طراحی نما

طراحی نمای ایرانی اسلامی

آیا شما نیز از علاقمندان به طراحی نمای ایرانی اسلامی هستید؟ آیا دوست دارید عناصر و مصالحی که در این سبک زیبای معماری به کار می‌روند را بهتر بشناسید؟ اگر چنین است، ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید. در این مقاله به بررسی انواع سبک های طراحی نمای ایرانی، عناصر طراحی نمای اسلامی، هزینه و همینطور مصالح مورد استفاده در نمای ایرانی اسلامی می پردازیم.. همچنین اگر به دنبال یک تیم قدرتمند برای طراحی نمای ایرانی اسلامی هستید، کارشناسان ما در بناباما همواره در خدمت شما هستند. مشورت با مهندسین و تیم طراحان بناباما، افق روشنی در برابر دیدگان شما باز خواهد کرد تا در زمینه طراحی بنای خویش بهترین تصمیم را بگیرید.

طراحی نمای ایرانی اسلامی - بناباما
طراحی نمای ایرانی اسلامی

هماهنگی و یکپارچگی نمای ساختمان‌های یک شهر، هویتی اصیل و ماندگاری برای بافت شهری به وجود می‌آورد. این روزها سبک معماری ساختمان‌ها، با مولفه‌های اجتماعی، فرهنگی و دینی در ارتباط است. از به هم پیوستن این المان‌ها، طرح‌های اصیل و با شکوهی خلق می‌شوند که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کنند. یکی از این طرح‌های محبوب و پرطرفدار، طراحی نمای ایرانی اسلامی است. ترکیب این دو طرح اصیل با همدیگر و ایجاد یک نمای یکپارچه، هویت جدیدی برای نماهای شهری به ارمغان می‌آورد. در ادامه مطلب، در مورد این نمای پرطرفدار و اصیل، نکاتی مهمی را با شما عزیزان در میان خواهیم گذاشت.

مشاوره با تیم مهندسین بناباما

مشاوره رایگان در زمینه طراحی نمای ایرانی اسلامی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 17 دقیقه

طراحی نمای ایرانی اسلامی چیست؟

نمای ایرانی اسلامی، یکی از غنی‌ترین و بهترین نمونه‌های طراحی نما در کشورمان می‌باشد که شکوه و زیبایی آن کاملاً مشهود است. مردم کشورمان به سبب این که علاقه فراوانی به تاریخ و مذهب کشورشان دارند، از دیدن نماهایی که با تلفیق این دو سبک، ساخته شده‌اند به وجد می‌آیند. به طور کلی نمای ایرانی و اسلامی، دو سبک مجزا هستند که برای نمای خارجی برخی از ساختمان‌ها اجرا می‌شوند.

این دو طرح عناصر، سبک و مصالح منحصر به فرد خود را دارند و بر اساس نیاز منطقه و یا سلیقه کارفرما اجرا می‌شوند. حال اگر این دو نمای زیبا و چشم نواز را با همدیگر ترکیب کنیم، به نمای جدیدی می‌رسیم که در میان طراحان، معماران و کارفرمایان به نام نمای ایرانی اسلامی شناخته شده است. برای این که بتوانیم به خوبی با این سبک از نما آشنا شویم، ابتدا باید هر کدام از نماهای ایرانی و اسلامی را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم.

طراحی نمای ایرانی

انواع سبک‌های طراحی نمای ایرانی

طراحی نمای ایرانی بر اساس اقلیم، فرهنگ، تاریخ و تمدن ایرانی شکل گرفته است. ما در شهرهای مختلف کشورمان، آثار باستانی و بناهای ارزشمندی داریم که با سبک معماری ایرانی طراحی شده و شکوه بی‌نظیری دارند. هر چند این سبک از معماری، در گذر زمان دستخوش تغییر و تحولات بسیار زیادی شده، اما با این وجود هنوز هم طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه این قسمت، شما را با چند سبک محبوب در طراحی نمای ایرانی آشنا می‌کنیم:

1. نمای آجری

آجر از آن دسته مصالحی است که از زمان‌های بسیار قدیم تاکنون جایگاه ویژه‌ای در معماری ایرانی دارد. بسیاری از نماهای ایرانی که در شهرها و روستاهای مختلف کشورمان مشاهده می‌کنیم، با استفاده از نمای آجری طراحی شده‌اند. نمای آجری علاوه بر این که اصالت و زیبایی خاصی دارد، در عین حال به عنوان یک عایق قدرتمند نیز به شمار می‌رود. با استفاده از آجر، دیگر شاهد اتلاف انرژی نخواهیم بود. همچنین نمای آجری از نظر اقتصادی نیز بسیار با صرفه است؛ زیرا سرعت اجرای آن بالاست و در کوتاه ترین زمان ممکن، می‌توان بخش عظیمی از نمای خارجی بناها را توسط آجر پوشش داد. آجر در برابر آتش سوزی، دوام و استقامت بسیار بالایی دارد. بنابراین در صورت بروز هر نوع حادثه آتش سوزی، آسیبی در ساختار آن به وجود نمی آید.

