طراحی نقشه

طراحی سوله صنعتی

زمانی که در مورد ساخت سوله صنعتی صحبت می کنیم، معمولاً بسیاری از افراد به مراحل اجرا و ساخت و ساز آن فکر می‌ کنند. این در حالی است که قبل از این مراحل، مرحله مهم دیگری به نام طراحی سوله صنعتی وجود دارد. یک طراحی اصولی و دقیق تاثیر بسیار مهمی در استقامت و کارایی سوله دارد. اگر شما نیز می خواهید در مورد طراحی سوله صنعتی، انواع آن، نرم افزارهای مورد نیاز و تاثیر بار بر روی سازه بیشتر بدانید، با ما تا انتهای مطلب همراه باشید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی سوله میگردید، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید. تیم بناباما با سال ها تجربه و تخصص در این زمینه آماده ارائه خدمات به شما عزیزان میباشد.

طراحی سوله صنعتی
سوله صنعتی

مدت زمان تخمینی مطالعه: 14 دقیقه

مشاوره رایگان در زمینه طراحی سوله صنعتی

طراحی سوله صنعتی به چه معناست؟

قبل از آن که به طراحی سوله صنعتی بپردازیم باید ببینیم سوله چیست و چه کاربردهایی در زندگی ما انسان ‌ها دارد؟ سوله در واقع یک سازه فلزی با ابعاد بزرگ است که از آن برای نگهداری و انبار کردن کالاها و انجام بسیاری از فعالیت های صنعتی استفاده می شود. نمای سوله را به صورت شیب دار طراحی می کنند. البته برای هر سوله ای محاسبه فنی خاصی وجود دارد و سوله بر اساس آن طراحی و ساخته می شود. این روزها در مراکزی مانند کارخانجات صنعتی، سالن های ورزشی، مرغداری ها، دامداری ها، تعمیرگاه ها، انبارها، آشیانه های هواپیما و… شاهد وجود سوله در ابعاد و اندازه های مختلف هستیم.

سوله نیز مانند هر بنا و ساختمان دیگری، قبل از اجرا باید به صورت دقیق و کامل طراحی شود. با یک طراحی اصولی می‌ توان به خوبی هزینه های ساخت آن را برآورد نمود و آن را به صورت دقیق و بر اساس نوع کاربری سوله اجرا کرد. در زمان های نه چندان دور، طراحی سوله با روش های دستی و تنها بر روی کاغذ انجام می شد. این روش دقت چندان زیادی نداشت و ممکن بود در محاسبات آن اشتباهی صورت بگیرد. اما امروزه و با پیشرفت هایی که در زمینه علم و تکنولوژی رخ داد، شاهد ابداع نرم افزارهای قدرتمندی هستیم که توسط آن ها می توان اقدام به طراحی سوله صنعتی به صورت اصولی، استاندارد و دقیق نمود.

انواع بار بر روی طراحی سوله صنعتی چه تاثیری دارند؟

طراحی سوله صنعتی، یک کار بسیار حرفه‌ ای است و دانش و تخصص فراوانی می طلبد. در واقع فاکتورهای بسیار مهمی وجود دارند که اگر به آن ها توجه نکنیم، ممکن است سوله از نظر استقامت، کارایی و دوام، انتظارات ما را برآورده نکند. یکی از مهمترین مواردی که در این زمینه اهمیت بسیار زیادی دارد، بار و تنش هایی است که به این سازه وارد می شود.

یک سوله صنعتی، در طول سال هایی که پا برجاست و از نظر صنعتی امکانات فراوانی در اختیار ما انسان ها قرار می دهد، باید بارها و فشارهای مختلفی را تحمل کند. از جمله این بارها می توان به بار سرعت باد، بار برف، بار زلزله، بار مرده و بار جرثقیل اشاره کرد. این بارها به واسطه عوامل طبیعی و عوامل انسانی بر سوله وارد می شوند. بنابراین در هنگام طراحی سوله صنعتی، باید به تمامی این موارد توجه فراوانی نمود. ما در ادامه مطلب، در مورد این بارها و تاثیر آن ها بر طراحی سوله برای شما خواهیم گفت؛ خوشحال می شویم اگر همچنان با ما همراه باشید.

