طراحی نقشه

طراحی سوله دو طبقه

در این مقاله به بررسی جامع طراحی سوله دو طبقه، انواع کاربردهای آن و اینکه چرا کارفرمایان به این نوع سوله ها علاقه مند هستند خواهیم پرداخت. سوله های دو طبقه، سازه هایی هستند که توسط آن ها می توان حداکثر استفاده را از فضای مورد نظر برد. طراحی سوله دو طبقه معمولاً به صورت دوبلکس یا مجزا انجام می شود و هر کدام از آن ها کاربرد خاص خود را دارند. اگر می خواهید در مورد این سوله ها اطلاعات کافی به دست آورید، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید. ما به شما در مورد انواع سوله دو طبقه و کاربردهای آن خواهیم گفت. همچنین شما می توانید طراحی چنین سازه قدرتمندی را به طراحان و مهندسان مجموعه بناباما بسپارید.

طراحی سوله دو طبقه
طراحی سوله دو طبقه

مدت زمان تخمینی مطالعه: 13 دقیقه

مشاوره رایگان در زمینه طراحی سوله دو طبقه

طراحی سوله دو طبقه چیست؟

همان گونه که می دانید، سوله سازه از پیش ساخته شده با اسکلت فلزی است که این روزها در بسیاری از مراکز صنعتی و تولیدی شاهد وجود آن هستیم. سوله می توانید بسیاری از نیازهای این مراکز را برطرف نموده و برای اهداف متعددی به کار رود. سوله سازه ای است که دهانه وسیع و سقف بسیار بلندی دارد و به همین سبب مشاغل مختلف می توانند از کارایی آن برای امور مورد نظر خود برخوردار شوند.

گاهی اوقات فضایی که برای ساخت سوله در اختیار داریم، بسیار محدودتر از نیازهای ماست. در چنین شرایطی است که مقوله ای به نام طراحی سوله دو طبقه مطرح می شود. ممکن است یک کارفرما نیاز به فضای زیادی برای واحدهای تولیدی و صنعتی خود داشته باشد؛ اما زمینی که تحت اختیار اوست، دارای ابعاد و اندازه کوچکی است. در چنین شرایطی، بهترین کاری که می توان انجام داد طراحی و اجرای سوله دو طبقه است.

متریال هایی که برای اجرای سوله دو طبقه مورد استفاده قرار می گیرند، باید از نوع با کیفیت انتخاب شوند. چرا که چنین سوله هایی باید از استحکام و مقاومت بیشتری در قیاس با سوله های یک طبقه برخوردار باشند. چنین سوله ای نه تنها باید وزن خود را تحمل کند، بلکه باید توانایی تحمل بار طبقه دوم را نیز داشته باشد. به همین سبب طراحی آن، یک کار تخصصی و حساس است و باید توسط افراد حرفه ای انجام شود.

انواع سوله دو طبقه

هدف اصلی از طراحی سوله دو طبقه، بهره برداری هر چه بیشتر از فضایی است که در اختیار داریم. گاهی اوقات ممکن است سوله ای با یک ارتفاع بسیار بلند در اختیار داشته باشیم و بخشی از این فضا به صورت بدون استفاده باقی مانده است. در چنین شرایطی می توان آن را به دو بخش مجزا تقسیم بندی نمود و از طبقه دوم به عنوان دفتر کار، مدیریت و… استفاده نمود. در ادامه مطلب شما را با انواع سوله دو طبقه آشنا می کنیم:

1. سوله دو طبقه مستقل

در این سوله (همان گونه که از نام آن پیداست) دو طبقه به طور کامل از همدیگر مجزا هستند. راه ارتباطی میان این دو طبقه یک بالابر یا راه پله ای است که در قسمت بیرونی فضا قرار دارد. در این سبک از طراحی مشاهده می کنیم که هر دو طبقه کاملاً از همدیگر مجزا هستند و هر کدام کاربری خاص خود را دارند. برخی از افراد، طبقه دوم را برای مدیریت و نظارت بر امور در نظر می گیرند.

طراحی سوله دو طبقه مستقل
سوله دو طبقه مستقل

2. سوله دو طبقه وابسته

هر چند این سوله نیز به شکل دو طبقه طراحی شده است، اما دو طبقه با همدیگر در ارتباط هستند. معمولاً راه ارتباطی که این دو طبقه را به همدیگر وصل می کند یک پله میانی است که از قسمت داخلی سازه عبور می کند.‌ در این سبک از طراحی، نمی توان هر دو طبقه را به خوبی از همدیگر تفکیک نمود و افراد می توانند به صورت مستقیم به هر دو طبقه دسترسی داشته باشند.