2. نمای کامپوزیت

هر چند نمای کامپوزیت یکی از نماهای جدید به شمار می‌رود، اما بسیاری از ساختمان‌هایی که به سبک طراحی ایرانی ساخته می‌شوند، از نمای کامپوزیت در طراحی خود بهره می‌برند. کامپوزیت‌ها در واقع ترکیبی از دو لایه ورق آلومینیومی و یک لایه مواد پلی اتیلنی هستند. پانل‌های کامپوزیت دارای وزن بسیار سبکی بوده و هیچ بار اضافه‌ای برای ساختمان به وجود نمی‌آورند. پانل‌های کامپوزیت دارای مقاومت بسیار زیادی در برابر آتش‌سوزی، رطوبت و… هستند و به راحتی دچار آسیب نمی‌شوند.

3. نمای بایرامیکس

بایرامیکس یکی از جدیدترین متریال‌هایی است که در طول چند سال اخیر وارد بازارهای جهانی شده و طرفداران فراوانی را به خود اختصاص داده است. بایرامیکس در واقع یک نوع ملات است که از ترکیب دانه‌های گرانیتی و مرمر با تنوع رنگی بالا تولید شده است. همچنین در ساختار آن رزین‌های طبیعی و مصنوعی، به همراه برخی از افزودنی‌ها وجود دارد. بایرامیکس علاوه بر قدرت انعطاف پذیری بالا، دوام و استحکام بسیار خوبی نیز دارد. تعمیر و نگهداری و اجرای آسان نمای بایرامیکس، آن را تبدیل به یک سبک محبوب در طراحی نمای ایرانی نموده است.

4. نمای سنگی

سنگ‌ها همواره پای ثابت طراحی ایرانی به شمار می‌روند و استفاده از آن‌ها در نمای خارجی ساختمان‌ها، ابهت و شکوه فراوانی برای بنا به وجود می‌آورد. این روزها از سنگ‌های طبیعی یا مصنوعی برای این امر بهره گرفته می‌شود که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند. سنگ‌ها سال‌های سال ماندگاری دارند و حوادثی مانند آتش سوزی، یا هر نوع تغییرات جوی، بر روی استحکام و زیبایی آن‌ها تاثیری نمی‌گذارد.

5. نمای شیشه‌ای

شیشه نیز یکی از جدیدترین متریال‌هایی است که این روزها در طراحی نمای ایرانی مشاهده می‌کنیم. معمولاً ساختمان‌هایی که نیاز به نور طبیعی خورشید در طول روز دارند، با استفاده از نمای شیشه‌ای طراحی می‌شوند. اگر در طراحی نما از شیشه‌های دوجداره استفاده شود، آلودگی صوتی را به میزان فراوانی کاهش خواهد داد. نمای شیشه‌ای ظرافت و زیبایی خاصی برای بنا به همراه می‌آورد.

6. نمای جی اف آر سی

جی اف آر سی یکی از جدیدترین مصالحی است که این روزها بسیاری از طراحان و مهندسین، برای طراحی نمای ساختمان‌های ایرانی از آن استفاده می‌کنند. جی اف آر سی در واقع به بتن‌هایی گفته می‌شود که در ساختار خود از الیاف شیشه برخوردار هستند. مقاومت خمشی و کششی این نوع نما بسیار زیاد است و در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله، باران، برف، تابش نور خورشید و… مقاومت بسیار زیادی از خود نشان می‌دهد.

