طراحی نمای بیمارستان
آیا شما نیز دوست دارید بدانید که در طراحی نمای بیمارستان چه چیزی بیش از همه اهمیت دارد؟ آیا میخواهید با اصول طراحی و مصالحی که برای این کار استفاده میشوند آشنا شوید؟ پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید. ما با ارائه این مطالب، هر آنچه نیاز است در مورد طراحی نما برای بیمارستان بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد. همچنین شما میتوانید طراحی نمای بیمارستان خود را، به مهندسان و طراحان مجموعه بناباما بسپارید. ما تمام تلاش خود را به کار خواهیم برد تا یک نمای جذاب، چشم نواز و سرشار از آرامش برای بیمارستان شما طراحی کنیم.
بیمارستان مکانی است که به درمان و شفای بیماران کمک فراوانی میکند. بنابراین به عنوان یکی از ساختمانهای ارزشمند در هر شهر و منطقهای به شمار میرود. این ساختمان ارزشمند، نه تنها باید از امکانات درمانی کافی برای بیماران برخوردار باشد، بلکه باید شکل ظاهری زیبا و دلپسندی نیز داشته باشد. به گونهای که بیماران با نگاه کردن به آن در قلب خود بگویند: اینجا همان جایی است که قرار است سلامتی خود را در آن به دست آورم. سپس با یک دل قرص و قلبی سرشار از امید وارد آن شوند. بدون شک طراحی نمای بیمارستان، در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا میکند. ما در این مقاله قصد داریم به اهمیت نمای بیمارستان بپردازیم و در مورد طراحی قسمتهای مختلف آن با شما سخن بگوییم؛ خوشحال میشویم اگر تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.
مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای بیمارستان
مدت زمان تخمینی مطالعه: 16 دقیقه
فهرست مطالب
- مهمترین اصول برای طراحی نمای بیمارستان
- ویژگیهای مصالح مناسب برای طراحی نمای خارجی بیمارستان
- بهترین مصالح برای طراحی نما بیمارستان به سبک مدرن
- پارامترهای موثر بر قیمت طراحی نمای بیمارستان
- آشنایی با مصالحی که برای طراحی نمای بیمارستان به کار میروند
- سفارش طراحی نمای بیمارستان در بناباما
- سخن پایانی
- پرسش های متداول
- سایر خدمات پیشنهادی طراحی نما در بناباما
مهمترین اصول برای طراحی نمای بیمارستان
برای طراحی نمای بیمارستان نیز(مانند سایر نماها) باید از اصول خاصی پیروی نمود. این اصول باعث میشوند که بیمارستان با بناهایی که در همسایگی آن قرار دارند، هماهنگی خوبی داشته باشد. طراحان ما در تیم مهندسین بناباما، قبل از طراحی نمای ساختمان، در مورد فرهنگ و بافت منطقه تحقیق میکنند. این پژوهشها، در تعیین اصول اولیه برای طراحی نما بیمارستان بسیار تاثیر گذار هستند. پس از آن سعی میکنند هنر معماری منطقه را با خلاقیت ترکیب نموده و یک نمای منحصر به فرد و چشم نواز برای بیمارستان طراحی کنند. در ادامه مطلب، در مورد مهمترین اصول برای طراحی نما بیمارستان، برای شما خواهیم گفت.
1- نورپردازی نمای بیمارستان
در طراحی نما برای بیمارستان، نورپردازی اهمیت بسیار زیادی دارد. نمای بیمارستان باید به گونهای طراحی شود که در هنگام روز، زمینه را برای ورود نور خورشید به داخل ساختمان فراهم آورد. علاوه بر این، بیمارستان در هنگام شب نیز، باید زیبایی و تاثیرگذاری خود را داشته باشد. این کار را میتوان با نورپردازیهای زیبا و مدرن به انجام رساند. البته این نورپردازی نباید خیره کننده باشد و چشم بیننده را آزار دهد. معمولاً نورهای ملایم و هماهنگ، بهترین انتخاب برای نورپردازی نمای بیمارستان در هنگام شب به شمار میروند.