سوله صنعتی

1- بار مُرده

بار مُرده در واقع به باری گفته می شود که به سبب وزن اجزای تشکیل دهنده سوله بر روی آن قرار می گیرد. معمولاً طراحان حرفه ای در مراحل اولیه طراحی سوله صنعتی، میزان بار مرده را به خوبی تعیین می کنند. در واقع اگر یک برش عرضی در قسمت مقطع دیوارهای سوله یا اسکلت آن به وجود آوریم، می توان به راحتی اجزای تشکیل دهنده آن را شمارش نمود. این موضوع به ما کمک می کند تا به میزان بار مُرده پی ببریم و برای آن چاره ای بیندیشیم. در این هنگام وزن تمامی مصالحی که برای ساخت سوله مورد استفاده قرار گرفته اند، با دقت هر چه بیشتر تعیین می شود. خوشبختانه بار مرده را می توان با خطای 15 الی 20 درصد تخمین زد و استحکام سوله را بر اساس آن طراحی نمود.

2- بار باد

یکی دیگر از نیروهایی که بر روی بدنه سوله تاثیرات فراوانی بر جای می گذارد، باد است. معمولاً در مناطقی که سرعت وزش باد در حداقل نصف روزهای سال زیاد باشد، برای طراحی سوله صنعتی بار باد را نیز محاسبه می کنند. در بسیاری از موارد، با افزایش دادن ارتفاع سوله، می‌ توان سرعت وزش باد را کاهش داد.

3- بار زلزله

برای طراحی سوله صنعتی در هر شهر و منطقه کشورمان، محاسبه بار زلزله بسیار لازم و ضروری است. معمولاً برای محاسبه بار زلزله در جهت طولی در سوله ها، باید 50 درصد وزن مجموع دیوارها را محاسبه نمود. (دیوارها شامل دیوارهای طولی و دو دیوار عرضی هستند که در قسمت ابتدایی و انتهایی سوله قرار گرفته اند) معمولاً طراحان، نصف ارتفاع دیوار تا زیر سقف را در محاسبات خود در نظر می گیرند.

4- بار برف و باران

به طور کلی تمامی تغییرات آب و هوایی، می توانند باعث ایجاد بار برای سوله شوند. این شرایط جوی را به صورت مختصر بار برف و باران می نامند. به سبب این که برف و باران در فصل های مختلفی از سال رخ می دهند، بنابراین نمی توان در طراحی سوله صنعتی، نسخه ثابتی برای آن در نظر گرفت. به طور کلی طراحان سعی می کنند در این زمینه نیز سوله را به صورت محکم و مقاوم و با در نظر گرفتن بار برف و باران طراحی نمایند.

5- بار جرثقیل

بسیاری از سوله ها و ساختمان های صنعتی، دارای دستگاه های بارگیری مانند جرثقیل هستند. این دستگاه ها برای حمل و نقل بار به داخل و خارج سوله در نظر گرفته شده اند. اما گاهی اوقات ممکن است بار مضاعفی بر ساختمان وارد کنند که این موضوع در طراحی اولیه سوله باید در نظر گرفته شود.

به دنبال یک طراح حرفه ای برای طراحی سوله صنعتی می‌گردید؟

2 نرم افزار عالی که برای طراحی سوله صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند

یکی از مهم ترین پارامترهایی که برای طراحی اصولی و دقیق یک سوله مطرح می باشد، نرم افزارها و تجهیزاتی است که تیم طراحان و مهندسین از آن استفاده می کنند. بدون شک هر چقدر این نرم افزارها جدید و کامل باشند، طراحی سوله صنعتی نیز با دقت و ظرافت بیشتری انجام می شود. تنها در این صورت است که می توان یک سوله با کیفیت، مقاوم و کاربردی طراحی نمود. در حال حاضر دو نرم افزار در میان سایر نرم افزارهای موجود در بازار برای طراحی سوله صنعتی مورد توجه قرار گرفته اند. این برنامه ها با استفاده از برترین تکنولوژی روز جهان تولید شده اند و دارای دقت بسیار بالایی هستند. ما در این قسمت، دو نمونه از بهترین نرم افزارهایی که برای طراحی سوله مورد استفاده قرار می گیرند را به شما عزیزان معرفی می کنیم.