مشاوره با تیم مهندسین بناباما

به دنبال یک طراح حرفه ای برای طراحی نمای ساختمان خود می‌گردید؟

عناصر طراحی نمای اسلامی

نمای اسلامی یکی از معروف‌ترین سبک‌های معماری و طراحی در سراسر جهان است. این سبک زیبا و خوش نقش و نگار، از قرن هفتم میلادی در جهان اسلام رواج پیدا کرد و سپس به کشورهایی مانند ایران راه یافت. این روزها در بسیاری از شهرها و روستاهای کشورمان، می‌توان بناهای مذهبی و تاریخی با شکوهی مشاهده نمود که نشان دهنده عظمت طراحی نمای اسلامی است. در ادامه مطلب به برخی از مهم‌ترین عناصری که معمولاً در طراحی نمای اسلامی استفاده می‌شود اشاره کوتاهی می‌کنیم. قابل ذکر است که برخی از این عناصر، با سبک ایرانی تلفیق شده و ما در طراحی نمای ایرانی نیز آن‌ها را مشاهده می‌کنیم:

طراحی نمای اسلامی

ایوان

یکی از مهم‌ترین عناصری است که از زمان اشکانیان تا کنون در طراحی نمای ایرانی اسلامی رواج داشته، ایوان است. ایوان معمولاً از سه طرف بسته و از یک طرف به میانسرا باز می‌شود. معمولاً ایوان را در فضاهای ورودی و خروجی می‌سازند. ایوان در عین حال که برای جریان هوای تازه کاملاً باز است، اما از تابش نور خورشید جلوگیری به عمل می‌آورد.

میانسرا

میانسراها معمولاً به شکل مربع و مستطیل ساخته شده و آن‌ها را در فضاهای بزرگی مانند مساجد، کاروانسراها و… مشاهده می‌کنیم. معمولاً میانسرا محل وضو گرفتن، استراحت، بارگیری و باربندی مسافران به شمار می‌رود. میان‌سراها در قسمتی از بنا ساخته می‌شدند که سرو صدای آزار دهنده محیط به درون آن فضا وارد نشود. بنابراین بهترین گزینه برای استراحت و عبادت به شمار می‌روند.

گنبد

گنبدها شکوه و زیبایی طراحی نمای ایرانی اسلامی را به نمایش می‌گذارند. معمولاً گنبدها با استفاده از متریال‌هایی مانند کاشی طراحی شده و جلوه‌ای بی‌نظیر برای بافت شهری به ارمغان می‌آورند. همان گونه که می‌دانید شکل گنبدها به صورت مخروطی، یک پوش، دو پوش، سه پوش، گسسته یا پیوسته است. البته معمولاً از گنبد برای طراحی ساختمان‌های مذهبی مانند مسجد یا حسینیه استفاده می‌شود که زیبایی خاص خود را دارد.

مناره

بسیاری از بناهای ایرانی اسلامی، در کنار گنبدهای زیبا و چشم نواز، مناره‌های بلندی نیز دارند. البته مناره‌ها می‌توانند به تنهایی نیز در طراحی نمای ایرانی اسلامی به کار روند. مناره‌ها در واقع سازه‌های بلندی هستند که به سبک استوانه‌ای، مخروطی و چند ضلعی ساخته می‌شوند. برخی از مناره‌ها دارای ساختار ساده‌ای هستند، اما برخی دیگر از آن‌ها از پلکان، نورگیر، تاج و… برخوردار هستند.

قوس

قوس یکی از المان‌هایی است که معمولاً در سبک طراحی اسلامی مشاهده می‌کنیم. قوس‌های اسلامی به چهار سبک تقسیم‌ بندی می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان از اژه، نعل اسب، اشاره و چند روکش نام برد. قوس‌های برجسته از یک طرح گرد با یک باریک برجسته برخوردار هستند.

هزینه طراحی نما ایرانی اسلامی ساختمان

هزینه طراحی نمای ساختمان ارتباط مستقیم با عوامل زیر دارد:

  • مساحت سطح مورد نظر جهت طراحی
  • شرایط جغرافیایی و اقلیمی محل
  • تعداد طبقات

با توجه به هر کدام از موارد اشاره شده و همچنین بودجه و سلیقه کارفرما می توان طرح های متفاوتی را پیشنهاد داد. همچنین با توجه به شرایط اقتصادی موجود و عدم ثبات قیمت ها و با توجه به اینکه بخش عمده هزینه ها در تهیه مصالح و اجرا آن می باشد، ما به شما طرح هایی را پیشنهاد می دهیم که از هر نظر اقتصادی و بهینه باشند.

