طراحی نما

طراحی نمای کلاسیک

در این مقاله به صورت جامع و کامل به بررسی طراحی نمای کلاسیک می پردازیم. ابتدا اصول طراحی نمای کلاسیک را معرفی میکنیم. در ادامه به بررسی نورپردازی، هزینه و معرفی ابزارهای نمای کلاسیک میپردازیم و همچنین انواع نمای کلاسیک را معرفی میکنیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی نمای کلاسیک ساختمان خود میگردید، همین حالا با کارشناسان بناباما تماس بگیرید. مهندسان ما صبورانه پاسخگو تمامی سوالات شما خواهند بود.

طراحی نمای کلاسیک
طراحی نمای کلاسیک ساختمان

طراحی نمای کلاسیک بهترین روش برای بالا بردن ارزش مالی، شان و شکوه ساختمان است. نمای کلاسیک که از نماهای رومی و یونانی اقتباس یافته، یکی از محبوب ترین نماهای ساختمانی است. کافیست سری به کوچه و خیابان بزنید تا نمونه های مختلف این نمای ساختمانی را بیابید.

مشاوره با تیم مهندسین بناباما

مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای کلاسیک ساختمان

اصول طراحی نمای کلاسیک

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، ساختمان هایی که از المان های کلاسیک در ویوی خارجی خود استفاده می کنند، از زیبایی های خاص و مجللی برخوردارند. به ندرت می توان این میزان شکوه و جلال را در طرح های مدرن و یا نئوکلاسیک دید. از گذشته تاکنون چند اصل مهم برای طراحی نمای کلاسیک در نظر گرفته شده است. هرچقدر نمای ساختمانی شما با این اصول تطابق بیشتری داشته باشد، به طرح و نمای کلاسیک نزدیک تر خواهد بود. به خاطر داشته باشید رعایت تمام این اصل ها کمک می کند تا ارزش نما تا حد زیادی افزایش یافته و به یک نمونه خاص و بی بدیل تبدیل شود.

اصول طراحی نمای کلاسیک - بناباما
اصول طراحی نمای کلاسیک

طراحی نما به شکل قرینه

طراحی نمای کلی ساختمان مسکونی و ویلایی به شکل قرینه، مهم ترین اصل در این نما است. رعایت قرینگی و ایجاد تعادل در نما در جزئیات و کلیات آن ضروری است. این بدین معناست که شما نمی توانید از هیچ عنصر متفاوتی در بخشی از نما استفاده کنید. تمامی عناصر اعم از کوچک و بزرگ می بایست به شکل تکراری انتخاب شده و در حالت قرینه به کار روند. برای مثال پنجره ها و درب ها نیز با شکل و فرم یکسان و با یک فاصله مساوی از هم به کار می روند.

استفاده از ستون های بلند

همه ما نمای کلاسیک و یا همان نمای رومی را با ستون های بلند آن می شناسیم. استفاده از یک صفحه سر ستون در نمای اصلی و ستونک ها در بخش های فرعی، اصلی ترین شاخصه در این نما است. افزایش ارتفاع نمای ساختمان در کنار استفاده از سرستون های بلند موجب ایجاد ابهت در نما می شود. به خاطر داشته باشید در طراحی نمای کلاسیک ساختمان مسکونی لازم است تمایل به بزرگنمایی و شکوفایی را به طور کامل به نمایش بگذارید. برای اینکار می توانید از رواق ها با ستون های دوریک و یونیک استفاده کنید.

استفاده از فرم های صاف و ساده

در این مدل از نما استفاده از فرم های منحنی و آزاد رایج نیست. این نوع نمای ساختمانی از ترکیب اشکال هندسی ساده و تیز گوشه ساخته می شود. این قاعده در طراحی سقف کمی متفاوت است. شما می توانید سقف اصلی و یا سقف ایوان را به شکل منحنی و قوس دار طراحی کنید. تزئینات منحنی بر روی درب ساختمان و بدنه اصلی نما برای کاهش اثر فرم های تیز، رواج یافته است.