2- استحکام بیمارستان
بیمارستانها جزو آن دسته از ساختمانهایی هستند که در تمام شرایط بحرانی، به عنوان یک پناهگاه امن برای انسانها به شمار میروند. بنابراین در طراحی نمای بیمارستان، باید به استحکام و مقاومت آن توجه فراوانی نمود. سبک طراحی و متریالهایی که برای این کار انتخاب میشوند، باید به گونهای باشند که سبکی و استحکام فراوانی برای ساختمان به وجود آورند. ساختمان بیمارستان باید در برابر حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و… مقاومت بالایی داشته باشد و متریالهایی که برای طراحی نمای آن استفاده میشوند، نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا میکنند.
3- تمیزی نمای بیمارستان
همان گونه که میدانید، تمامی لوازمی که در بیمارستانها، برای درمان بیماران مورد استفاده قرار میگیرند، کاملاً بهداشتی و استرلیزه هستند. جالب است بدانید که نمای خارجی بیمارستان، بیانگر تمیزی و پاکی قسمتهای داخلی آن است. شاید برای برخی از افراد، این موضوع در طراحی نمای بیمارستان اهمیت چندان زیادی نداشته باشد، در صورتی که تمیزی نمای بیمارستان، یکی از اصول مهم و اساسی برای طراحی آن به شمار میرود. نمای خارجی بیمارستان، علاوه بر این که حس تمیزی و پاکی را به بیننده القاء میکند، بلکه باید از متریاهای قابل شستشو ساخته شده باشد و در عین حال از نفوذ آب و رطوبت به قسمت داخلی نما جلوگیری به عمل آورند.
4- پویایی در طراحی نمای بیمارستان
نمای بیمارستان (در همان نگاه اول) باید حس پویایی، سیال بودن و زندگی را در قلب انسان به وجود آورد. پویایی مقولهای است که جذابیت و شکوه بیمارستان را بیش از پیش افزایش میدهد. معمولاً برخی از طراحان با تغییر ابعاد بازشوها، ترکیب متریالهای مختلف و استفاده از المانهای افقی و عمودی، این پویایی را در نمای بیمارستان به وجود میآورند.
5- سادگی در طراحی نما بیمارستان
علاوه بر پویایی، باید به خوانایی نمای بیمارستان نیز توجه بسیار زیادی نمود. یک بیمارستان در عین حال که حس زندگی و پویایی را در انسان به وجود میآورد، باید از سادگی و خوانایی نیز برخوردار باشد. بنابراین نباید نمای بیمارستان را شلوغ نمود و از تنوع چندین متریال و طرح مختلف استفاده کرد. گاهی اوقات استفاده از مصالحی که رنگ و بافتی شبیه به همدیگر دارند، سادگی و خوانایی زیبایی برای نمای بیمارستان به وجود میآورد.
6- امنیت نمای بیمارستان
طراحی فضای داخلی و خارجی ساختمان باید به گونهای صورت گیرد که حس امنیت و آرامش را برای مراجعان به وجود آورد. همان گونه که میدانید بسیاری از افرادی که به بیمارستانها مراجعه میکنند، پر از حس نگرانی و دلهره هستند. آن چه در نگاه اول، به چشم این افراد میآید، طراحی نمای بیمارستان است که باید حس امنیت و آرامش را به این افراد القاء کند. شاید تصور کنید که طراحی چنین نمایی، کار سخت و دشواری است؛ اما طراحان و مهندسین تیم بناباما، با دانش و تخصصی که در طول سالها به دست آوردهاند، در طراحی چنین نمایی به شما کمک خواهند کرد.
