طراحی نمای سیمانی
در این مقاله به صورت جامع و کامل به بررسی طراحی نمای سیمانی میپردازیم. ابتدا پیرامون علل محبوبیت نمای سیمانی ساختمان صحبت میکنیم و در ادامه به معرفی انواع نمای سیمانی، هزینه طراحی نمای سیمانی ساختمان، مزایا، معایب، مراحل اجرا و نکاتی برای اجرای هرچه بهتر نمای سیمانی میپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی نمای سیمانی ویلا و آپارتمان خود میگردید، همین حالا با کارشناسان بناباما تماس بگیرید. مهندسان ما صبورانه پاسخگو تمامی سوالات شما خواهند بود.
طراحی نمای سیمانی، یکی از شیوههای رایجی است که این روزها بسیاری از معماران و سازندگان بنا از آن برای زیبایی ساختمان و افزایش استحکام و مقاومت آن استفاده مینمایند. همان گونه که میدانید نمای ساختمان، معرف آن است و باید به بهترین شکل ممکن طراحی گردد. نمای سیمانی در قیاس با سایر نماها، قیمت بسیار مناسبی دارد و در عین حال جلوهای بی نظیر برای بنای شما به ارمغان میآورد. ما در این مقاله تلاش کردهایم اطلاعات جامع و کاملی در مورد طراحی نمای ساختمان با استفاده از سیمان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم؛ خوشحال میشویم اگر تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای سیمانی ساختمان
مدت زمان تخمینی مطالعه: 19 دقیقه
فهرست مطالب
نمای سیمانی چیست؟
نمای سیمانی ساختمان (همان گونه که از نام آن پیداست) با استفاده از متریال سیمان و برخی دیگر از مصالح ساختمانی، به عنوان یک پوشش بیرونی کامل، بر روی بنا اجرا میگردد. برای انجام این کار، ابتدا سیمان را به شکل خمیر درآورده و سپس آن را در نمای بیرونی ساختمان به کار میبرند. خمیر سیمانی با قرار گرفتن در مجاورت هوا، تبدیل به مادهای بسیار سخت میشود و در برابر بسیاری از شرایط آب و هوایی استقامت بالایی از خود نشان میدهد. استادکاران ماهری که در زمینه طراحی نمای سیمانی ساختمان به فعالیت مشغول هستند، به راحتی میتوانند با سیمان طرحهای خلاقانه، چشم نواز و زیبایی خلق کنند.
اصلیترین علل محبوبیت این نما
یکی از مهمترین قسمتهای هر ساختمان نمای خارجی آن است، زیرا تمام جلوه و زیبایی ساختمان به آن بستگی دارد. با وجود آن که این روزها، انواع نماهای مدرن و خلاقانه برای ساختمانها طراحی شده است، اما نمای سیمانی همواره محبوبیت خاص خود را دارد و سالهاست برای طراحی نماهای کلاسیک از آن استفاده میشود. اصلیترین علل محبوبیت نمای سیمانی عبارتند از:
- سهولت اجرا: نمای سیمانی را به راحتی میتوان در قسمت خارجی بنا اجرا نموده و توسط آن سرستون، مجسمه و بسیاری دیگر از نقوش زیبا را طراحی کرد.
- قیمت ارزان: نمای سیمانی در قیاس با سایر نماها مانند نمای کامپوزیت، نمای آجری، نمای سنگی و… قیمت بسیار مناسبی دارد.
- استحکام بالا: بدون شک مقاومت و امنیت بالای نمای سیمانی، یکی از اصلیترین ویژگیهای آن به شمار میرود. ساختمانهایی که نمای خارجی آنها با استفاده از متریال سیمان طراحی شده است. در برابر تغییرات جوی استحکام بسیار بالایی دارند.
- ظاهر یکنواخت: نمای سیمانی ظاهری کاملاً صاف و یکنواخت دارد و اجرای آن در نمای خارجی ساختمان بسیار آسان است.
- قابلیت اجرا برای انواع سبکهای معماری: نمای سیمانی علاوه بر این که برای بناهای کلاسیک، بسیار مفید و کارآمد است، بلکه برای نماهای مدرن، رومی و روستیک نیز بهترین انتخاب به شمار میرود.
