه ای است که در برابر ارتعاش ناشی از باد، مقاومت کافی دارد.
نمای اسپایدر کابلی
در این نما، کابل ها وظیفه سازه ای و انتقال بارها را دارند. شیشه ها به کابل های موجود در جداره سازه به نحو خاصی متصل می شوند. طراحی نمای شیشه ای اسپایدر کابلی، نیازمند محاسبات دقیق و حرفه ای است. علاوه بر این اجرای این نما از بقیه مدل ها سخت تر است. بنابراین قیمت تمام شده این نمای اسپایدر بالاتر از انواع دیگر است.
مزایای نمای اسپایدر
- این نما، وزن کمی دارد.
- نمای شیشه ای اسپایدر، شفاف و نورگیر است.
- نصب نمای شیشه ای اسپایدر، آسان است.
- می توان از انواع شیشه نما در آن استفاده کرد.
- قابلیت اجرای سریع برای سطوح پیچیده را دارد.
- نمای شیشه ای اسپایدر، در برابر بارهای باد و زلزله مقاوم است.
- نمای شیشه ای اسپایدر، عمر بالایی دارد.
- این نما، تنوع خوبی برای کاربری های مختلف دارد.
معایب نمای اسپایدر
- برای اطمینان از آب بندی نمای شیشه ای، باید به صورت مداوم کنترل شود.
- طراحی نمای شیشه ای اسپایدر، نیاز به محاسبات دقیق و دقت بالا در اجرا دارد. به صورتی که اگر خطاهای میلیمتری در محاسبات داشته باشد، برای اجرا با مشکل روبرو می شود.
- قیمت نمای شیشه ای اسپایدر نسبت به نماهای معمول بالاتر است.
نمای شیشه ای کرتین وال
نمای کرتین وال، نوعی نمای شیشه ای است که سازه ای مجزا دارد. در واقع، بار این نما به سازه خودش یا همان پروفیل ها منتقل می شود. در طراحی این نمای شیشه ای، به جای لوله های فولادی از پروفیل های آلومینیومی استفاده می کنند. نمای شیشه ای کرتین وال از آلومینیوم و شیشه تشکیل شده است. پروفیل های آلومینیومی به نحوی طراحی می شوند که با لاستیک هایی در برابر صوت و گرما، عایق بندی شوند. این لاستیک ها درون قاب ها و دور شیشه ها قرار می گیرند. نمای کرتین وال به نام نمای شیشه ای لامل هم شناخته می شود. لامل ها همان قاب هایی هستند که شیشه ها داخل آنها نصب می شود.
مزایای نمای کرتین وال
- نمای کرتین وال، وزن کل ساختمان را کاهش می دهند.
- نمای کرتین وال شیشه ای عایق صوت و گرما هستند.
- به دلیل روش اجرا، مانع ورود رطوبت و آب به داخل می شوند.
- این نما، نور طبیعی را به خوبی وارد فضا می کند.
- همچنین نمای کرتین وال باعث صرفه جویی در مصرف برق می شود.
معایب نمای کرتین وال
- در صورت نامساعد بودن شرایط جوی، اجرای آن با مشکل روبرو می شود.
- نمای شیشه ای کرتین وال، به دلیل کاربرد فولاد در آن، ممکن است به مرور زمان، آسیب ببیند.
- این مدل از نما، هزینه های اضافی تعمیر و نگهداری دارد.
- قیمت نمای شیشه ای لامل یا کرتین وال، نسبت به بعضی نماهای رایج بالاتر است.
نمای کرتین وال قاب دار یا فیس کپ (Face Cap)
این مدل از نمای شیشه ای کرتین وال، دارای قاب هایی (لامل) است که شیشه ها را داخل این قاب ها قرار می دهند. شیشه ها در آخر بوسیله اتصال درپوش ( cap) با لامل در محل خود محکم می شوند. همچنین از لاستیک هایی مخصوص برای آب بندی این قاب ها استفاده می شود. برای اجرای این نمای شیشه ای لامل، ابتدا کل نما را با پروفیل های آلومینیومی و به حالت شبکه بندی آماده می کنند. پس از آن، شیشه ها را داخل قاب ها، جاگذاری می کنند.
نمای شیشه ای یوچنل
این مدل نمای کرتین وال، مشابه نمای فریم لس است منتهی قاب آلومینیومی ندارد. نمای یوچنل دارای اسپیسرهایی یو شکل در سازه خود می باشد. قطعات شیشه بوسیله این اسپیسرها در جای مخصوص خود قرار می گیرند. در آخر با چسب ویژه ای به سازه متصل می شوند. این روش به دلیل مدل اتصال و میزان تحمل بار کمتر، در ساختمان های بزرگ استفاده نمی شود.