به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نما بیمارستان خود میگردید؟
ویژگیهای مصالح مناسب برای طراحی نمای خارجی بیمارستان
یکی دیگر از مهمترین پارامترهایی که برای طراحی نمای بیمارستان باید به آن توجه کنید، انتخاب مصالح مناسب است. این مصالح باید از میان نمونه های سبک و مقاوم موجود در بازار انتخاب شوند. مصالح نما، نباید بار اضافهای را به ساختمان بیمارستان تحمیل کنند. سبک بودن مصالح، امنیت و استحکام بیمارستان را افزایش داده و در هنگام بروز حوادث طبیعی مانند سیل یا زلزله، آسیب چندان زیادی به همراه نمیآورد. مصالحی که برای طراحی نمای ساختمان انتخاب میشوند باید دارای ویژگیهای زیر باشند:
- برخورداری از کیفیت بالا
- ایجاد ایمنی برای نما
- قابلیت تمیز کردن و شستشو
- دارای وزن سبک
- در دسترس بودن
- قیمت مناسب
بهترین مصالح برای طراحی نما بیمارستان به سبک مدرن
این روزها بسیاری از افراد ترجیح میدهند نمای بیمارستان مورد نظر خویش را به سبک مدرن طراحی کنند. هر چند ممکن است از سبک معماری کشور یا منطقهای که بیمارستان در آن قرار دارد نیز الهام بگیرند، اما طراحی اصلی بر سبک مدرن استوار است. در طراحی سبک مدرن، متریال اولیه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. از جمله متداولترین مصالح که برای طراحی نمای بیمارستان مورد استفاده قرار میگیرند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- سیمان
- سرامیک
- کامپوزیت
- سنگ
- آجر
- شیشه
- ترموود
- اچ پی ال
پارامترهای موثر بر قیمت طراحی نمای بیمارستان
یکی از مهمترین پارامترهایی که در طراحی نمای هر ساختمانی مطرح میشود، قیمت آن است. بدون شک قیمت طراحی نمای هر ساختمانی، با توجه به متراژ بنا، نوع بنا و سبکی که برای آن انتخاب شده، متفاوت میباشد. بنابراین مواردی مانند سلیقه و بودجه کارفرما و همچنین قوانین و ضوابط شهرداری در تعیین قیمت آن موثر هستند. مصالحی که قرار است برای طراحی نما ساختمان مورد استفاده قرار گیرند.
همچنین سبک انتخاب شده برای نمای ساختمان، تاثیر مستقیمی در هزینه نهایی آن دارند. به عنوان مثال قیمت طراحی سبک رومی برای ساختمان، بیشتر از نمای مدرن یا مینیمال است. زیرا در این سبک از بنا به جزئیات توجه بیشتری شده و زمان زیادی برای اجرای این سبک لازم است. همچنین هر چقدر متراژ یک بنا بیشتر باشد، قیمت طراحی نمای بیرونی آن نیز افزایش خواهد یافت. مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در قیمت طراحی نمای یک ساختمان عبارتند از:
- سبک نما
- مصالح و مواد اولیه مورد استفاده در طراحی نما
- متراژ و ابعاد ساختمان
- حق الزحمه طراحان، پیمانکاران و کارگران ساختمان
آشنایی با مصالحی که برای طراحی نمای بیمارستان به کار میروند
در قسمتهای قبلی، ویژگیهای بهترین مصالحی که برای طراحی نمای بیمارستان مناسب هستند را برای شما عزیزان بیان کردیم. همچنین به صورت مختصر، به مصالح مدرنی که این روزها بسیاری از طراحان برای ساخت و اجرای نمای بیمارستان از آن استفاده میکنند اشاره کردیم. در این قسمت قصد داریم، در مورد برخی از این مصالح، توضیحات مختصری خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.
آلومینیوم کامپوزیت
برای تولید این نوع متریال، تکنولوژی جدید و سبک سنتی را با همدیگر ترکیب نمودهاند. متریال کامپوزیت، درخشندگی و زیبایی بی نظیری برای نمای خارجی بیمارستان به ارمغان میآورد. توسط این متریال میتوان حس تمیزی، آرامش و امنیت را به بیننده القاء نمود. ذرات گرد و غبار و آلودگیها، بر روی آن باقی نمیمانند و حتی قطرات باران نیز به سرعت از روی آن پاک میشوند. قابلیت خود تمیز کنی متریال آلومینیوم کامپوزیت، همان چیزی است که توجه بسیاری از طراحان را به خود جلب نموده است.