به دنبال یک طراح خوب برای طراحی نمای ساختمان خود میگردید؟
انواع نمای سیمانی
نمای سیمانی از آن دسته نماهایی است که دارای تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ میباشد. معماران و طراحان نمای خارجی ساختمان میتوانند با استفاده از خلاقیت خویش و همچنین منطقهای که ساختمان در آن واقع شده است. یکی از انواع طراحی نمای سیمانی ساختمان را انتخاب کرده و آن را اجرا نمایند. همچنان در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا انواع نمای سیمانی ساختمان را به شما عزیزان معرفی کنیم:
نمای سیمانی رومی
نما سیمانی رومی که به آن نمای کلاسیک نیز گفته میشود، از معماری روم و یونان باستان الهام گرفته شده است. با وجود آن که این نما جزو طرحهای کلاسیک به شمار میرود. اما به سبب زیبایی و شکوه بی نظیر خویش، همواره طرفداران خاص خود را داشته و با استقبال فراوانی روبرو شده است. معمولاً بناهایی که با انواع نمای رومی سیمانی طراحی میشوند، شکوه و عظمت روم باستان را تداعی مینمایند. به خصوص اگر در کنار طراحی نمای سیمانی، از سنگهای طبیعی مانند گرانیت، مرمر، تراورتن و… نیز استفاده شود که زیبایی آن چندین برابر خواهد شد.
گفتنی است قیمت نما رومی ساختمان به سبب پیچیدگیهای خاص و مصالح گرانقیمتی که در آن به کار میرود، در قیاس با سایر نماهای سیمانی کمی بیشتر است و معمولاً افراد ثروتمند جامعه از آن برای طراحی ساختمانهای لوکس و مجلل خود استفاده میکنند. البته میتوان با استفاده از سیمان سفید به جای سنگهای طبیعی، هزینهها را کاهش داد و بنای خود را با نمای رومی سیمانی ساختمان طراحی نمود.
نمای سیمانی شسته
اگر بخواهیم به یکی از انواع نمای سیمانی ساختمان که در کشورمان بسیار متداول است اشاره کنیم. بدون شک از نمای سیمانی شسته نام خواهیم برد. در این طراحی از سنگ دانههای دانه بندی شده که دارای رنگهای متنوعی هستند برای نمای خارجی ساختمان استفاده مینمایند. محبوبترین رنگهای نمای سیمانی عبارتند از قرمز، سیاه، سفید، سبز، خاکستری و… علت این که این طرح را نمای سیمانی شسته نامگذاری کردهاند این است که پس از اجرا و در مرحله پایانی کار، آن را با آب شسته و جلوه آن را چند برابر مینمایند. این نما در عین حال که زیبایی بی نظیری دارد، بلکه یکی از مقاومترین نماهایی است که میتوان برای طراحی نمای خارجی ساختمان از آن استفاده نمود.
نمای سیمانی تگرگی
برای طراحی نمای سیمانی تگرگی مواد اولیه لازم مانند سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ را با همدیگر ترکیب نموده و سپس آن را با کمک دستگاه دوغاب پاش بر روی نمای ساختمان قرار میدهند. اصلیترین تفاوتی که نمای تگرگی در قیاس با سایر نماها دارد این است که به روش پاشش در قسمت بیرونی بنا اجرا میشود و ضخامت آن به طور معمول 2 سانتی متر است. اگر در ملات این نما از مصالح دانه درشت استفاده نمایند، طراحی نما دارای ناهمواریهای زیادی خواهد بود و این طرح به عنوان نمای سیمانی تگرگی شناخته میشود؛ اما اگر در مصالح اولیه، از دانههای ریز استفاده نمایند، ناهمواریهای نما کمتر خواهد بود و این طرح به نام طرح سیمانی ماهوتی معروف است.
نمای سیمانی آبساب
برای ساخت نمای سیمانی آبساب، از ترکیب لایه آستر که از ماسه و سیمان سفید یا رنگی تولید شده است به همراه لایه ملات موزاییک استفاده مینمایند. برای اجرای این طرح زیبا در نمای خارجی ساختمانها، قبل از خشک شدن سطح مورد نظر، ابتدا سطح لایه را با استفاده از آب خیس کرده و تا زمانی که مصالح سنگی نمایان شوند، سطح کار را با بهرهگیری از ابزارهایی مانند برس میسایند. طراحان و معماران نمای خارجی ساختمان، همزمان با اجرای نمای سیمانی آبساب، بر روی سطح آن آب میپاشند و این موضوع یکی از مهمترین علل نامگذاری این طرح، به نمای سیمانی آبساب است. این نما علاوه بر این که مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد، بلکه قیمت آن در قیاس با سایر طرحهای نمای ساختمان سیمانی، ارزانتر است.