استفاده از المان های کلاسیک و رومی

استفاده از مجسمه های کلاسیک و تاریخی به خصوص در طراحی نمای کلاسیک ویلایی، موجب افزایش ارزش ساختمان می شود. این دست از المان های تزئینی و پرکار از قیمت بالایی برخوردارند. از این رو استفاده از آنان در ساختمان های عمومی و معمولی رایج نیست. در صورتی که بودجه کافی برای طراحی نما داشته باشید، می توانید از عناصر تزئینی مضاعف همچون نرده های صراحی شکل، قاب های پر ابزار و یا سینه کفتری نیز استفاده کنید.

استفاده از متریال ساده و روشن

هیچ یک از ما ساختمان های کلاسیک را در رنگ های تیره و مشکی ندیده ایم. چرا که در سبک کلاسیک مجاز به استفاده از رنگ های تیره نیستیم. همچنین این نوع نمای ساختمانی ما را در انتخاب متریال نیز محدود می سازد. شما نمی توانید در این مدل از نما از چندین متریال مختلف استفاده کنید. علت این مسئله کاملاً مشخص است. از آنجایی که در طرح کلی نمای کلاسیک استفاده از تزئینات موجب شلوغی بیش از حد می شود، از یک متریال با رنگ روشن در پس زمینه استفاده می کنیم تا اثرات مخرب شلوغی نما را کاهش دهیم. در این حالت چشم مخاطب از دیدن نمای کلاسیک خسته نمی شود.

اساساً در طراحی نمای رومی از متریال سنگ استفاده می شود. برای افرادی که بودجه کافی برای طراحی نمای کلاسیک دارند، استفاده از سنگ های گران قیمت همچون مرمر گزینه مناسبی خواهد بود. در غیر اینصورت می توان از متریال سنگ معمولی همچون سنگ تراورتن استفاده نمود. در ساختمان های عمومی و تجاری که بودجه کافی برای استفاده از متریال زینتی سنگ وجود ندارد، از سیمان به عنوان متریال اصلی استفاده می شود. این متریال قادر است شکل زیبایی به نمای ساختمان دهد و از سوی دیگر ماندگاری نما را در برابر شرایط محیطی نامساعد، افزایش دهد.

مشاوره با تیم مهندسین بناباما

به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نمای ساختمان خود می‌گردید؟

نورپردازی در نمای کلاسیک

در نورپردازی نماهای کلاسیک، توجه به تناسبات در کنار رعایت مفاهیمی همچون عظمت و شکوه اهمیت زیادی دارد. برای ایجاد یک نورپردازی حرفه ای لازم است به چند آیتم مهم توجه کنید.

  1. تصور اینکه هر چقدر ساختمان شما نورانی تر باشد، مجلل تر دیده می شود، بسیار قدیمی شده است. پس از منابع نوری بیهوده و غیر ضروری استفاده نکنید.
  2. در طراحی الگوی نور لازم است تمام تمرکز خود را برای تأکید بر المان های فاخر و مجلل بگذارید. برای مثال نورپردازی عمودی در ستون های بلند موجب تأکید بر مفهوم بلندی و شکوه می شود. طراحی نور در بخش طاق ها و سردرها نیز به همین شکل موجب افزایش ابهت ساختمان می شود.
  3. در هنگام نورپردازی لازم است کاربری ساختمان را نیز در نظر بگیرید و در تناسب با آن از الگوی نور مشخص استفاده کنید.
  4. میزان نور و شدت آن نیز می بایست بر مفاهیمی همچون پایداری، تناسب و شکوه تأکید کند و به شکل متقارن به کار گرفته شود.
نورپردازی نمای کلاسیک
نورپردازی در نمای کلاسیک ساختمان

استفاده از ابزارهای کلاسیک

آنچه که نمای کلاسیک را از سایر نماهای ساختمانی متمایز می سازد، ابزارهای خاص و گرانقیمت آن است. این دسته از ابزارها از گذشته تاکنون مورد استفاده طراحان قرار گرفته اند. استفاده از ابزارهای کلاسیک کمک می کند تا ساختمان شما جلوه ای فاخر و با شکوه بگیرد. همچنین ابزارها کمک می کنند تا مفهوم سبک کلاسیک به طور آشکار به نمایش دربیاید. برای مثال ستون های نمای کلاسیک را در نظر بگیرید. این ستون ها دارای سطحی صاف و کشیده بوده و در ارتفاع بلند ساخته می شوند. استفاده از ستون های رومی در سطح نما کمک می کند تا ابهت ساختمان بیش از آنچه هست به نمایش در بیاید. سایر ابزارهای نمای کلاسیک در موارد زیر خلاصه می شوند.