نمای شیشه ای فریم لس
یکی از انواع نمای شیشه ای کرتین وال، نمای فریم لس است. در این نما، یک زیرسازی به صورت شبکه بندی انجام می شود. پس از آن پوشش آلومینیومی روی این شبکه ها نصب می شود. نمای فریم لس، بیشترین میزان کاربرد شیشه را در نما دارد و فلز کمی در آن به کار می رود. به دلیل اینکه در نمای فریم لس، قاب ها از بیرون دیده نمی شوند، ظرافت و زیبایی زیادی دارد. در نمای شیشه ای فریم لس، امکان ایجاد بازشو و پنجره متحرک وجود دارد.
نمای شیشه ای اسکای لایت
این نما، در واقع از زیر مجموعه های نمای شیشه ای کرتین وال است. این نما در سقف ساختمان اجرا می شود و نور طبیعی بیشتری را وارد فضاهای داخلی می کند. کاربرد نمای اسکای لایت در خانه های شخصی، ویلاها، رستوران و کافه، وید ساختمان های اداری و تجاری بسیار عالی است. این نما مانند نمای شیشه ای کرتین وال از آلومینیوم و شیشه تشکیل می شود.
در طراحی این نمای شیشه ای سقفی، باید قابلیت تحمل بارهای مرده برف و باران در نظر گرفته شود. همچنین در برابر نفوذ آب باران و رطوبت به داخل، به صورت کامل عایق بندی شود. طراحی نمای اسکای لایت می تواند به صورت تخت یا گنبدی شکل یا با اشکال هندسی دیگر انجام شود. معمولاً میزان تغییر در زاویه این سقف نسبت به افق 0 تا 75 درجه می باشد. مزیت این سقف شیشه ای، نورگیری فضاهای داخلی در طول روز و زیبایی منحصر به فرد آن است. فضاهایی که زیر این بخش قرار می گیرند به نقطه کانونی و شاخص فضای داخلی تبدیل می شوند.
نمای شیشه ای مناسب چه ساختمان هایی است؟
در این بخش به معرفی انواع کاربری نمای شیشه ای میپردازیم.
نمای شیشه ای ساختمان تجاری اداری
مدل نمای ساختمان شیشه ای، در ساختمان هایی که نیاز به نورگیری کامل و طبیعی در روز می باشد، عالی عمل می کند. طراحی این مدل نما برای ساختمان های با کاربری تجاری و اداری که بیشتر از 7 طبقه دارند، از گزینه های مورد علاقه کارفرماهاست. این نماها، یک منظره عالی و یک دست از مناظر یا محیط شهری را برای ساکنین به نمایش می گذارند. فضاهای اداری و تجاری با این نوع نماها، راحت تر تفکیک و سازماندهی می شوند. در این ساختمان ها، در هر فضایی نیاز به نور طبیعی به راحتی تامین می شود.
نمای شیشه ای ساختمان ویلایی
ویلای شیشه ای مدرن هم با نمای شیشه ای، لوکس و خاص می شود. طراحی نمای شیشه ای ساختمان ویلایی، از مدل های پرطرفدار و شیک است. ساخت ویلای شیشه ای مدرن، مخصوصاً در مناطق معتدل که تابش شدید نور ندارند، عالی است.
نمای شیشه ای ساختمان مسکونی
با اینکه نمای ساختمان مسکونی را معمولاً با شیشه طراحی نمی کنند، ولی در بعضی از ساختمان ها کاربرد دارد. به دلیل اینکه ساختمان های مسکونی بلند مرتبه، بار مرده خیلی زیادی دارند. پس طراحی نمای شیشه ای از وزن نما کم می کند و بار مرده کمتری را به پی سازه منتقل می کند. نمای شیشه ای ساختمان مسکونی را حتی می توان در بخشی از نمای آن به کار برد.
بنابراین هر چه بار مرده یک سازه کمتر شود، مقاومت آن در برابر زلزله هم بیشتر می شود. با اینکه قیمت این مدل از نما برای این ساختمان ها، در شرایطی بالاتر است ولی مزایای زیادی دارد. در کل در پروژه هایی که نیاز به بار کمتر، نورگیری بیشتر و سرعت ساخت بیشتری باشد، نمای شیشه ای ساختمان مسکونی توصیه می شود. البته در اقلیم گرم و خشک، کاربرد این نما، گرمای زیادی را در فضاهای نزدیک به نما ایجاد می کند. در این اقلیم ها می توان از نمای شیشه ای دو جداره برای جلوگیری از انتقال حرارت به داخل استفاده کرد.
انواع شیشه نما در نماهای شیشه ای
شیشه لمینیت نما
شیشه لمینیت، از دو یا چند لایه شیشه با جنس شیشه معمولی، سکوریت یا انواع دیگر تشکیل می شود. این لایه ها بوسیله ماده ای به نام چسب pvb به هم می چسبند. به دلیل اینکه قدرت چسبندگی این ماده بالاست، در زمان شکستن شیشه، تکه های شیشه نمی ریزند. اگر این شیشه نما بشکند، شیشه خرد شده ولی تکه های آن روی لایه pvd می چسبد و پرتاب نمی شود.