سیمان
یکی از قدیمیترین مصالحی است که در طراحی نمای بسیاری از ساختمانها از آن استفاده میشود، سیمان است. سیمان سادگی و زیبایی بی نظیری دارد و میتوان به آن شکل و فرم دلخواه را داد. همچنین مقاومت آن در برابر پدیدههای جوی بسیار بالاست و میتوان توسط آن استقامت و دوام ساختمان را افزایش داد. به همین سبب است که به عنوان یکی از مصالح متداول در طراحی نمای بیمارستان از آن استفاده میشود.
سنگ
سنگها از زمانهای قدیم تا کنون، نقش بسیاری مهمی در طراحی و زیبایی ساختمانها داشتند. امروزه نیز طراحی نمای بیمارستانها و بسیاری دیگر از ساختمانها، با سنگ انجام میپذیرد. زیبایی، تنوع و استقامت بالای سنگ، آن را تبدیل به یکی از متریالهای محبوب در طراحی نمای ساختمانها نموده است.
اچ پی ال
اچ پی ال به ورقهای فشرده لمینت گفته میشود که تحت فشار بالا طراحی و تولید میشوند. این متریال از لایه های متعدد کاغذ کرافت تشکیل شده است و بر روی آن روکشهایی از جنس رزین ترموست وجود دارد. اچ پی ال برای نمای داخلی و خارجی بیمارستان، یکی از انتخابهای مناسب و عالی به شمار میرود.
شیشه
معمولاً شیشههایی که برای طراحی نما بیمارستان مورد استفاده قرار میگیرند به سه دسته اصلی تقسیم بندی میشوند: شیشه کرتین وال، شیشه فریم لس و شیشه اسپایدر. کرتین وال از ترکیب آلومینیوم و شیشه تولید شده و زیبایی بی نظیری دارد. شیشه فریم لس نیز از ترکیب شیشه و آلومینیوم ساخته شده و به عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح برای طراحی نمای بیمارستانها به شمار میرود. اسپایدر از ترکیب فلزاتی مانند فولاد و استیل به همراه شیشه طراحی شده است. تمامی این مصالح، علاوه بر این که شفافیت بی نظیری دارند، از وزن بسیار سبکی نیز برخوردار بوده و سرعت اجرای بالای دارند.
سرامیک
سرامیک به سبب داشتن ویژگیهایی مانند مقاومت بالا در برابر ضربه، مقاومت در برابر تغییرات جوی و رطوبت، غیر قابل اشتعال بودن، نگهداری آسان و… همیشه مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته است. به همین علت، نمای داخلی و خارجی بسیاری از بیمارستانها، توسط سرامیک طراحی میگردد.
سفارش طراحی نمای بیمارستان در بناباما
این روزها بیمارستانهای بزرگی در سراسر جهان وجود دارند که به سبب طراحی نمای بی نظیر، در دنیا معروف شده اند. نقطه مقابل آنها نیز بیمارستانهایی هستند که هر چند پرسنل قوی و تجهیزات پیشرفتهای دارند، اما نمای آنها جذابیت و زیبایی چندان زیادی ندارد. این در حالی است که نمای بیمارستان، اولین چیزی است که مراجعان آن را مشاهده میکنند. بنابراین طراحی نما برای بیمارستان باید به گونهای صورت پذیرد که حس خوبی به بیماران انتقال دهد. اگر شما عزیزان قصد دارید طراحی نمای بیمارستان خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، با کارشناسان ما در تیم بناباما تماس حاصل فرمایید.