  • صراحی
  • قاب دور درب و پنجره
  • قرنیز
  • ابزارهای تخم مرغی
  • سرستون ها و پا ستون ها
  • براکت های سنگی
  • و …
مشاوره با تیم مهندسین بناباما

طراحی نما طبق ضوابط سیما و منظر شهری

هزینه طراحی نمای کلاسیک ساختمان

هزینه این مدل از نما ارتباط مستقیم با عوامل زیر دارد:

  • مساحت سطح مورد نظر جهت طراحی
  • شرایط جغرافیایی و اقلیمی محل
  • تعداد طبقات

با توجه به هر کدام از موارد اشاره شده و همچنین بودجه و سلیقه کارفرما می توان طرح های متفاوتی را پیشنهاد داد. همچنین با توجه به شرایط اقتصادی موجود و عدم ثبات قیمت ها و با توجه به اینکه بخش عمده هزینه ها در تهیه مصالح و اجرا آن می باشد، ما به شما طرح هایی را پیشنهاد می دهیم که از هر نظر اقتصادی و بهینه باشند.

انواع طراحی نمای کلاسیک

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، کاربری ساختمان در نوع طراحی، انتخاب متریال و حتی نورپردازی ساختمان نیز تأثیر می گذارد. در یک نگاه کلی می توان این نما را در پنج حوزه مختلف بررسی نمود. آشنایی با انواع طراحی ها شما را در انتخاب سبک کمک می دهد.

طراحی نمای کلاسیک رومی

به طور حتم شما نیز در محیط پیرامون خود ساختمان هایی با سبک و سیاق نمای رومی دیده اید. تنها یک نگاه کوچک به نمای ساختمانی کلاسیک، حس شکوه و وقار را منتقل می سازد. چرا که المان های بکار رفته در این نوع نما، همگی برگرفته از عناصر ارزشمند و گران قیمت هستند. ساختار کلی نماهای کلاسیک بسیار ساده است. اما در بدنه آنان از جزئیات فراوانی استفاده شده است. اساساً این جزئیات و تزئینات اضافه هستند که نمای کلاسیک را از سایر نماهای ساختمانی متمایز می سازند. شاخصه های مختلفی وجود دارد که می تواند در تشخیص نمای کلاسیک به کمک ما بیاید.

تقارن و تعادل از این دسته مولفه های مهم هستند که در ساختار عموم نماهای کلاسیک به کار می روند. اساساً در این مدل از نما، نمای کلی ساختمان با تکیه بر مفهوم تقارن و تعادل صورت گرفته و به سرانجام می رسد. برای استفاده از طرح نمای کلاسیک هیچ محدودیتی از نظر کاربری نخواهید داشت. از سبک کلاسیک می توان در عموم ساختمان ها اعم از مسکونی، تجاری، اداری و ویلایی استفاده نمود. اما به خاطر داشته باشید قواعد طراحی نمای کلاسیک در هر یک از این کاربری ها متفاوت است. بنابراین لازم است با اصول طراحی هر کاربری به شکل مجزا آشنا شوید.

طراحی نمای کلاسیک به سبک ساده و یا مدرن

حذف المان های کلاسیک و ساده سازی نما، موجب پیدایش سبک جدیدی از نما با عنوان نمای نئوکلاسیک شده که با عناوینی همچون نمای کلاسیک مدرن نیز شناخته می شود. طراحی نمای کلاسیک مدرن گونه ای متفاوت از نمای رومی است که در آن از عناصر تزئینی و المان های فاخر به ندرت اضافه می شود.