شیشه سکوریت نما
شیشه معمولی را بوسیله کوره حرارت می دهند و به دمای بالا می رسانند. سپس به سرعت آن را با فشار هوای بالا سرد می کنند تا شیشه سکوریت ساخته شود. در صورتی که شیشه سکوریت نما بشکند، به حالت پودری در می آید و تکه های تیز و برنده ندارد. این شیشه ها از نظر ایمنی و مقاومت در برابر ضربه عالی هستند. همچنین تحمل دمای تقریبی 300 درجه را دارند.
مزایای انواع نمای شیشه ای ساختمان
- تامین نور طبیعی روز
- کاهش مصرف انرژی برق
- سبک تر شدن سازه و بارهای مرده نما
- ایجاد دید پیوسته از داخل به مناظر بیرون
- کاهش آلودگی صوتی در نماهای شیشه ای دوجداره
- زیبایی و یکپارچگی نما از لحاظ بصری
- دوام خوب در برابر عوامل جوی یا آب و هوای گرم یا سرد
- جلوگیری از ورود اشعه ماورا بنفش خورشیدی
معایب انواع نمای شیشه ای ساختمان
- در نماهای شیشه ای تک جداره، تابش شدید نور باعث گرمای زیاد می شود
- چون شیشه گرما را جذب می کند، برای آب و هوای گرم مناسب نیست.
- به دلیل شفافیت شیشه، از لحاظ امنیتی و پوشش فضای داخل، مشکل دارد.
- بعضی از انواع نمای شیشه ای ساختمان، هزینه تعمیر و نگهداری بالایی دارند.
- انواع نمای شیشه ای ساختمان، نیاز به تمیز کردن نما به صورت چند سال یکبار هست.
- قیمت نمای شیشه ای نسبت به نماهای دیگر کمی بالاست.
- ممکن است به دلیل نیاز به دقت در نصب یا عوامل جوی، اجرای این نما با مشکل روبرو شود.
قیمت نمای شیشه ای ساختمان
قیمت نمای ساختمان شیشه ای، به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل شامل نوع شیشه نما، نمای تک جداره یا دو جداره، جنس قاب ها، هزینه طراحی و محاسبات نما، ابعاد شیشه ها، ابزار و تجهیزات به کار رفته هستند. همچنین قیمت نمای شیشه ای به دستمزد تیم اجرایی و شرکت مجری هم بستگی دارد.
با توجه به هر کدام از موارد اشاره شده و همچنین بودجه و سلیقه کارفرما می توان طرح های متفاوتی را پیشنهاد داد. همچنین با توجه به شرایط اقتصادی موجود و عدم ثبات قیمت ها و با توجه به اینکه بخش عمده هزینه ها در تهیه مصالح و اجرا آن می باشد، ما به شما طرح هایی را پیشنهاد می دهیم که از هر نظر اقتصادی و بهینه باشند.
به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نمای ساختمان خود میگردید؟
جمع بندی
در بعضی از ساختمان ها با توجه به شرایط کلی و کاربری که دارد، طراحی نمای شیشه ای، بهترین گزینه است. کاربرد نمای شیشه ای برای یک ساختمان دارای مزیت ها و معایبی است. این نماها، بیشترین نورگیری طبیعی را برای فضاهای داخل فراهم می کنند. نماهای شیشه ای، مدرن و زیبا هستند. نمای اسپایدر لوله ای و کرتین وال فیس کپ از رایج ترین نماهای ساختمان شیشه ای هستند. این نماها در صورتی که درست طراحی و اجرا شوند در برابر بار باد و زلزله مقاوم هستند. در نهایت باید با توجه به بودجه کارفرما، شرایط محیطی، کاربری و بقیه نکات، بهترین نوع نمای شیشه ای را انتخاب کرد.
ثبت سفارش طراحی نمای شیشه ای در بناباما
تیم مهندسین بناباما با سال ها تجربه و تخصص آماده طراحی نمای شیشه ای ساختمان شما می باشد. تنها کافیست با ما تماس بگیرید و یا فرم ثبت سفارش را تکمیل کنید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت. همچنین میتوانید برای مشاوره رایگان، دریافت نمونه کارها و سفارش طراحی نمای ساختمان با ما در ارتباط باشید.
مراحل ثبت سفارش طراحی نما در بناباما
- مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
- ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
- بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
- ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و سلایق ایشان
- عقد قرارداد با کارفرما
- برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
- طراحی اولیه پوسته نما
- اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
- طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلایق کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
- طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
- بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما
طراحی نمای شیشه ای ساختمان خود را به بناباما بسپارید