مهندسین ما در مجموعه بناباما، با تمامی اصول و قواعد طراحی نما برای بیمارستان آشنایی کامل دارند. آنها میتوانند بر اساس موقعیت بیمارستان، بودجهای که قرار است برای این کار صرف شود و سایر پارامترهای مد نظر شما، بهترین طراحی را برای بیمارستان انجام دهند. ما از طراحی اولیه نما تا مراحل پایانی اجرای آن، در کنار شما هستیم. ما به شما کمک میکنیم بیمارستانی بسازید که تمامی بیماران در هنگام مراجعه به آن، حس خوشایندی از جنس امید و زندگی دریافت کنند و روزهای بهبودی خود را به بهترین شکل ممکن در بیمارستان سپری نمایند.
طراحی نمای بیمارستان را به بناباما بسپارید
مراحل ثبت سفارش طراحی نما بیمارستان در بناباما
- مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
- ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
- بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
- ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و علایق ایشان
- عقد قرارداد با کارفرما
- برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
- طراحی اولیه پوسته نما
- اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
- طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلایق کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
- طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
- بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما
سخن پایانی
از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید؛ ما با ارائه این مطالب تلاش کردیم شما را با طراحی نمای بیمارستان آشنا کنیم. همچنین به مهمترین اصولی که در زمینه طراحی نما برای بیمارستان باید به آن توجه نمود اشاره کردیم. در ادامه مطلب نیز شما را با برخی از مهمترین مصالحی که در نمای بیمارستان مورد استفاده قرار میگیرند آشنا نمودیم. در پایان، باید به این نکته اشاره کنیم که نمای بیمارستان، اولین تصویری است که به چشم مراجعان میآید.
از آنجایی که حضور در بیمارستان برای بسیاری از افراد چندان خوشایند نیست، بنابراین میتوان با طراحی یک نمای زیبا و چشم نواز، نگرانیها و ترسهای افراد را کاهش داد و به جای آن حس آرامش، امنیت و امید را در وجود آنها زنده کرد. بنابراین باید در طراحی نما بیمارستان دقت فراوانی نمود و آن را به یک تیم حرفهای، با تجربه و قدرتمند سپرد.
پرسش های متداول
به طور کلی هزینه طراحی نما برای بیمارستان به موارد مختلفی بستگی دارد. از جمله این موارد میتوان به مساحت و ارتفاع بیمارستان، جزئیات نمای بیمارستان، متریال و سبک نما اشاره نمود. برای اطلاع دقیق از قیمت طراحی نما برای بیمارستان، با کارشناسان ما در مجموعه بناباما تماس بگیرید.
برای این سوال نیز نمیتوان یک پاسخ قطعی دارد؛ زیرا همه چیز بستگی به مساحت بیمارستا، ارتفاع بیمارستان و همچنین متریالهای آن دارد. برخی از مصالح هستند که سرعت اجرای بالایی دارند و در مدت زمانی نه چندان طولانی، میتوان آنها را اجرا نمود. اما برخی دیگر از مصالح، نیاز به زمان طولانیتری برای اجرا دارند. همچنین سبک نمای بیمارستان نیز در این زمینه تعیین کننده است. به عنوان مثال سبکهایی که دارای جزئیات بسیار زیادی هستند، در مدت زمان بیشتری اجرا خواهند شد. حال آن که برای طراحی و اجرای سبکهای ساده، نیازی به صرف زمان چندان زیادی وجود ندارد.
بهترین کسانی که میتوانند به شما در این زمینه مشورت دهند، طراحان و مهندسانی هستند که سالهای بسیار زیادی در زمینه طراحی نمای ساختمانهای مختلف به فعالیت مشغول هستند. آنها با دانش و تجربه خویش، بهترین طرح را به شما پیشنهاد خواهند داد. همچنین برای طراحی نمای بیمارستان باید با پزشکان و کارشناسان بیمارستان نیز مشورت نمود و سپس بهترین تصمیم را در این زمینه اتخاذ کرد.