طراحی نمای کلاسیک ساختمان مسکونی

در طراحی نمای کلاسیک ساختمان مسکونی، رعایت حریم شخصی بیش از هر چیز اهمیت دارد. از این رو در این نمای ساختمانی به ندرت از پنجره های عریض سبک کلاسیک استفاده می شود. ایجاد حس دعوت کنندگی در درب ورودی نیز از طریق افزایش ارتفاع سقف ورودی ایجاد می شود. در طراحی این نوع نما، از نورپردازی به عنوان آیتم تزئینی در تناسب با مصالح نما، استفاده می شود.

طراحی نمای کلاسیک ساختمان مسکونی
نمای کلاسیک ساختمان مسکونی

طراحی نمای کلاسیک ویلایی

در طراحی نمای ساختمان های ویلایی، بودجه کارفرما در انتخاب مصالح، المان های تزئینی و فرم کلی نما تأثیرگذار است. در صورتی که بودجه کافی برای طراحی نمای کلاسیک ویلایی داشته باشید، می توانید از بازشوهای عریض با قاب های پرکار استفاده کنید. همچنین مجاز به استفاده از ابزارهای کلاسیک و پرکار به منظور ایجاد جلوه ای فاخر و ارزشمند هستید.

طراحی نمای کلاسیک ویلایی
نمای کلاسیک ویلایی

طراحی نمای کلاسیک ساختمان های اداری و تجاری

استفاده از بازشوهای عریض در نمای کلاسیک ساختمان های تجاری، بیشترین کاربرد را دارد. در طراحی این نوع ساختمان ها از المان های تزئینی فاخر به منظور افزایش ارزش ساختمان و ایجاد حس کنجکاوی در مردم استفاده می شود.

مشاوره با تیم مهندسین بناباما

کاهش هزینه های اجرا و طراحی به صرفه و اقتصادی شاسی کشی نما

ثبت سفارش طراحی نمای کلاسیک در بناباما

تیم مهندسین بناباما با سال ها تجربه و تخصص آماده طراحی نمای کلاسیک ساختمان شما می باشد. تنها کافیست با ما تماس بگیرید و یا فرم ثبت سفارش را تکمیل کنید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت. همچنین میتوانید برای مشاوره رایگان، دریافت نمونه کارها و سفارش طراحی نمای ساختمان با ما در ارتباط باشید.

مراحل ثبت سفارش طراحی نما در بناباما

  • مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
  • ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
  • بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
  • ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و سلایق ایشان
  • عقد قرارداد با کارفرما
  • برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
  • طراحی اولیه پوسته نما
  • اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
  • طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلیقه کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
  • طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
  • بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما
مشاوره با تیم مهندسین بناباما

طراحی نمای ساختمان خود را به بناباما بسپارید

سخن پایانی

طراحی نمای کلاسیک بهترین روش برای ایجاد جلوه ای فاخر و ارزشمند است. برای افرادی که بودجه کافی برای طراحی نمای گران قیمت دارند، سبک کلاسیک بهترین گزینه است. برای طراحی اصولی نماهای رومی، لازم است با اصول طراحی این نوع سبک آشنایی کافی داشته باشید.

سوالات متداول

طراحی نمای کلاسیک چیست؟

نمای کلاسیک و یا همان نمای رومی، محبوب ترین نمای ساختمانی است که بر اساس الگوهای طراحی کشور روم و یونان شکل گرفته است.

شاخصه های مهم نمای کلاسیک چیست؟

نمای کلاسیک با ستون های بلند، ابزارهای رومی، متریال سنگ روشن، نورپردازی خاص و همچنین مفاهیمی همچون تقارن و تعادل شناخته می شود.

کاربرد نمای کلاسیک چیست؟

از نمای کلاسیک می توان در طراحی نمای ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، ویلایی و … استفاده کنید. هیچ محدودیتی از نظر کاربرد نما نخواهید داشت.

سایر خدمات پیشنهادی بناباما

دکمه بازگشت به بالا
همین حالا تماس بگیرید