نمای ساختمان سیمانی طرح سنگ
یکی از قابلیتهای اصلی نمای سیمانی این است که میتوان آن را در طرحها و نقشهای مختلف اجرا نمود و از زیبایی آن بهرهمند شد. یکی از طرحهای زیبا و محبوب سیمانی، نمای سیمانی ساختمان طرح سنگ است. این نما همان گونه که از نام آن پیداست، به شکل سنگ در قسمت نمای بیرونی ساختمان اجرا شده و جلوه بی نظیری دارد. این طرح دارای قیمت بسیار کمتری در قیاس با نمای سنگی ساختمان است و میتوان با کمترین هزینه ممکن آن را اجرا نمود. علاوه بر این، نمای ساختمان سیمانی طرح سنگ در برابر تغییرات جوی مانند تابش شدید نور خورشید و همچنین بارش باران و برف، مقاومت بسیار بالایی دارد. از این طرح برای طراحی نمای سیمانی ویلا و بسیاری از محوطههای روباز استفاده مینمایند.
نمای سیمانی تخته ماله
این نوع نمای سیمانی از دو قسمت تشکیل شده است که شامل آستر و تخته ماله است. ضخامتی که برای آستر این طرح در نظر گرفته شده، 2 سانتی متر است. این لایه با بهره گیری از ملات ماسه سیمان، بر روی دیوار بلوک سیمانی یا آجری قرار میگیرد. در لایه دوم که معمولاً دارای ضخامت 0.5 سانتی متری است، ترکیبی از ماسه، سیمان، خاک سنگ و پودر سنگ را با استفاده از ابزاری به نام تخته ماله بر روی آستر قرار میدهند. در این مرحله برای این که سیمان دچار ترک خوردگی نشود، آن را با خط کش، به قسمتهای جداگانه تقسیم بندی نموده و در ادامه مواد را بر روی نما اجرا میکنند.
نمای سیمان رنگی
برای طراحی این نوع نما، سیمان سفید را با استفاده از رنگدانههای مخصوص، به رنگهای مختلف درمیآورند. معمولاً از سیمانهای رنگی برای انجام امور تزئینی نمای خارجی بنا استفاده مینمایند. به سبب این که رنگ سیمانها با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و بارش باران و برف دچار تغییر شکل میشوند. بنابراین باید از رنگهایی برای آنها استفاده نمود که دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی باشد. نمای سیمانی رنگی، زیبایی و تنوع فراوانی برای بنا به وجود آورده و از نظر اقتصادی نیز، کاملاً ارزان و مقرون به صرفه است. به همین علت است که این روزها بسیاری از طراحان و معماران، تمایل فراوانی به استفاده از آن در طراحی نمای سیمانی ساختمان دارند.
هزینه طراحی نمای سیمانی ویلا و آپارتمان
هزینه طراحی نما سیمانی ویلا و آپارتمان ارتباط مستقیم با عوامل زیر دارد:
- مساحت سطح مورد نظر جهت طراحی
- شرایط جغرافیایی و اقلیمی محل
- تعداد طبقات
با توجه به هر کدام از موارد اشاره شده و همچنین بودجه و سلیقه کارفرما می توانیم طرح های متفاوتی را پیشنهاد دهیم. همچنین با توجه به شرایط اقتصادی موجود و عدم ثبات قیمت ها و با توجه به اینکه بخش عمده هزینه ها در تهیه مصالح و اجرا آن می باشد، ما به شما طرح هایی را پیشنهاد می دهیم که از هر نظر اقتصادی و بهینه باشند.
مزایای نمای سیمانی
این روزها بسیاری از ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری را مشاهده میکنیم که با استفاده از طراحی سیمانی ساخته میشوند و جلوهای زیبا و جذاب دارند. در این قسمت به برخی از مهمترین مزایای طرح سیمانی نمای ساختمان اشاره کوتاهی میکنیم:
- قیمت نمای سیمانی ساختمان، در قیاس با سایر متریالهایی که برای انجام این امر مورد استفاده قرار میگیرد، بسیار ارزان و مناسب است.