مصالح به کار رفته در طراحی نمای ایرانی اسلامی

معمولاً برای طراحی نمای ایرانی اسلامی، از متریال‌های متداول و شناخته شده استفاده می‌شود. بسیاری از این متریال‌ها از سال‌ها و قرن‌های بسیار دور تاکنون در دسترس ما قرار دارند. برخی دیگر از آن‌ها نیز به تازگی وارد سبک معماری ایرانی اسلامی شده‌ و جلوه بی‌نظیری دارند. همچنان با ما همراه باشید تا به برخی از مهم‌ترین نوع این مصالح اشاره کنیم:

مصالح به کار رفته در طراحی نمای ایرانی اسلامی

1. آجر

بدون شک آجر یکی از قدیمی‌ترین مصالح در طراحی نمای ایرانی اسلامی به شمار می‌رود. نه تنها مردم ایران، بلکه مردم بسیاری دیگر از کشورها، قرن‌های بسیار زیادی است که از آجر برای ساخت و تزئین بناهای خود استفاده می‌کنند. معماران و طراحان ساختمان، می‌توانند طرح‌های خلاقه و زیبایی توسط آجر اجرا کنند. علاوه بر این، آجر دارای قیمت مناسبی است و همواره در دسترس قرار دارد. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید یک سبک ایرانی اسلامی زیبا با قیمت مناسب اجرا کنید، ما به شما استفاده از آجر را پیشنهاد می‌کنیم.

2. سنگ

در طراحی نمای ایرانی اسلامی، از سنگ به عنوان شالوده و بدنه بناها استفاده می‌شد. علاوه بر این، سنگ‌ها نقش بسیار مهمی در تزئین نمای داخلی و خارجی بناها ایفا می‌کردند. این روزها نیز سنگ یکی از اولین انتخاب‌های طراحان و معماران برای طراحی نمای ایرانی اسلامی به شمار می‌رود. از جمله متداول‌ترین سنگ‌هایی که این روزها در طراحی نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان به سنگ گرانیت، تراورتن و مرمر اشاره نمود.

3. چوب

چوب یکی از موادی است که به وفور در طبیعت یافت می‌شود و یکی از قدیمی‌ترین مصالح دنیا به شمار می‌رود. بدیهی است که مردم کشورمان ایران نیز چه در دوره پیش از اسلام و چه در دوره پس از اسلام، از چوب به عنوان یک متریال عالی برای جلوه بخشیدن به فضای درونی و بیرونی بناهای خود استفاده می‌کردند. معمولاً از چوب برای ساختن درب، پنجره‌، ستون‌ها، تیر سقف، چهار چوب و تزئین نمای داخلی و خارجی استفاده می‌شد و این روند همچنان ادامه دارد.

4. کاشی

کاشی یکی از مهم‌ترین المان‌های بناهای اسلامی به شمار می‌رود. در کشورمان ایران از زمان سلجوقیان استفاده از کاشی آغاز شد. کاشی‌ها با رنگ‌ها و طرح‌های متنوع خویش، جلوه‌ای دیدنی برای بناها به وجود می‌آورند. در زمان‌های قدیم استفاده از کاشی‌های تک رنگ، کاشی‌های هفت رنگ، کاشی معرق و همچنین تلفیق کاشی و آجر در طراحی نمای ایرانی اسلامی مرسوم بود. خوشبختانه این روند هنوز هم ادامه دارد و کاشی به عنوان یکی از متریال‌های اصلی به خصوص برای ساخت نماهای اسلامی به شمار می‌رود.

5. بتن

بتن یکی از مصالحی است که از ترکیب سیمان به همراه آب، شن و ماسه تولید می‌شود. این متریال با قرار گرفتن در تماس با هوای آزاد، کاملاً سخت و مقاوم می‌گردد. جالب است بدانید که رومیان باستان اولین کسانی بودند که بتن را کشف کردند و از آن زمان تا کنون، به عنوان یکی از مصالح ثابت ساختمان‌ها به شمار می‌رود. بتن  دارای استحکام و دوام بسیار بالایی است و بنا را از آسیب حوادثی مانند زلزله، باران، برف، تابش نور خورشید و… در امان نگه می‌دارد.

طراحی نمای ایرانی اسلامی با تیم طراحی بناباما

مهندسین و طراحان ما در تیم بناباما، سال‌هاست در زمینه طراحی انواع سبک‌های ساختمان به فعالیت مشغول هستند. طراحان ما شناخت کافی از طراحی نمای ایرانی اسلامی دارند و آن را به بهترین نحوه ممکن برای ساختمان‌های شما اجرا می‌کنند. اگر شما عزیزان نیز از علاقمندان به این سبک اصیل و زیبا هستید، می‌توانید با مهندسین و طراحان ما در مجموعه بناباما مشورت نموده و بهترین تصمیم را در این زمینه اتخاذ نمایید. ما به شما کمک می‌کنیم تا یک سبک زیبا و اصولی برای طراحی نمای ساختمان خود انتخاب کرده و آن را به بهترین نحوه ممکن اجرا کنید.