سوله 2 طبقه وابسته
سوله 2 طبقه وابسته

طراحی سوله دو طبقه و کاربردهای آن

این روزها سوله های دو طبقه کاربردهای زیادی در زندگی ما انسان ها دارند. به همین سبب است که بسیاری از کارفرمایان ترجیح می دهند فضاهای کوچک خود را به صورت یک سوله دو طبقه مستقل یا وابسته طراحی نمایند. همچنان با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چه مراکزی نیاز به سوله دو طبقه دارند:

  • کارخانجات و کارگاه های تولیدی که نیاز به انبار، سالن تولید، اتاق مدیریت، سرویس بهداشتی، استراحتگاه و… دارند.
  • تالارها و نمایشگاه هایی که قصد دارند در مجموعه خود فضاهایی به عنوان آشپزخانه، رختکن، سرویس بهداشتی، مجموعه اداری و… در اختیار داشته باشند.
  • ورزشگاه هایی که به فضاهایی مانند استادیوم، سالن ورزشی، رختکن، جایگاه ویژه ای برای تماشاچیان و سرویس بهداشتی احتیاج دارند.
  • آشیانه هواپیماهایی که باید دهانه ورودی و خروجی برای نگهداری و تعمیر هواپیماها داشته باشند. این مراکز همچنین فضایی برای نگهداری تجهیزات هواپیما نیاز دارند.
  • شهربازی ها و فضاهایی که برای سالن سینما، تئاتر و جایگاه های بازی نیاز دارند.

به دنبال یک طراح حرفه ای برای طراحی سوله دو طبقه می‌گردید؟

چرا کارفرمایان به طراحی سوله دو طبقه علاقه دارند؟

در میان انواع سوله هایی که این روزها در بسیاری از شهرهای بزرگ و کوچک کشورمان مشاهده می کنیم، طراحی سوله دو طبقه محبوبیت فراوانی دارد. بسیاری از صاحبان صنایع و مشاغل صنعتی، به سبب فضای محدودی که در دسترس دارند، چاره ای جز طراحی و اجرای یک سوله دو طبقه پیش روی آنها وجود ندارد. در ادامه مطلب به شما خواهیم گفت که علت روی آوردن بسیاری از کارفرمایان و صاحبان صنایع و مراکز تولیدی به طراحی و اجرای سوله دو طبقه چیست:

1. محدودیت فضا

همان گونه که می دانید بسیاری از مشاغل صنعتی، با گذشت زمان رشد و گسترش فراوانی پیدا می کنند. در چنین شرایطی دیگر نمی توان از فضای محدود سابق برای ادامه فعالیت استفاده کرد و نیاز به طراحی یک سوله جدید وجود دارد.

2. جدایی قسمت های فرعی مراکز تولیدی

گاهی اوقات فعالیت هایی که در یک مجموعه صنعتی انجام می شوند، با همدیگر تداخل پیدا می کنند. این موضوع باعث ایجاد بی نظمی در محیط کار شده و باعث افت راندمان کاری می گردد. در چنین شرایطی، بهترین کاری که می توان انجام داد، جدا کردن قسمت های مختلف یک واحد تولیدی و صنعتی از همدیگر است. طراحی یک سوله دو طبقه، می تواند تاثیر بسزایی در ایجاد نظم و بهره وری داشته باشد.

3. بهره وری بیشتر از فضاهای محدود

گاهی اوقات برای برخی از کارفرمایان این سوال به وجود می آید که آیا می توان از فضای محدودی که در دسترس داریم بیشترین بهره را ببریم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بله؛ طراحی سوله دو طبقه، همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید. اگر فضای کاری شما گسترده شده است، نیازی به خرید زمین بزرگ تر ندارید؛ کافی است از طریق مهندسان و طراحان با تجربه، سوله خود را به شکل دو طبقه طراحی نموده و از کارایی آن برخوردار شوید.

4. مدیریت و نظارت هر چه بهتر

بدون شک بسیاری از کارفرمایان و مدیران صنایع و مراکز تولیدی، دوست دارند کارخانه یا کارگاه خود را به خوبی مدیریت کنند. در این گونه مواقع، یک سوله دو طبقه، می تواند به راحتی چنین امکانی را برای مدیران فراهم نماید. در طبقه دوم می توان به راحتی از طریق مانیتورینگ و سایر تجهیزات مدرن، تمامی قسمت های واحد صنعتی و تولیدی را نظارت کرد و آن را به خوبی مدیریت نمود.

درباره سوله دو طبقه دست دوم چه می دانید؟

برخی از کارفرمایان به جای طراحی و اجرای سوله دو طبقه نو، ترجیح می دهند از نوع دست دوم آن استفاده کنند. سوله دو طبقه دست دوم (همان گونه که از نام آن پیداست) به سوله های قدیمی گفته می شود که تغییر کاربردی داده و دیگر قابل استفاده نیستند. این سوله ها در واقع از جایی باز شده اند و در انبارها نگهداری می شوند. بنابراین بسیاری از افرادی که قصد طراحی سوله دو طبقه را دارند، از این قطعات فولادی دست دوم استفاده می کنند.