- استفاده از سیمان در طراحی نمای ساختمانها، سطحی صاف و یکدست به وجود میآورد.
- سیمان جزو آن دسته از متریالهایی است که خاصیت فرم پذیری بسیار بالایی دارد و به همین سبب میتوان توسط آن شکلها و طرحهای زیبایی خلق کرد.
- نماهای سیمانی ساختمان با قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید، دچار تغییر رنگ نشده و مقاومت خود را از دست نمیدهند.
- استحکام نمای سیمانی در برابر حرارت مثال زدنی است و هر گونه آتش سوزی احتمالی، تغییری در ساختار آن به وجود نمیآورد.
- اجرای نمای سیمانی ساختمان بسیار آسان است و در کوتاهترین زمان ممکن میتوان تمامی قسمتهای نما سیمانی ساختمان ویلایی، اداری، تجاری و انواع آپارتمانها را اجرا نمود.
- در صورتی که به هر علتی، آسیبی در هر قسمت از نمای سیمانی به وجود آمد. به راحتی میتوان آن را برطرف نمود؛ در واقع ترمیم نمای سیمانی امری آسان است و به سرعت انجام میپذیرد.
معایب نمای سیمانی
طراحی نمای سیمانی ساختمانها، علاوه بر این که مزایای بسیار زیادی به همراه دارد، با معایبی نیز همراه است؛ در ادامه مطلب به برخی از مهمترین معایب نمای سیمانی میپردازیم:
- نماهای سیمانی پس از گذشت مدتی، آلودگیهایی که در محیط های شهری وجود دارند را به خود جذب کرده و رنگ آنها تغییر میکند.
- نمای سیمانی باعث افزایش وزن سازه میگردد؛ بنابراین استفاده از این نما برای کسانی که وزن سبک ساختمان برای آنها مهم است، پیشنهاد نمیشود.
- برای ساختمانهایی که در مناطق مرطوب قرار دارند، نمای سیمانی انتخاب چندان مناسبی نیست؛ زیرا در برابر رطوبت و حرارت عایق چندان مناسبی به نظر نمیرسد.
- نمای ساختمان سیمانی از خاصیت آنتی استاتیکی (تمیز کنندگی) برخوردار نیست؛ بنابراین گرد و غبار را به خود جذب نموده و به مرور زمان، جلوه و زیبایی خود را از دست میدهد.
مراحل اجرای نمای سیمانی
برای این که بتوان نمای سیمانی ویلا، آپارتمان و سایر بناها را به بهترین شکل ممکن اجرا نمود، باید به درستی مراحل اجرای آن را سپری کرد. همان گونه که میدانید توری رابیتس یکی از اصلیترین قسمتهای یک نمای سیمانی به شمار میرود؛ در واقع توری رابیتس بستر کار است که باعث اجرای آن بر سطح کار، شاسی کشی میگردد. پس از بستن توری رابیتس در قسمت مورد نظر و انجام عملیات جوشکاری، شروع به پوشاندن روی توری با استفاده از ملات پودر سنگ و سیمان مینمایند. این امر باعث به وجود آمدن یک بستر مناسب و عالی برای ملات ماسه سیمان میگردد.
در ادامه اقدام به کروم بندی ارتفاعی و طولی ساختمان مینمایند؛ این موضوع باعث ایجاد یک سطح صاف و کاملاً یکدست برای اجرای نمای سیمانی ساختمان میشود. پس از انجام این کار، فاصله میانی کرومها را با استفاده از ملات ماسه سیمان پر میکنند؛ این موضوع در واقع زیر سازی اولیه برای اجرای اندود سیمانی به شمار میرود. برای این که قدرت چسبندگی ملات ماسه سیمان افزایش یابد، سطح ملات را پس از خشک شدن، دوباره مرطوب مینمایند. پس از انجام تمامی این امور، اجرای طراحی نمای سیمانی آغاز می شود. پس آن نیز باید اقدام به عمل آوری سیمان نمود؛ به این صورت که در فواصل منظم در طول روز و برای مدت زمان حداقل یک هفته باید سطح سیمان به خوبی آب پاشی شود.