مشاوره با تیم مهندسین بناباما

طراحی نمای ساختمان خود را به بناباما بسپارید

مراحل ثبت سفارش طراحی نمای ایرانی اسلامی در بناباما

  1. مشاوره تلفنی رایگان با کارشناسان طراحی
  2. ارسال موقعیت مکانی و تصاویر (در صورت نیاز) از سوی کارفرما
  3. بازدید میدانی رایگان از محل پروژه و برداشت وضع موجود
  4. ارائه طرح و پیشنهادات اولیه به کارفرما و کسب نظرات و علایق ایشان
  5. عقد قرارداد با کارفرما
  6. برداشت دقیق ساختمان موجود توسط نقشه بردار مجرب
  7. طراحی اولیه پوسته نما
  8. اخذ تاییدیه اولیه کارفرما
  9. طراحی سه طرح پیشنهادی به کارفرما براساس طرح اولیه و سلایق کارفرما و انتخاب طرح نهایی کارفرما
  10. طراحی نهایی نما به همراه ارائه کلیه نقشه های دوبعدی، سه بعدی و جزئیات اجرایی نما
  11. بازدید رایگان جهت مشاوره در حین اجرا نما

سخن پایانی

از شما عزیزان بسیار سپاسگزاریم که تا انتهای مطلب ما را همراهی کردید. ما با ارائه این مطالب تلاش کردیم شما را با طراحی نمای ایرانی اسلامی آشنا کنیم. همچنین به عناصر مهمی که در طراحی نمای اسلامی به کار می‌روند اشاره کوتاهی نمودیم. در ادامه راجع به مصالحی که به صورت مشترک در طراحی نمای ایرانی اسلامی به کار می‌روند نکاتی را بیان کردیم.  در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که طراحی ساختمان‌ها به سبک ایرانی اسلامی، نشان دهنده آن است که شما به فرهنگ، مذهب و تاریخ کشور خود علاقه فراوانی دارید.

اما این سبک از طراحی، دارای اصول و قواعد مخصوص به خود است. همچنین باید این سبک را بر اساس ساختمان‌هایی که در منطقه و شهر شما وجود دارند انجام دهید. علاوه بر این، برای اجرای آن از یک تیم طراحی قدرتمند کمک بگیرید تا شکوه و صلابت طراحی نمای ایرانی اسلامی را برای بنای شما به نمایش بگذارند.

سوالات متداول پیرامون طراحی نمای ایرانی اسلامی

 طراحی به سبک ایرانی اسلامی برای چه بناهایی کاربرد دارد؟

معمولاً از این سبک اصیل و زیبا برای ساخت بناهایی مانند مساجد و اماکن مذهبی استفاده می‌شود. مهم‌ترین المان‌هایی که در این سبک از طراحی مشاهده می‌کنیم شامل قوس، کادربندی و همچنین مقرنس کاری کتیبه‌ها، ستون‌ها و گره‌ها است.

مهم‌ترین اصول در طراحی نمای ایرانی که ریشه در باورهای مردم دارد چیست؟

سبک طراحی نمای ایرانی یک هنر بسیار زیبا و چشم نواز است که اصول خاصی را در برمی‌گیرد. از جمله این اصول می‌توان به درون گرایی، پرهیز از بیهودگی، مردم واری، خودبسندگی و نیارش اشاره نمود.

طراحی نمای ایرانی اسلامی، چه تاثیری بر روی ساختمان‌ها دارد؟

به سبب این که زندگی ما مردم ایران با فرهنگ، سنن، تاریخ و مذهب اسلام گره خورده، بنابراین طراحی بناها با این سبک زیبا، هویت ما را به یادمان می‌آورد. معمولاً افرادی که علاقه فراوانی به فرنگ ایرانی و مذهب اسلام دارند، این سبک زیبا را برای ساختمان‌های خود انتخاب می کنند. همچنین مصالح به کار رفته در طراحی نمای ایرانی اسلامی، باعث افزایش استحکام ساختمان شده و آن را از آسیب حوادث طبیعی در امان نگه می‌دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
همین حالا تماس بگیرید