از جمله مزایای استفاده از سوله دست دوم، سرعت بالا در نصب و اجرای آن است. در واقع ورق های این سوله ها از قبل آماده شده اند و تنها کاری که باید انجام داد، فونداسیون بندی آن هاست. این ورق ها باید به هم جوش داده شوند و یا از طریق پیچ و مهره به همدیگر وصل شوند. بنابراین می توان با صرف هزینه کمتر و در زمان کوتاه تر، یک سوله دو طبقه داشت.

البته فراموش نکنید که در طراحی سوله دست دوم باید به پارامترهایی مانند مقاومت، کیفیت، ابعاد صحیح و… توجه فراوانی نمایید. تنها در این صورت است که می توانید یک سازه قدرتمند و حرفه ای طراحی و اجرا کنید.

سازه سوله دو طبقه
سازه سوله دو طبقه

سفارش طراحی سوله دو طبقه با بناباما

تجربه نشان دهنده آن است که طراحی سوله دو طبقه کار چندان آسانی نیست و نیاز به محاسبات دقیق و پیشرفته ای دارد. برای این که بتوان یک سازه خوب طراحی و اجرا نمود، باید تمامی جوانب را در نظر گرفت و سپس برای ساخت آن اقدام کرد. تنها در این صورت است که می توان اطمینان داشت طراحی و اجرای سوله دو طبقه، با نهایت کیفیت و استحکام انجام خواهد پذیرفت.

بناباما یکی از بزرگ ترین مجموعه هایی است که می توانید برای طراحی انواع سوله های خود بر روی دانش و تجربه کارشناسان آن حساب کنید. مهندسان و طراحان ما همواره آماده ارائه مشاوره به شما برای طراحی و اجرای یک سوله دو طبقه مقاوم و با کیفیت هستند.

طراحی سوله دو طبقه خود را به بناباما بسپارید

سخن پایانی

سوله ها سازه های فلزی و گاهی اوقات بتنی هستند که می توان آنها را در ابعاد و اندازه های مناسب طراحی نمود. این سازه ها نقش بسیار مهمی در صنایع، کارخانجات، ورزشگاه ها، فرودگاه ها، فروشگاه ها و… دارند و توسط آن ها می توان نظم و هماهنگی بسیار خوبی در فضا به وجود آورد. این روزها داشتن یک فضای محدود برای ساخت سوله، دیگر یک نقطه ضعف به شمار نمی رود. زیرا می توان با طراحی سوله دو طبقه، حداکثر استفاده را از همان فضای محدود کرد.

ما با ارائه این مقاله تلاش کردیم شما را با سوله دو طبقه، کاربردهای آن و علت فراگیر شدن آن آشنا کنیم. همچنین در قسمتی از مطلب به سوله دو طبقه دست دوم اشاره کردیم و در مورد آن توضیحات مختصری به شما عزیزان ارائه نمودیم. در نهایت باید به این نکته اشاره کنیم که طراحی و اجرای سوله دو طبقه، کار هر کسی نیست و برای انجام آن باید به سراغ یک تیم حرفه ای، متخصص و با تجربه بروید. مهندسان و طراحان تیم بناباما، همواره آماده هستند تا با دانش، تخصص و تجربیات ارزشمند خود، شما را در این مسیر یاری نمایند.

سوالات متداول

هزینه طراحی سوله دو طبقه چقدر است؟

برای طراحی یک سوله دو طبقه، باید به پارامترهای مهمی توجه کرد که اصلی ترین آن، ابعاد سوله است. به طور کلی به سبب این که برای ساخت سوله دو طبقه به فولاد بیشتری نیاز است، بنابراین قیمت آن در قیاس با سوله های یک طبقه بیشتر خواهد بود. شما می توانید با کارشناسان مجموعه بناباما تماس حاصل فرموده و در مورد قیمت دقیق طراحی یک سوله دو طبقه اصولی و استاندارد اطلاعات لازم را دریافت نمایید.

مزایای سوله دو طبقه چیست؟

سوله دو طبقه به شما کمک می کند تا از فضاهای محدود خود، حداکثر استفاده را ببرید. همچنین شما می توانید به راحتی به فضاهای مورد نظر خود دسترسی داشته باشید. یک سوله دو طبقه به مدیران کمک می کند تا هر چه بهتر مرکز صنعتی و یا کارخانه تولیدی خود را نظارت کرده و در آن نظم برقرار کنند.

در طراحی سوله دو طبقه باید به چه نکاتی توجه نمود؟

از جمله مهمترین نکاتی که در طراحی یک سوله دو طبقه باید به آن توجه کنید عبارتند از: موقعیت جغرافیایی سوله، ارتفاع ستون های سوله، دهانه و طول سوله، نوع سوله، تعداد بادبندها، تعداد طبقات و متراژ هر طبقه.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonهمین حالا تماس بگیرید