نکاتی برای اجرای هر چه بهتر نمای سیمانی
برای این که بتوانید نمای سیمانی را در بنای خود، به بهترین شکل ممکن اجرا نمایید، باید به نکات زیر توجه کنید:
- هرگز در نمای سیمانی ساختمان خود از رنگهای نامتعارف در کنار همدیگر استفاده نکنید.
- به کار بردن مصالح متعدد در کنار نما سیمانی ساختمان، جذابیت و زیبایی آن را از بین میبرد. شما میتوانید حداکثر 4 نوع مصالح برای طراحی چنین نمایی استفاده کنید.
- فرمهای نامتعارف و نامانوس مانند مجسمه، کشتی و … در بناهای امروزه چندان پیشنهاد نمیشود.
- درج هر نوع نوشته بر روی نمای سیمانی بنا، زیبایی و شکوه آن را تحت تاثیر قرار میدهد.
- هرگز بر روی نمای سیمانی ویلا یا سایر ساختمانهای خود از علائم ضد فرهنگی و ضد دینی استفاده نکنید.
- تا حد ممکن سعی کنید رنگ غالب نمای شما، با ساختمانهای مجاور آن هماهنگی داشته باشد؛ این موضوع باعث ایجاد جلوه زیبایی برای ساختمان شما میگردد.
- در هنگام طراحی کف پنجرهها، از احداث قرنیز غافل نشوید؛ این موضوع نه تنها زیبایی فراوانی برای نمای پنجره به وجود میآورد، بلکه از لغزش آب بر روی نما نیز جلوگیری میکند.
ثبت سفارش طراحی نما در بناباما
تیم مهندسین بناباما با سال ها تجربه و تخصص آماده طراحی نما سیمانی ساختمان شما می باشد. تنها کافیست با ما تماس بگیرید و یا فرم ثبت سفارش طراحی نمای ساختمان را تکمیل کنید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت. همچنین میتوانید برای مشاوره رایگان و دریافت نمونه کارها با ما در ارتباط باشید.
طراحی نمای ساختمان خود را به بناباما بسپارید
مراحل ثبت سفارش طراحی نما در بناباما
- مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
- ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
- بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
- ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و سلایق ایشان
- عقد قرارداد با کارفرما
- برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
- طراحی اولیه پوسته نما
- اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
- طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلایق کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
- طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
- بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی کردیم انواع نمای سیمانی را به شما معرفی نموده و در مورد مزایا و معایب طراحی نمای سیمانی، نکاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که نمای سیمانی، اگر به صورت اصولی و از طریق استادکاران ماهر و خوش ذوق انجام شود، نه تنها شکوه و زیبایی بنا را چندین و چند برابر افزایش میدهد، بلکه باعث ایجاد استقامت فراوانی برای آن میگردد. مزایایی مانند دوام بالا، سطح یکنواخت، مقاومت در برابر تغییرات جوی، زیبایی فراوان و تنوع در طرح و رنگ، موجب میشود تا این روزها بسیاری از افراد، طراحی نمای زیبای سیمانی را برای ساختمانهای خود انتخاب نمایند.
سوالات متداول
بدون شک نمای سیمانی، یکی از ارزانترین نماهای ساختمانی است که این روزها برای بسیاری از ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. عوامل مختلفی در تعیین قیمت نمای سیمانی دخیل هستند که از جمله آنها میتوان به ارتفاع ساختمان، متراژ ساختمان، نوع نمای سیمانی و… اشاره نمود.
اصلیترین متریال هایی که برای تهیه نمای سیمانی از آن استفاده مینمایند، شامل توری رابیتس، ملات پودر سنگ و سیمان هستند.
نمای سیمانی برای ساختمانهایی که دارای آب و هوای خشک و معتدل هستند، یکی از بهترین انتخابهای ممکن به شمار میرود.
معمولاً برای جلوگیری از تغییر رنگ و ظاهر نمای سیمانی، پس از اتمام کار از مواد نانو گریز یا نانو ضد آب بر روی سطح سیمانی استفاده مینمایند. این مواد با استفاده از پمپ یا قلممو بر روی نمای ساختمان قرار گرفته و باعث تداوم رنگ و زیبایی آن میگردند.