طراحی سازه صنعتی
ساختمان های صنعتی، در واقع سازه هایی هستند که به جهت کاربری صنعتی و تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند. به سبب حساسیت بالایی که این نوع سازه در صنایع مختلف تولیدی کشورمان دارد، بنابراین طراحی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این مقاله به بررسی ویژگی ها، چگونگی و محاسبات طراحی سازه صنعتی پرداخته ایم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین اگر به دنبال یک تیم حرفه ای برای طراحی انواع سازه صنعتی می گردید، همین حالا با ما تماس بگیرید.
مشاوره رایگان در زمینه طراحی انواع سازه های صنعتی
مدت زمان تخمینی مطالعه: 7 دقیقه
فهرست مطالب
ویژگی های طراحی سازه صنعتی
برای طراحی یک سازه صنعتی، نیاز به فضای بزرگی وجود دارد و معمولاً به صورت یک یا دو طبقه اجرا می شوند. کاربرد اکثر سازه های صنعتی، با همدیگر مشترک است. در واقع تمامی آن ها با اهداف تولیدی و صنعتی ساخته می شوند. در ادامه مطلب، برخی از مهم ترین ویژگی های سازه صنعتی را با همدیگر مرور می کنیم:
- در این سازه ها باید بیش از پیش به استحکام توجه نمود. چنین بنایی باید در برابر زلزله، آتش سوزی، سیل و شرایط جوی مختلف، دوام و استقامت بالایی داشته باشد. تمامی این موارد در همان قدم های اولیه توسط طراحان ماهر و با تجربه مشخص می شود.
- متریال هایی که در یک سازه صنعتی به کار می روند، نه تنها باید با محیط زیست سازگار باشند، بلکه باید در برابر فرسایش و گذر زمان نیز استقامت فراوانی از خود نشان دهند.
- طراحی دهانه آن ها، معمولاً به صورت عریض و بزرگ است.
- اصلی ترین متریالی که در این سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد، فولاد است. فولاد نه تنها استقامت بسیار خوبی دارد، بلکه وزن آن نیز سبک بوده و می توان در کوتاه ترین زمان ممکن آن را اجرا نمود.
- ستون هایی که در سازه های صنعتی به کار می روند، معمولاً بزرگ هستند و از همدیگر فاصله زیادی دارند. این موضوع بیش از پیش به استحکام سازه کمک می کند.
چگونگی طراحی سقف و دیوارهای سازه صنعتی
در سازه های صنعتی، سقف و دیواره ها بیش از پیش دارای اهمیت هستند. بخش های مختلف تشکیل دهنده سقف این سازه ها شامل سازه بار، عایق رطوبت، عایق حرارت و پوشش سازه ای است. معمولاً دیوارهای سازه صنعتی نیز با استفاده از ورق های فولادی، دیوار بنایی، پانل های از پیش ساخته و… طراحی و اجرا می شود. پانل های پیش ساخته با استفاده از دو لایه ورق فلزی ساخته می شوند و یک چسب عایق حرارت، این دو قسمت را به همدیگر وصل کرده است. برای ساخت دیوار بنایی نیز معمولاً از آجر، بلوک های بتنی یا بلوک های سیمانی استفاده می شود. در طراحی سقف و دیوار نیز بیش از پیش به استقامت آن در برابر شرایط جوی و حوادث غیر مترقبه مانند آتش سوزی اهمیت داده می شود.
به دنبال یک طراح حرفه ای برای طراحی سازه میگردید؟
محاسبات در طراحی سازه صنعتی چگونه انجام می شود؟
زمانی که طراحی کامل شد، نوبت اجرای آن فرا می رسد. البته قبل از اجرای سازه، باید محاسبات آن به صورت دقیق و کامل صورت پذیرد. در این مرحله موارد مهمی مانند قسمت انبارش، ماشین آلات سنگین، بازشوها، اندازه و فاصله ستون ها و… تعیین می شود. از جمله مهم ترین نقشه هایی که در این مرحله توسط تیم سازه مشخص می گردد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پلان اجرایی قسمت فونداسیون که شامل مقاطع، دتایل و پلان است
- نقشه پلان جانمایی ستون های سازه
- نقشه پلان تیر ریزی بنا
- دتایل اجرایی که برای تیپ بندی ستون ها به آن نیاز داریم
تمامی این موارد معمولاً با استفاده از نرم افزارهای به روز و پیشرفته ای که این روزها در اختیار طراحان و مهندسان ما وجود دارد انجام می شود. همچنین برای محاسبه آن ها، تمامی قوانین و اصول ساختمان سازی در نظر گرفته می شود.
سفارش طراحی سازه صنعتی در بناباما
بدون شک طراحی سازه صنعتی، یک کار کاملاً تخصصی و فنی است. در این روند تمامی المان های سازه بر مبنای نقشه های دقیق معماری، طراحی و سپس محاسبه می شوند. طراحان و مهندسان شرکت بناباما همواره آماده هستند تا با دانش، تخصص و تجربیات ارزشمند خود در این زمینه شما را یاری نمایند. مهندسان کارآزموده و ماهر ما در شرکت بناباما، به تمامی نرم افزارهای طراحی سازه تسلط فراوانی دارند. برای مشاوره رایگان، دریافت نمونه کارها و یا ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.
طراحی سازه صنعتی را به بناباما بسپارید
سخن پایانی
طراحی سازه صنعتی، با هدف ایجاد مقاومت در مقابل بسیاری از نیروهای طبیعی و همچنین تامین اهداف باربری برای آن انجام می شود. این دانش در زمینه طراحی، مقاوم سازی و ایمنی ساختمان ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند. خوشبختانه این روزها با پیشرفت هایی که در زمینه علم و تکنولوژی رخ داد، شاهد ابداع نرم افزارهای حرفه ای هستیم که توسط آن ها به راحتی می توان یک سازه را طراحی نمود و آن را به خوبی مقاوم سازی کرد. تنها کافی است در این مسیر از کمک و همراهی یک تیم قدرتمند و با تجربه استفاده کنید و یک سازه صنعتی ایمن و مقاوم بسازید.
سوالات متداول
معمولاً از نرم افزارهایی مانند SAP2000، ETABS و TECLA STRUCTURES بهره گرفته می شود؛ البته به این لیست باید نرم افزار اتوکد را نیز اضافه کرد که معمولاً برای طراحی معماری از آن استفاده می نمایند. با بهره گیری از این نرم افزارها می توان تحلیل و محاسبات کاملی در مورد سازه های صنعتی انجام داده و سپس با خیال راحت اقدام به ساخت و اجرای آن نمود.
در حال حاضر به راحتی نمی توان یک هزینه دقیق برای طراحی سازه های صنعتی و به طور کلی هر سازه دیگری عنوان کرد. معمولاً این فرایند به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که از جمله آن ها می توان به محل سازه، تجهیزات و مصالح، شرایط خاک و… اشاره نمود.