طراحی نقشه

طراحی سوله مواد غذایی

طراحی سوله مواد غذایی، همان چیزی است که صنایع تولید محصولات غذایی و نوشیدنی به آن نیاز مبرمی دارند. با مطالعه این مقاله اطلاعاتی در مورد پارامترهای موثر در هنگام طراحی سوله مواد غذایی و قیمت آن به دست خواهید آورد. همچنین اگر در زمینه طراحی یک سوله اصولی و استاندارد برای مواد غذایی خود بی تجربه هستید، نگران نباشید. تیم طراحان و مهندسان بناباما، همواره آماده هستند تا با دانش، تخصص و تجربیات ارزشمند خود، شما را در این مسیر یاری نمایند.

طراحی سوله مواد غذایی
طراحی سوله مواد غذایی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه

مشاوره رایگان در زمینه طراحی سوله مواد غذایی

سوله مواد غذایی چیست؟

همان گونه که می دانید سوله ها سازه های بزرگ و بسیار مقاومی هستند که از زمان های بسیار دور تاکنون در زندگی ما انسان ها نقش مهمی ایفا می کردند. در زمان های قدیم، از سوله برای نگهداری و انبار مواد غذایی و سایر کالاها استفاده می شد. امروزه کاربری سوله ها گسترش بیشتری پیدا کرده و ما شاهد طراحی و اجرای انواع سوله هستیم که هر کدام از آن ها کاربرد خاص خود را دارند. یکی از متداول ترین نوع آن ها، سوله مواد غذایی است.

این سوله (همان گونه که از نام آن پیداست) برای نگهداری و انبار کردن مواد غذایی مانند غلات، خوراک دام، مواد اولیه برخی از محصولات غذایی و… مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی سوله مواد غذایی باید توسط متخصصان با تجربه و ماهر انجام شود؛ زیرا مواد غذایی حساسیت های خاص خود را دارند و باید در مکانی نگهداری شوند که در طول گذر زمان، آسیبی به آن ها نرسد.

طراحی و اجرای سوله، گاهی اوقات به صورت یک طبقه انجام می شود. چنین ساختمانی دارای متراژ بالایی بوده و معمولاً بیش از 6 متر ارتفاع دارد. البته برخی از مراکز و کارخانجات تولید کننده مواد غذایی نیز اقدام به طراحی و اجرای سوله دو طبقه نموده اند. این سوله ها برای فضاهایی که دارای متراژ کمی هستند، انتخاب مناسبی به شمار می روند.‌

4 نکته مهم که در طراحی سوله مواد غذایی باید به آن توجه نمود

در میان انواع سوله هایی که این روزها در شهرهای مختلف بنا می شوند، سوله مواد غذایی از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. همان گونه که می دانید در این سوله ها معمولاً مواد غذایی نگهداری می شوند. بنابراین به صورت غیر مستقیم با جان و سلامتی انسان ها سر و کار دارد. طراحان حرفه ای و با تجربه به خوبی می دانند که مواردی مانند نور، دما و متریال های به کار رفته در دیوار و سقف سوله، تا چه میزان می تواند بر روی استقامت و استاندارد بودن آن موثر باشد. در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت که هر کدام از این موارد، چه اهمیتی در طراحی سوله مواد غذایی دارند:

1. نور سوله

سوله مواد غذایی، باید به میزان استانداردی از نور طبیعی خورشید برخوردار باشد. البته طراحی چنین سوله ای باید به گونه ای انجام شود که از تابش مستقیم نور خورشید بر روی مواد غذایی و کالاهایی که در آن قرار دارند جلوگیری به عمل آید. همچنین برای روشنایی بیشتر سوله، می توان از لامپ های فلورسنت که دارای مصرف پایین انرژی هستند استفاده نمود.