1- نرم افزار سپ (SAP)

هر چند حدود 3 دهه از معرفی نرم افزار سپ به بازار می گذرد. اما هنوز هم یکی از بهترین گزینه هایی است که می توان با آن طراحی سوله صنعتی را به صورت بسیار دقیق و حرفه ای انجام داد. توسط این نرم افزار می توان اقدام به تحلیل استاتیکی و دینامیکی نمود و تمامی المان هایی که در سازه سوله به کار می روند را به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. از جمله این المان ها می توان به تیرها، ستون ها و همچنین تحلیل های خطی و غیر خطی اشاره نمود.

2- تکلا استراکچر(‌ Tekla Structures)

اگر بخواهیم به یکی دیگر از بهترین نرم افزارها در زمینه طراحی سوله صنعتی اشاره کنیم، بدون شک از تکلا استراکچر نام خواهیم برد. توسط این نرم افزار حرفه ای و قدرتمند می توان بسیاری از اجزای سوله مانند تیر، ستون، بادبند و… را با دقت هرچه تمام تر طراحی نمود. خروجی نقشه دو بعدی، پوشش های فایل خروجی توسط دیگر نرم افزارها و همچنین قابلیت تعریف پر مصرف ترین پروفیل ها در ایران، از جمله ویژگی های منحصر به فرد این نرم افزار به شمار می روند.

3 نوع رایج طراحی سوله صنعتی

سوله ها دارای انواع و اقسام مختلفی هستند و هر کدام از آن ها به شیوه خاص و منحصر به فرد خود طراحی می شوند. سه نمونه از بهترین نوع این سازه ها (که در طراحی سوله صنعتی به آن ها توجه ویژه ای می شود) عبارتند از سوله تیرورقی، سوله خرپایی و سوله UBM. در ادامه مطلب، به صورت مختصر در مورد هر کدام از این سوله ها نکاتی را برای شما عزیزان بیان می کنیم.

1- سوله تیر ورقی

معمولاً سوله های قدیمی را از تیرورق می ساختند و البته این روند هنوز هم به قوت خود باقی است. به سبب این که برای طراحی ستون های اصلی این نوع سوله از پروفیل استفاده شده است، بنابراین طول و وزن آن بسیار زیاد است. معمولاً قاب ها و ستون های این نوع سوله در ابتدا به روش جوشکاری به همدیگر متصل می شوند و سپس به محل احداث سوله انتقال پیدا می کنند. در ادامه آن ها را با پیچ و مهره و یا با همان روش جوشکاری، به همدیگر وصل نموده و سازه اصلی را بنا می کنند.

طراحی سوله تیر ورقی

2- سوله خرپایی

برای طراحی سوله صنعتی خرپایی و اجرای آن، از اتصال خرپایی پروفیل های استاندارد بهره گرفته می شود. این موضوع نه تنها استقامت و دوام بالایی برای سوله به همراه می آورد، بلکه توسط آن می توان سوله هایی با معماری منحصر به فرد و زیبا ایجاد نمود. میزان فولادی که برای اجرای سوله خرپایی استفاده می شود. بسیار کمتر از سوله تیرورقی است و به همین سبب می توان آن را در سریع ترین زمان ممکن و با هزینه به مراتب کمتر اجرا نمود.

سوله خرپایی

3- سوله UBM

برای طراحی و اجرای سوله UBM، معمولاً از ورق های گالوانیزه استفاده می نمایند. این ورق ها از قبل به شکل مورد نظر در آمده و سپس به همدیگر دوخته می شوند. به طور کلی سوله های UBM در قیاس با سوله های تیرورقی و خرپایی، عایق بسیار خوبی برای حرارت به شمار می روند. البته به سبب این که سقف چنین سوله هایی با استفاده از مواد پلی اورتان طراحی شده است. بنابراین نمی توان از آن ها برای دامداری ها یا گلخانه ها استفاده نمود.