طراحی نورپردازی سوله مواد غذایی
نورپردازی سوله مواد غذایی

2. دمای سوله

بدون شک دمای سوله، یکی از مهم ترین پارامترهایی است که در طراحی سوله مواد غذایی باید به آن توجه ویژه ای نمود. اگر دمای سوله از حد استاندارد گرم تر باشد، مواد غذایی شروع به خراب شدن می کنند. همچنین سرمای بیش از اندازه سوله، می تواند باعث سرمازدگی و یخ زدگی مواد غذایی گردد.‌ تجربه نشان دهنده آن است که درجه حرارت یک سوله مواد غذایی نباید از 15 درجه سانتی گراد بیشتر باشد. همچنین در طراحی یک سوله، باید به فکر تهویه مناسب بود. با استفاده از تهویه می توان هوای گرمی که در سوله وجود دارد را به بیرون منتقل نموده و باعث ایجاد جریان هوای مناسب داخل آن شد.

طراحی دمای سوله مواد غذایی
دمای سوله مواد غذایی

3. پوشش دیوار سوله

متریالی که برای دیوار سوله انتخاب می شود، علاوه بر کیفیت بالا، باید در برابر شستشو نیز مقاوم باشد. همچنین مصالح به کار رفته در دیوار سوله، باید در برابر حیوانات و حشرات موذی، نفوذ ناپذیر باشند. استانداردهای زیادی برای متریال دیوار سوله در نظر گرفته شده است که یکی از بهترین آن ها UPVC است. UPVC از آن دسته متریال هایی است که ماندگاری بالایی دارد و در برابر گرما، تابش نور خورشید، تغییرات جوی، رطوبت و مواد شیمیایی، مقاومت بسیار خوبی دارد. همچنین وزن متریال UPVC بسیار سبک است و می توان آن را به راحتی تمیز نمود. این ماده دوستدار محیط زیست است و می توان آن را دوباره به چرخه تولید بازگرداند.

4. پوشش سقف سوله

علاوه بر دیوارهای سوله، پوششی که برای سقف آن در نظر گرفته می شود نیز بسیار حائز اهمیت است.‌ سقف سوله باید در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله، طوفان، سیل و بارش باران و برف مقاومت بسیار زیادی داشته باشد. علاوه بر این، سقف سوله باید در مقابل رخ دادن حوادث غیر مترقبه ای مانند آتش سوزی نیز استقامت فراوانی به خرج دهد.‌

سقف سوله مواد غذایی
سقف سوله مواد غذایی

فاکتورهایی که قبل از طراحی سوله مواد غذایی باید بررسی شوند

طراحی سوله باید توسط نیروهای مجرب و متخصص انجام پذیرد. چنین سوله ای باید بر اساس اصول و استانداردهای از پیش تعیین شده ساخته شود. تنها در این صورت است که می توان مطمئن بود سوله مواد غذایی، تا سال های سال کارایی خواهد داشت و می توان از آن برای نگهداری انواع مواد غذایی استفاده نمود. و اما متخصصان و طراحان سوله های صنعتی، قبل از آن که شروع به طراحی چنین سازه ای نمایند، فاکتورهای مهمی را در نظر میگیرند؛ این فاکتورها عبارتند از:

  • ارتفاع سوله
  • بار باران، برف و نیروی باد
  • طول دهانه سوله
  • محاسبه دقیق بار جرثقیل
  • پوشش سقف و دیوارهای سوله
  • مقاومت سوله در برابر زلزله و حرارت
  • بررسی میزان مقاومت خاک منطقه

به دنبال یک طراح حرفه ای برای طراحی سوله مواد غذایی می‌گردید؟

قیمت طراحی سوله مواد غذایی چقدر است؟

بدون شک یکی از مهمترین پارامترهایی که در طراحی سوله اهمیت بسیار زیادی دارد، قیمت طراحی آن است. هزینه طراحی و اجرای یک سوله، به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر هستند:

  • طول، عرض و ارتفاع سوله
  • ابعادی که برای دهانه سوله مواد غذایی در نظر گرفته شده است
  • نوع کاربری سوله مواد غذایی
  • ستون های سوله و ابعاد آن ها
  • میزان میلگرد و فولادی که برای اجرای سوله مورد نیاز است
  • فونداسیون سوله
  • پوشش سقف و دیوارهای سوله
  • محل احداث سوله مواد غذایی
  • نمای بیرونی سوله
  • بارهای وارده بر سوله و محاسبه دقیق آن ها
  • طبقات سوله

به علت نوساناتی که این روزها اقتصاد کشورمان با آن روبروست، نمی توان قیمت دقیقی برای طراحی یک سوله اصولی برای مواد غذایی ارائه داد. شما عزیزان می توانید با کارشناسان مجموعه بناباما تماس حاصل فرموده و اطلاعات کامل تر را در زمینه قیمت دقیق طراحی آن به دست آورید.

طراحی سوله مواد غذایی خود را به تیم بناباما بسپارید

تیم مهندسان و طراحان بناباما، سالهاست در زمینه طراحی و اجرای انواع سوله در حال ارائه خدمات به مشتریان خویش هستند. کارشناسان، طراحان و مهندسان ما علاوه بر دارا بودن دانش و مهارت بالا، به سبب طراحی انواع و اقسام سوله های صنعتی، تجربیات ارزشمندی نیز در این مسیر به دست آورده اند. طراحی سوله مواد غذایی بر اساس استانداردهای روز دنیا، در حیطه دانش و تخصص کارشناسان ما قرار دارد. بنابراین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای، خوش قول و با تجربه برای طراحی سوله مورد نظر خود هستید، حتماً با ما تماس بگیرید. ما تمام تلاش خود را به کار می بریم تا بتوانیم سوله ای با کیفیت، مقاوم و بر اساس بودجه و نیاز شما عزیزان طراحی کنیم.

سخن پایانی

سوله در واقع یک سازه فلزی قدرتمند است که این روزها در صنایع و کارخانجات مختلف، به عنوان یک فضای وسیع، گسترده و مقاوم مورد استفاده قرار می گیرد. سوله ها بر اساس نوع کاربری خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که یکی از بهترین آن ها، سوله مواد غذایی است. این سوله به سبب این که جایگاهی برای نگهداری و ذخیره مواد غذایی است، از اهمیت بسزایی برخوردار است.

ما در این مقاله تلاش کردیم شما را با طراحی سوله مواد غذایی آشنا کنیم. در مورد نکات مهم و فاکتورهایی که هنگام طراحی یک سوله مواد غذایی باید به آن توجه کرد، به نکات مهمی اشاره کردیم. در پایان نیز در مورد پارامترهایی که بر روی قیمت سوله موثر هستند صحبت کردیم. خوشبختانه این روزها می توان با تکیه بر پیشرفت هایی که در زمینه علم و تکنولوژی رخ داده است، یک سوله مقاوم و ایمن برای مواد غذایی طراحی نمود. برای انجام این کار، بر روی کمک طراحان ما در مجموعه بناباما حساب کنید.

سوالات متداول

بارهای وارده بر سوله که در طراحی سوله مواد غذایی باید به آن توجه نمود کدامند؟

یکی از مهم ترین مواردی که در هنگام طراحی و اجرای هر سوله ای باید به آن توجه کرد، بار وارده بر آن است. از جمله این بارها می توان به بار جرثقیل، بار برف، بار باران، بار باد، بار زلزله، بار مرده و بار زنده اشاره کرد.

اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده سوله مواد غذایی چه هستند؟

یک سوله از بخش های مختلفی تشکیل شده است که از جمله آنها می توان به فونداسیون، اسکلت سوله، درب، دیوارها، سقف، کف و اجزای تاسیساتی آن اشاره کرد. اجزای تاسیساتی شامل لوله کشی، برق کشی، تهویه و روشنایی هستند.

طراحی سوله مواد غذایی خود را به بناباما بسپارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
همین حالا تماس بگیرید