سوله UBM

سفارش طراحی سوله صنعتی در بناباما

مجموعه بناباما سال هاست به عنوان یک شرکت معتبر، در زمینه طراحی سوله صنعتی به فعالیت مشغول است. طراحی انواع بناها به شیوه ای استاندارد و اصولی، برای تیم ما ارزش بالایی دارد و برای هر کدام از آن ها وقت و انرژی فراوانی صرف می شود. در مجموعه بناباما شما می توانید از تخصص، دانش و تجربیات ارزشمند مهندسان و طراحان ما در زمینه طراحی انواع سازه های صنعتی برخوردار شوید. ما به شما کمک خواهیم کرد که سوله خود را به شیوه ای حرفه ای و استاندارد طراحی و اجرا نموده و از کارایی آن نهایت بهره را ببرید.

طراحی سوله صنعتی خود را به بناباما بسپارید

سخن پایانی

از شما همراهان عزیز بسیار سپاسگزاریم که با ما تا انتهای این مقاله همراه بودید. ما با ارائه این مطالب تلاش کردیم شما را با طراحی سوله صنعتی و مهم ترین نکاتی که باید در مورد آن بدانید آشنا کنیم. در مورد انواع سوله و تاثیر بار بر طراحی یک سوله صنعتی صحبت کردیم. همچنین شما را با بهترین نرم افزارهایی که برای طراحی سوله مورد استفاده قرار می گیرند آشنا کردیم.

در پایان باید بگوییم درست است که سوله یک سازه کاملاً صنعتی است، اما طراحی و اجرای آن، یک فرایند کاملاً تخصصی و حرفه ای می باشد. بنابراین برای طراحی سوله صنعتی به صورت استاندارد و اصولی، باید از مهندسین و طراح هایی کمک بگیرید که در این زمینه دانش، مهارت و تجربه کافی را دارند. تنها در این صورت است که می توان با صرف هزینه ای نه چندان سنگین، یک سوله مقاوم و با دوام طراحی نمود و تا سال های سال از کارایی آن برخوردار شد.

سوالات متداول در زمینه طراحی سوله صنعتی

اولین مرحله طراحی سوله صنعتی چیست؟

اولین مرحله برای طراحی یک سوله صنعتی، ابعاد برداری مساحت زمین است. پس از آن با توجه به مساحت زمین و نوع کاربری سوله، طراحی آن آغاز می شود. در ادامه با در نظر گرفتن مواردی مانند موقعیت جغرافیایی سوله، میزان باد، بار مُرده، بار برف و باران و همچنین بار زلزله، شروع به طراحی آن می نمایند. در این مرحله باید ضخامت، طول و عرض و همچین زاویه برش و اندازه متریال فونداسیون تعیین شود. پس از آن که مهندس محاسب پروژه یا شهرداری آن را تایید نمود، اجرای آن آغاز می شود.

بهترین پوشش برای طراحی سقف سوله صنعتی چیست؟

به طور کلی در طراحی سوله صنعتی، سقف آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. از جمله متداول ترین پوشش هایی که معمولاً برای سقف سوله در نظر گرفته می شود، می توان به ورق گالوانیزه، ساندویچ پانل و پلی کربنات اشاره نمود.

مهمترین نکاتی که برای طراحی سوله صنعتی باید به آن توجه نمود چیست؟

برای این که بتوان به صورت دقیق تمامی محاسبات سوله صنعتی را انجام داد، باید از نرم افزارهایی مانند AUTOCAD و SAP و ETABS استفاده کرد. پس از آن که تعیین بار برف، باد، باران، زلزله و جرثقیل انجام شد، باید پارامترهای مهم دیگری را نیز در نظر گرفت. از جمله این موارد می توان به ابعاد فونداسیون سوله، ضخامت ورق های آن، ابعاد ورق ها، پوشش رنگ، کف سازی و… اشاره نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
همین حالا تماس بگیرید